Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάνιελ Κρεγκ: Ένας αστέρας του πεζοδρομίου με απλησίαστο κασέ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 10:37 Ντάνιελ Κρεγκ: Ένας αστέρας του πεζοδρομίου με απλησίαστο κασέ

Μια θέση στην χολιγουντιανή Λεωφόρο της Δόξας, ένας σαιξπηρικός ρόλος, και μια τρελή αμοιβή για τον 007, που μόλις έπαψε να είναι ο 007.

Προφανώς, ακόμη δεσμεύεται από το συμβόλαιό του και πρέπει να βγαίνει από κι από κει προωθώντας τον (τελευταίο του) 007. Εξάλλου στις ΗΠΑ, το «No Time to Die» βγαίνει στις αίθουσες στις 8 Οκτώβρη, ενώ στην Κίνα μόλις στις 29, οπότε έχει ακόμα δουλίτσα να κάνει. Ο Ντάνιελ Κρεγκ, όμως, έχει ήδη κινήσει για αλλού. Τέρμα ο Μποντ, Τζέιμς Μποντ –πάτησε τα 53 πιά. Και είναι θαυμάσιος ηθοποιός και χωρίς τα γκατζετάκια του Κιού…

Ο ωραιοάσχημος Άγγλος σταρ, άλλωστε, διάγει μια από τις πιο τσίφτικες περιόδους της ζωής του. Και της καριέρας του. Εκτός δουλειάς, ζει αρμονικά και χαμηλότονα με την εκθαμβωτική Ρέιτσελ Βάις, την σύντροφο και μητέρα της τρίχρονης κορούλας τους (της οποίας το όνομα ακόμα δεν έχει μαθευτεί –μωρέ, αν το εννοείς, κανείς δεν μαθαίνει τίποτα που δεν θες για σένα). Οι δυό τους συμπλήρωσαν 10 χρόνια κοινής ζωής και μοιάζουν καλύτερα από ποτέ μεταξύ τους.

Επαγγελματικώς, εκεί να δεις πλάνα –και φράγκα! Αφενός, το πρώτο πρότζεκτ του μετά τον οριστικό διαχωρισμό του από τον Μποντ θα είναι θεατρικό: τον ερχόμενο Απρίλιο θα παίξει «Μακμπέθ» στο Μπρόντγουεϊ με την Ρουθ Νέγκα ως λαίδη Μακμπέθ και τον Σαμ Γκολντ στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Η μεγάλη, όμως, επαγγελματική είδηση περί τον Κρεγκ έρχεται απ’ αλλού. Από τα στούντιο παραγωγής του Netflix, πιο συγκεκριμένα, που έκλεισαν τον Ντάνιελ για δυο κινηματογραφικές συνέχειες (σίκουελ, παιδιά) της αναπάντεχα επιτυχημένης αστυνομικής κωμωδίας «Στα μαχαίρια» (Knives Out, 2019). Στην οποία ο Κρεγκ υποδυόταν με διαολεμένο κέφι τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Μπενουά Μπλάν με την παράδοξη «νότια» αμερικανική προφορά. Για να ξαναπαίξει, λοιπόν, τον λεγάμενο τύπο σε δυο ακόμη ταινίες, ο Ντάνιελ Κρεγκ θα πάρει (δείξτε θάρρος…) 100 εκατομμύρια δολάρια! Με διαφορά, η υψηλότερη τιμή που παίζει αυτόν τον καιρό στο Χόλιγουντ και τα πέριξ.

Έναστρες τιμές

Παρά ταύτα, προς το παρόν και για πολύ καιρό ακόμα –ίσως και για πάντα– ο Ντάνιελ Κρεγκ θα ταυτίζεται με τον 007. Κορυφαία απόδειξη, η φιέστα που έγινε χτες, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στο περιώνυμο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Χόλιγουντ στο καρακέντρο της ομώνυμης συνοικίας του Ελ Έι. Όπου, ο Ντάνιελ έγινε το αστέρι Νο 2.704 στο περιβόητο Walk of Fame. Το άστρο του Ντάνιελ Κρεγκ είναι δίπλα-δίπλα με εκείνο του Ρότζερ Μουρ, καθώς είναι η τέταρτη φορά που ένας ηθοποιός λαμβάνει την… πεζοδρομική αυτή τιμή χάρη στον (ρόλο του) Τζέιμς Μποντ. Έχουν προηγηθεί ο Ντέιβιντ Νίβεν (τι τυπάς!), ο Πίερς Μπρόσναν, και ο Μουρ, που λέγαμε.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στην τελετή θα προΐσταται ο διευθύνων σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Χόλιγουντ, όπου και «ανήκουν» τα αστέρια –πρόκειται περί τρελής μπίζνας, υπολογίζεται ότι πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι τον χρόνο επισκέπτονται το γκλαμουράτο αξιοθέατο. Λόγους θα εκφωνούσαν οι παραγωγοί του τζειμσμποντικού franchise (Μάικλ Τζέι Ουίλσον και Μπάρμπαρα Μπρόκολι), αλλά και ο Ράμι Μάλεκ, που υποδύεται τον κακό Λούτσιφερ Σάφιν στο «No Time To Die» (εμφανίζεται πολύ λίγο, να ξέρετε).

Θα μου πείτε, πότε πρόλαβαν να γίνουν κολλητοί οι δυό τους και παίρνει αίφνης ο Μάλεκ τον λόγο σε αυτήν την σημαντική στιγμή για τον Κρεγκ; Μπα, μην ξεγελιέστε! Χέστηκε, μετά συγχωρήσεως, ο Ντάνιελ για όλα αυτά τα τέρμα επιχειρηματικά κι επαγγελματικά ταρατατζούμ. Τα διεκπεραιώνει, βέβαια, ως καλός επαγγελματίας, αλλά η δική του ουσία, οι δικές του σημαντικές στιγμές είναι αλλού. Στα τέσσερα μόλις άτομα που ήταν καλεσμένα στον γάμο τους με την Ρέιτσελ το 2011, ας πούμε. Και τα δυο εξ αυτών ήταν τα παιδιά τους από προηγούμενους συντρόφους…

Πηγή: news247.gr