Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τζέιν Φόντα φωτογραφήθηκε για την Vogue Polska

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 18:03 Η Τζέιν Φόντα φωτογραφήθηκε για την Vogue Polska

Η Τζέιν Φόντα είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι το να είσαι 80 ετών δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να εμφανιστείς στο εξώφυλλο ενός κορυφαίου περιοδικού μόδας.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια για το περιβάλλον, η οποία θα γιορτάσει τα 84α γενέθλιά της τον Δεκέμβριο σε ανάρτησή της στο Instagram δημοσίευσε τη φωτογραφία της από το εξώφυλλο του τεύχους Οκτωβρίου του Vogue Polska, της πολωνικής έκδοσης του εμβληματικού περιοδικού μόδας.

«Είμαι ενθουσιασμένη που μοιράζομαι μαζί σας ότι είμαι στο εξώφυλλο του τεύχους Οκτωβρίου του @vogue.polska, με θέμα το θάρρος» έγραψε η Τζέιν Φόντα στη λεζάντα. «Το τεύχος κυκλοφορεί τώρα!».

Η Τζέιν Φόντα στην ερώτηση πώς θα μπορούσε να ορίσει τον εαυτό της με ένα επίθετο απαντά: «θαρραλέα». Και διευκρινίζει: «Για μένα, το θάρρος είναι μια πράξη πίστης και ένα ρίσκο, ακόμα κι αν διακυβεύεται η φήμη και η δική μου ασφάλεια».

Σε σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε με αφορμή το τεύχος η ηθοποιός εκφράζει την υποστήριξή της στις γυναίκες στην Πολωνία που αποφασίζουν να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.

Η Τζέιν Φόντα τη δεκαετία του 1960, μίλησε σε πορείες και αντιπολεμικές συγκεντρώσεις στις ΗΠΑ, επισκέφθηκε στρατιωτικές βάσεις και υποστήριξε το Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων. Η αμερικανική κυβέρνηση τη θεώρησε επικίνδυνη, αλλά αυτό δεν αποθάρρυνε τη Τζέιν Φόντα από περαιτέρω δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, των μειονοτήτων και του φυσικού περιβάλλοντος, υπογραμμίζεται στο Vogue Polska.