Νέο άλμπουμ για τους Duran Duran 40 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 16:46 Νέο άλμπουμ για τους Duran Duran 40 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους (φωτο Reuters)

Με τον τίτλο «Future Past» κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος Duran Duran, το 15ο στη δισκογραφική τους πορεία, η οποία ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια.

Το άλμπουμ του βρετανικού ποπ συγκροτήματος κυκλοφόρησε στις μουσικές διαδικτυακές πλατφόρμες τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (22.10.2021) και περιέχει, μεταξύ άλλων, το τραγούδι «Anniversary» αλλά και τραγούδια με τους Tove Lo και Mike Garson.

Όπως αναφέρει ο Independent, το τραγούδι «Anniversary» είναι το εορταστικό κομμάτι της μπάντας για τη στιγμή που οι Simon Le Bon, Nick Rhodes, John Taylor και Roger Taylor – κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το 1981.

«Το «Anniversary» είναι ένα τραγούδι που γιορτάζει την εποχή που ήμασταν μαζί ως συγκρότημα, αλλά είναι επίσης ανοιχτό σε όλους και σε οτιδήποτε θέλει να γιορτάσει», είπε ο Taylor και πρόσθεσε: «Δεν θα περιμέναμε ποτέ να κάνουμε μουσική μαζί μετά από τόσο καιρό. Ήμασταν απλά παιδιά και ήμασταν μαζί στο πανκ ροκ».

Ανατρέχοντας στο πρώτο τους άλμπουμ, ο Rhodes πρόσθεσε: «Θέσαμε τις παραμέτρους μας  από την αρχή. Το πρώτο μας άλμπουμ είχε χορευτικά τραγούδια… αλλά είχε επίσης ένα εξάλεπτο instrumental με ορχήστρα και μερικά πιο σκοτεινά τραγούδια».

«Πάντα νιώθουμε άνετα να δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά είδη μουσικά», δήλωσε.

Οι ίδιοι αποκάλυψαν ότι ξεκίνησαν να δουλεύουν το νέο τους άλμπουμ το 2018, αλλά η πανδημία τους ανάγκασε να καθυστερήσουν το έργο για 10 μήνες. «Κατά κάποιον τρόπο είχε τα πλεονεκτήματα του  γιατί δεν είχαμε ποτέ αυτή την εμπειρία πριν, και μπορούσαμε να το δούμε με φρέσκα μάτια και να ακούσουμε με φρέσκα αυτιά», είπε ο Ρόουντς. «Έχει μια εντελώς νέα αίσθηση για εμάς».

Πηγή: Independent

Προσαρμοσμένη αναζήτηση