Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DC Comics: Αμφιφυλόφιλος ο νέος Superman, γιος του Κλαρκ Κεντ και της Λόις Λέιν - Δείτε φωτογραφίες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 12:11 DC Comics: Αμφιφυλόφιλος ο νέος Superman, γιος του Κλαρκ Κεντ και της Λόις Λέιν - Δείτε φωτογραφίες

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της η σειρά Superman: Son of Kal-El, ο 17χρονος γιος του Κλαρκ Κέντ και της Λόις Λέιν  έχει ασχοληθεί με  πολλά θέματα που απασχολούν την εποχή μας, όπως οι πυροβολισμοί σε σχολεία, η κλιματική αλλαγή και το προσφυγικό.

Ο Superman πρόκειται να εμφανιστεί ως αμφιφυλόφιλος και να ξεκινήσει μια ρομαντική σχέση με τον καλύτερο φίλο του τον δημοσιογράφο Τζέι Νακαμούρα, αποκάλυψε η DC Comics τη Δευτέρα, μόλις δύο μήνες αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο «κολλητός» του Batman, ο Robin έχει σχέση με άντρα.

Η απόφαση να βγει ο σούπερ ήρωας που φοράει τον μανδύα του Man of Steel ως αμφιφυλόφιλος είναι ένα τρανό παράδειγμα της κίνησης των εκδοτών κόμικ να επεκτείνουν το εύρος της εκπροσώπησης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στις σελίδες τους.

Η DC χαρακτήρισε τον γκέι υπερήρωα ως «τολμηρή νέα κατεύθυνση» - μια κίνηση που ξεκίνησε τον Ιούλιο, όταν η εταιρεία έκανε ντεμπούτο σε μια νέα σειρά κόμικς για τον χαρακτήρα, με τον γιο του Κλαρκ Κεντ και της Λόις Λέιν, Τζόναθαν, ο οποίος κληρονόμησε τα υπερφυσικά χαρίσματα του πατέρα του.

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της η σειρά Superman: Son of Kal-El, ο 17χρονος Jon έχει ασχοληθεί με πολλά θέματα που απασχολούν την εποχή μας, όπως οι πυροβολισμοί σε σχολεία, η κλιματική αλλαγή και το προσφυγικό που δεν θυμίζουν σε τίποτα τις μάχες που έδινε ο πατέρας του ενάντια στον Λεξ Λούθορ, τον Μπρέινιακ, τον Μπιζάρο, τον Νταρκσάιντ, τον Ζοντ και τον Ντούμσντεϊ.

Στο νέο τεύχος του κόμικ που θα βγει στις 9 Νοεμβρίου ο νέος υπερ-ήρωας με τα μπλε κολάν και την κόκκινη κάπα θα κάνει ακόμα ένα μεγάλο βήμα για να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την αγαπημένη αρχική ιστορία του Superman. Θα βγει ένα ρομαντικό ραντεβού με τον στενό του φίλο, έναν πρόσφυγα «ακτιβιστή», τον Τζέι Νακαμούρα, ο οποίος είναι επίσης δημοσιογράφος, όπως οι γονείς του Λόις και Κλαρκ.

"Ακριβώς όπως ο πατέρας του πριν από αυτόν, ο Jon Kent ερωτεύτηκε δημοσιογράφο", ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Κειμενογράφος του «Superman: Son of Kal-El #5» είναι ο Tom Taylor ("Dark Knights of Steel") ενώ τα σκίτσα επιμελήθηκε ο John Timms ("Harley Quinn").

«Πάντα έλεγα ότι όλοι χρειάζονται ήρωες και όλοι αξίζουν να δουν τον εαυτό τους στους ήρωές αυτούς. Είμαι πολύ ευγνώμων που η DC και η Warner Bros μοιράζονται αυτήν την ιδέα», δήλωσε ο Taylor.

«Το σύμβολο του Σούπερμαν ήταν πάντα το ιδεώδες για την ελπίδα, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Σήμερα, αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο. Σήμερα, περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν τον εαυτό τους στον πιο ισχυρό υπερήρωα των κόμικς» πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr