Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντεκα διάσημοι ηθοποιοί που πέθαναν πριν προλάβουν να τελειώσουν τα γυρίσματα ταινιών (vids)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 14:45 Έντεκα διάσημοι ηθοποιοί που πέθαναν πριν προλάβουν να τελειώσουν τα γυρίσματα ταινιών (vids)

Κάποιοι βρήκαν τραγικό θάνατο στο σετ και άλλοι εκτός γυρισμάτων.

Ο σημερινός θάνατος της 42χρονης Χαλίνα Χάτσινς από τον διάσημο ηθοποιό Άλεκ Μπάλντουιν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων του western “Rust” σόκαρε το Χόλιγουντ.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει να πεθάνει κάποιος στο σετ ταινίας, αφού δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ανθρώπων που έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια γυρισμάτων. Δεν είναι επίσης λίγοι οι ηθοποιοί που πέθαναν από άλλα αίτια και όχι λόγω θανάσιμου δυστυχήματος, πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν τα γυρίσματα ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστούσαν

Paul Walker – Οι “Μαχητές των Δρόμων

Ο διάσημος ηθοποιός με τα γαλάζια μάτια που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φανατικούς των ταινιών “Fast and Furious” βρήκε τραγικό θάνατο όταν κατά η Porsche που οδηγούσε φίλος του προσέκρουσε σε κολώνα. Ο Paul Walker εκείνη τη μέρα ήταν σε διάλειμμα από τα γυρίσματα του έβδομου μέρους της ταινίας και είχε πάει στην εκδήλωση για τα θύματα του τυφώνα στις Φιλιππίνες.

Από εκεί έφυγε με μια Porsche Carrera GT που οδηγούσε ο φίλος και οικονομικός του σύμβουλος και πρώην οδηγός αγώνων δρόμου, Roger Rodas. Ο Rodas έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, καρφώθηκε σε κολώνα και έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Η ταινία τελικά κυκλοφόρησε το 2015.

Heath Ledger – “Ο φανταστικός κόσμος του Doctor Parnassus”

Ο εμβληματικός ηθοποιός Heath Ledger που άφησε εποχή με τις ερμηνείες του στη μεγάλη οθόνη, με την πιο συγκλονιστική αυτή του “απόλυτου κακού”, Joker, πέθανε στις 22 Ιανουαρίου του 2008. Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Manhattan από την οικιακή του βοηθό. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε δηλητηρίαση από την ταυτόχρονη κατάποση παυσίπονων, αγχολυτικών και υπνωτικών χαπιών.

Εκείνη την περίοδο συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας “Ο φανταστικός κόσμος του Doctor Parnassus” σε σκηνοθεσία Terry Gilliam. Η ταινία ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια υπολογιστών, ενώ έγιναν και αλλαγές στο σενάριο.

Ο Heath Ledger βραβεύτηκε μετά θάνατον με το Όσκαρ ΄Β Αντρικού ρόλου για το “the Dark Night” και έτσι έγινε ο πρώτος ηθοποιός που πήρε το “χρυσό αγαλματίδιο” όντας νεκρός.

Art Scholl – “Top Gun“

O στάντμαν πιλότος Art Scholl, που ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο Χόλιγουντ, πέθανε στα 53 του χρόνια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας Top Gun με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.

Ο Art Scholl είχε “πλούσιο” βιογραφικό, με πάνω από 200 ταινίες και συμμετείχε στα γυρίσματα όπου χρειαζόταν να γίνουν εναέριες λήψεις. Κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος όπου πετούσε με αεροπλάνο, ξαφνικά παρουσιάστηκε πρόβλημα, που απέβη μοιραίο. Το αεροσκάφος έπεσε στον Ειρηνικό ωκεανό.

Marilyn Monroe – “Something’s Got to Give”

Το απόλυτο “sex symbol”, η εμβληματική ξανθιά που ο ανδρικός πληθυσμός αγάπησε όσο καμία, πέθανε μόλις στα 36 της χρόνια. Η Marilyn Monroe βρέθηκε νεκρή τα ξημερώματα Κυριακής 5 Αυγούστου του 1962 μέσα στο σπίτι της στο Λος Άντζελες. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.

