Φρέντι Μέρκιουρι: Όλη η αλήθεια για τον αστεροειδή που πήρε το όνομά του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 09:48 Φρέντι Μέρκιουρι: Όλη η αλήθεια για τον αστεροειδή που πήρε το όνομά του

Ανακαλύφθηκε τη χρονιά που έφυγε από την ζωή ο frontman των Queen.

Στις 24 Νοεμβρίου του 1991 ο frontman των Queen Φρέντι Μέρκιουρι πέθανε από επιπλοκές του AIDS. Την ίδια χρονιά, ανακαλύφθηκε ο αστεροειδής 17473.

Ο Μέρκιουρι ήταν αντιμέτωπος με την ασθένεια χρόνια πριν χάσει τη μάχη, αλλά αποκάλυψε την πραγματικότητα που βίωνε στο κοινό μόνο μία ημέρα πριν από το θάνατό του λέγοντας πως «Θέλω να επιβεβαιώσω ότι είμαι οροθετικός και έχω AIDS. Θεώρησα σωστό να κρατήσω αυτές τις πληροφορίες ιδιωτικές μέχρι σήμερα για να προστατέψω το απόρρητο των γύρω μου», αναφέρει το grunge.com. Πώς σχετίζεται, όμως το όνομα του Φρέντι Μέρκιουρι με τον αστεροειδή 17473 που ανακαλύφθηκε την ίδια χρονιά με τον θάνατό του;

Τόσο οι συμπαίκτες του Μέρκιουρι -Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Τζον Ντίκον- όσο και οι θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο θρήνησαν τον χαμό ενός από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές. Σε μια συνέντευξη, μάλιστα, ο Μέι αναπολώντας τις καλές εποχές είπε πως «Όταν ο Φρέντι έφυγε από την ζωή, ήταν φρικτό. Το μόνο που ήθελα να κάνω είναι να φύγω μακριά. Και νομίζω ότι αν μιλήσεις με τον Ρότζερ, θα σου πει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Απλώς δεν μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε». Ενώ, συμπλήρωσε αργότερα πως «οι Queen δεν ήταν απλώς μια μπάντα, αλλά οικογένεια».

Ο αστεροειδής που πήρε το όνομά του από τον Φρέντι Μέρκιουρι

Το 2016, λοιπόν, όταν ο Φρέντι Μέρκιουρι θα γινόταν 70 ετών, ο Μπράιαν Μέι -ο οποίος είναι αστροφυσικός- αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στον φίλο του, δίνοντας το όνομά του σε έναν αστεροειδή. Ο ίδιος αστεροειδής, λοιπόν, που ανακαλύφθηκε τη χρονιά που έφυγε από την ζωή ο Μέρκιουρι μετονομάστηκε το 2016 επίσημα σε «Φρέντι Μέρκιουρι».

«Είμαι ευτυχής που μπορώ να ανακοινώσω ότι το Κέντρο Μικρών Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης έχει σήμερα ορίσει τον Αστεροειδή 17473, που ανακαλύφθηκε το 1991, στο όνομα του Φρέντι, ώστε να τιμήσει τα 70α γενέθλιά του. Στο εξής αυτό το αντικείμενο θα είναι γνωστό ως Αστεροειδής 17473 Freddiemercury», αναφέρει το grunge.com.

Ο αστεροειδής είναι «σαν σκώρος στο διάστημα», όπως τον περιέγραψε ο Μέι, και ανακαλύφθηκε μεταξύ των τροχιών του Δία και του Άρη. Μπορεί να γίνει ορατός με ένα τηλεσκόπιο και σύμφωνα με την τροχιά του, δεν θα είναι ποτέ πιο κοντά στη Γη από 350 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το grunge.com, ο καθηγητής αστροφυσικής Chris Lintott πρόσθεσε, επίσης, ότι ο αστεροειδής βρίσκεται σε «ελαφρώς εκκεντρική τροχιά γύρω από τον ήλιο, ακριβώς όπως ήταν ο ίδιος ο Μέρκιουρι».

Πηγή: grunge.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση