Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίνι σειρά για τον Καρλ Λάγκερφελντ σχεδιάζει η Disney+

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 17:20 Μίνι σειρά για τον Καρλ Λάγκερφελντ σχεδιάζει η Disney+

Η Disney+ ανακοίνωσε τα φιλόδοξα σχέδιά της να παρουσιάσει τη ζωή του θρυλικού εκλιπόντος σχεδιαστή, Καρλ Λάγκερφελντ σε δραματική σειρά έξι επεισοδίων με τίτλο «Kaiser Karl», βασισμένη στην ομότιτλη βιογραφία του Γάλλου δημοσιογράφου, Ραφέλ Μπακέ του 2020.
 
Ωστόσο, ο ίδιος ο τίτλος ήταν ένα ψευδώνυμο που δόθηκε στον Καρλ Λάγκερφελντ από τον ιδρυτή του περιοδικού W, Τζον Φερτσάιλντ.
 
Σε δημοσίευμα του W αναφέρεται ότι η σειρά αναμένεται να είναι η πρώτη υψηλού επιπέδου προσπάθεια από τότε που ο εμβληματικός σχεδιαστής μόδας πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος σε ηλικία 85 ετών τον Φεβρουάριο του 2019, κλονίζοντας τη βιομηχανία της μόδας και σηματοδοτώντας το τέλος της δεκαετιών, εξαιρετικά επιδραστικής θητείας του στους οίκους Fendi και Chanel.
 
Η πλοκή της σειράς «Kaiser Karl» θα ξεκινά το 1972, ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Κοκό Σανέλ και στην αρχή της ανόδου του Γερμανού σχεδιαστή στην κορυφή της γαλλικής και παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας. Αναλαμβάνοντας τη δεκαετία του 1980 το τιμόνι του οίκου, ο Λάγκερφελντ ήταν αποφασισμένος να φτάσει τόσο ψηλά όσο και ο συνάδελφός του Ιβ Σεν Λοράν. Το δράμα ακολούθησε γρήγορα, χάρη σε μεγάλο βαθμό στον σύντροφο του Σεν Λοράν, Πιερ Μπερζέ, ο οποίος ήταν πεπεισμένος ότι ο Γερμανός σχεδιαστής μόδας «σχεδίασε» το ειδύλλιο του Σεν Λοράν με τον τότε δικό του σύντροφο, Γάλλο δανδή, Ζακ ντε Μπασέ.
 
Σύμφωνα με το Deadline, η σχέση του Λάγκερφελντ με τον Ντε Μπασέ θα έχει «κεντρική» θέση στην πλοκή της σειράς, παρέχοντας εικόνες για τη ρομαντική πτυχή της ζωής του που ο Λάγκερφελντ αρνιόταν ότι υπήρχε καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του. Αν και αναγνώρισε τη 19χρονη σχέση του με τον Ντε Μπασέ, ο οποίος πέθανε από AIDS το 1989, ο σχεδιαστής έκανε τη σχέση τους πλατωνική. «Αγάπησα απεριόριστα αυτό το αγόρι αλλά δεν είχα καμία φυσική επαφή μαζί του» είπε κάποτε ο μόδιστρος στη βιογράφο του ντε Μπασέ, Μαρί Οταβί.
 
Την παραγωγή έχει αναλάβει η ίδια εταιρεία  πίσω από την επιτυχημένη σειρά «Lupin» του Netflix.
 
Η σειρά «Kaiser Karl» θα γυριστεί στη Γαλλία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