Τότε έκανε γυρίσματα της ταινίας “Something’s Got to Give”, η οποία δεν βγήκε ποτέ στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Vic Morrow, My-Ca Dinh Le και Renee Shin Yi Chen – The Twilight Zone: The Movie

Ίσως λίγοι από εσάς γνωρίζετε ότι στο σετ της ταινίας The Twilight Zone: The Movie το 1983 συνέβησαν τρεις θάνατοι: του ηθοποιού Vic Morrow και δυο παιδιών, της 7χρονης My-Ca Dinh Le και του 6χρονου Renee Shin Yi Chen.

Όλα συνέβησαν όταν ένα ελικόπτερο που πετούσε στα 8 μέτρα κατέρρευσε στο έδαφος λόγω του ότι επηρεάστηκε από τα πυροτεχνήματα και τα εκρηκτικά που υπήρχαν στο σετ. Προσκρούοντας στο έδαφος αποκεφάλισε τον Vic Morrow και τη My-Ca Dinh Le, ενώ καταπλάκωσε τον Renee Shin Yi Chen.

Ο θάνατός τους ήταν η αιτία να διακοπεί η φιλία του σκηνοθέτη Λάντις και του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που ήταν ο παραγωγός. Ο Σπίλμπεργκ είχε εκφράσει πολλάκις τις αντιρρήσεις του για το ότι ο Λάντις χρησιμοποιούσε αληθινά πυρομαχικά στο σετ.

River Phoenix – “Silent Tongue”

Ο River Phoenix ήταν το ίνδαλμα της νεολαίας κατά τη δεκαετία του “90, ωστόσο δεν έζησε αρκετά για να απολαύσει τη δόξα του. Ο ηθοποιός πέθανε από υπερβολική δόση μέσα στο κλαμπ του Johnny Depp, το Viper Room, ενώ γύριζε την ταινία Silent Tongue.

Η ταινία εν τέλει προβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 1994.

James Dean – “Giant”

O James Dean, ο ατίθασος πλην ωραίος “αλήτης” του Χόλιγουντ με το “σκληρό βλέμμα” πέθανε από αυτό που λάτρευε: την ταχύτητα. Την περίοδο που γύριζε το “Giant” συνέβη το τρομακτικό δυστύχημα που κατέληξε στον θάνατό του. Ο 24χρονος James Dean οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα την ασημένια Porsche του και προσπαθώντας να αποφύγει διερχόμενο όχημα που οδηγούσε ένας φοιτητής, συγκρούστηκε μαζί του.

Bruce Lee – “Enter the Dragon”

Ο θρυλικός Bruce Lee και ο γιος του, κατά τραγική ειρωνεία, πέθαναν πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν τα γυρίσματα των ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστούσα, για διαφορετικό λόγο ο καθένας.

Ο Bruce Lee βρέθηκε αναίσθητος στην μπανιέρα του στις 20 Μαϊου του 1973 και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, την περίοδο που γύριζε την ταινία “Enter The Dragon”. Οι γιατροί απεφάνθησαν ότι πέθανε από εγκεφαλικό οίδημα. Ωστόσο πολλοί πιστεύουν αναφέρουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε υπερβολική δόση ναρκωτικών, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι δολοφονήθηκε από την κινέζικη μαφία.

Brandon Lee – “The Crow”

Ο γιος του Bruce Lee, Brandon, πέθανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “The Crow”(“Το Κοράκι”), από μια 44mm σφαίρα που μπήκε στο σώμα του από τον θώρακα και κατέληξε κοντά στη σπονδυλική του στήλη.

Το δυστύχημα συνέβη όταν ο Brandon Lee μπαίνει σε ένα διαμέρισμα και βλέπει να βιάζουν την κινηματογραφική κοπέλα του. Το σενάριο προέβλεπε ότι ένας από τους εγκληματίες τον βλέπει και τον πυροβολεί. Η σφαίρα που τον χτύπησε ήταν αληθινή.

Έκτοτε πολλές θεωρίες αναπτύχθηκαν για τον αν υπήρξε ατύχημα ή δολοφονία. Μέχρι σήμερα, καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πηγή: debater.gr