Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Scarlett Johansson: Τέλος στην κόντρα της με τη Disney

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 10:36 Scarlett Johansson: Τέλος στην κόντρα της με τη Disney

Ερωτηματικά και έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει η αγωγή που είχε καταθέσει τον περασμένο Ιούνιο η Scarlett Johansson εναντίον της Disney, μετά την κυκλοφορίας της ταινίας “Black Widow”.

Η 36χρονη κατηγόρησε την εταιρεία για παραβίαση των όρων του συμβολαίου της, επειδή αποφάσισε να προβληθεί η ταινία στη συνδρομητική πλατφόρμα streaming Disney+, παράλληλα με τους κινηματογράφους.

Η ηθοποιός υποστήριζε ότι αυτή η διπλή στρατηγική για το «Black Widow» μείωσε την αμοιβή της, που βασιζόταν εν μέρει στα εισιτήρια στους κινηματογράφους, από την αποκλειστική προβολή σε αυτούς.

Από την πλευρά της η εταιρεία είχε απαντήσει πως η αγωγή δεν έχει καμία αξία, αφού η παραγωγή τήρησε τους όρους του συμβολαίου. Παράλληλα, είχε υποστηρίξει ότι η αγωγή της ηθοποιού δείχνει «σκληρή αδιαφορία» για τους κινδύνους για τους θεατές, την εποχή της πανδημίας.

Πλέον, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, αφού όπως έγινε γνωστό, οι δύο πλευρές έφτασαν σε διακανονισμό.

Με καθυστέρηση ενός έτους, λόγω κορωνοϊού, το «Black Widow» έκανε πρεμιέρα στις 9 Ιουλίου και έχει αποφέρει πάνω από 378 εκατομμύρια δολάρια από εισιτήρια κινηματογράφων παγκοσμίως, σύμφωνα με το Box Office Mojo. Παράλληλα, στο Disney+, όπου η χρέωση ήταν 30 δολάρια, απέφερε περίπου 60 εκατ. τις 20 πρώτες ημέρες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Αν και οι όροι της νέας συμφωνίας δεν έγιναν γνωστή η ηθοποιός δήλωσε χαρούμενη με την νέα συνθήκη. «Είμαι απίστευτα υπερήφανη για τη δουλειά που έχουμε κάνει μαζί τα τελευταία χρόνια και έχω απολαύσει ιδιαίτερα τη δημιουργική σχέση μου με την ομάδα. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας τα επόμενα χρόνια», ανέφερε.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που καταφέραμε να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία συμφωνία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής περιεχομένου των Disney Studios και συμπλήρωσε πως η εταιρεία ανυπομονεί να συνεργαστεί με την Γιόχανσον σε «αρκετά επικείμενα πρότζεκτ, συμπεριλαμβανομένου του “Tower of Terror”».

Πηγή: marieclaire.gr