Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Sophia Urista δεν είναι η πρώτη: Οι πιο απίθανα σιχαμερές στιγμές από τη (βρώμικη) ιστορία του ροκ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 10:03 Η Sophia Urista δεν είναι η πρώτη: Οι πιο απίθανα σιχαμερές στιγμές από τη (βρώμικη) ιστορία του ροκ

Θυμηθείτε μερικές από τις πιο εξωφρενικές στιγμές σε live ροκ καλλιτεχνών, όπως ο Iggy Pop, οι The Who, o Marilyn Manson, o Ozzy Osbourne, που ξέφυγαν από κάθε όριο on stage - Προσοχή, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Η αηδιαστική έμπνευση της τραγουδίστριας του γκρουπ Brass Against, της Sophia Urista να ουρήσει στο πρόσωπο ενός θαυμαστή της επί σκηνής, όπως ήταν φυσικό, σόκαρε την υφήλιο. Στην πραγματικότητα όμως, οι κοπρολαγνικές εξάρσεις καθώς και πλήθος άλλων απίθανων ακροτήτων των ροκ σταρ κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεών τους, έχουν τη δική τους, μακρά ιστορία.

Ακολουθούν ορισμένες από τις πλέον εξωφρενικές στιγμές από live τα οποία ξέφυγαν από κάθε όριο:

Marilyn Manson

Ένας καλλιτέχνης που συνειδητά επιδίωξε να ταυτιστεί με την έννοια της υπερβολής και της πρόκλησης, έχει κάνει λίγο-πολύ τα πάντα επί σκηνής. Μεταξύ άλλων έχει σιδερώσει μια ναζιστική σημαία, αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι, φόρεσε ένα ψεύτικο πέος με strap-on και, εννοείται, έχει λούσει το κοινό με «χρυσή βροχή», ανακουφίζοντας την ουροδόχο κύστη του σε κάποιο κρεσέντο της μουσικής του.

Ozzy Osbourne

Ο άνθρωπος που συναγωνίζεται μόνο με τον Keith Richards των Rolling Stones ως προς τη συνολική ποσότητα των ναρκωτικών την οποίαν έχει καταναλώσει, ο Ozzy πάλεψε σκληρά μέχρι να πετύχει το κάψιμο του εγκεφάλου του. Εξού και ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμνηση διαφόρων μνημειωδών περιστατικών από συναυλίες των Black Sabbath ή τις δικές του σαν σόλο τραγουδιστή. Για παράδειγμα, ο Ozzy δεν θυμάται ότι έχει αποκεφαλίσει με τα δόντια του δύο κύκνους και μία νυχτερίδα. Για την τελευταία, ο Ozzy Osbourne ήταν τόσο «κόκκαλο» ώστε νόμιζε πως το προς δάγκωμα ιπτάμενο θηλαστικό ήταν πλαστικό ομοίωμα του ζώου, όχι αληθινό.

Slipknot

Σχετικώς άγνωστοι, αλλά κατάφεραν να γράψουν ιστορία όταν ένα από τα μέλη του συγκροτήματος έριξε στο κοινό το περιεχόμενο ενός βάζου, το οποίο περιείχε ένα σκοτωμένο κοράκι. Οι Slipknot είχαν μετατρέψει σε μασκότ το δύσμοιρο πτηνό αφ' ότου είχαν βρει το πτώμα του στο δρόμο. Τοποθέτησαν το συχωρεμένο κοράκι σε μια γυάλα και το επιδείκνυαν στις συναυλίες τους. Όταν αποσυνετέθη εντελώς, ήρθε η σειρά του κοινού να αποκτήσει σχέσεις με τα υπολείμματα του εν λόγω πουλιού.

Lady Gaga

Μία από τις αξέχαστες στιγμές στην πλούσια σταδιοδρομία της Lady Gaga σε live συναυλίες, ήταν όταν σκηνοθέτησε ένα αφόρητα αηδιαστικό νούμερο. Επειδή τραγουδούσε το «Swine» (Γουρούνι), η Lady θέλησε να προσθέσει επιπλέον ρεαλισμό και άμεσα καταληπτό νόημα στο κομμάτι, ζητώντας από έναν μουσικό να κάνει εμετό πάνω της, λούζοντάς την από την κορυφή ως τα νύχια με ένα φριχτό πράσινο υγρό -ακριβώς σαν να είχε εξαπολύσει «ρουκέτα» με τα γαστρικά υγρά του.

Miley Cyrus

Όταν η συγκεκριμένη ποπ τραγουδίστρια δεν κάνει κάτι για να προκαλέσει τον αποτροπιασμό, οι πιστοί θαυμαστές της ανησυχούν μήπως είναι άρρωστη. Το δικό της παιχνίδι είναι το σεξ. Πάνω στη σκηνή συνηθίζει να επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις με υπερμεγέθεις δονητές και πλαστικές κούκλες. Στις αρσενικές εξ αυτών, η Miley προσφέρει την ηδονή της στοματικής πράξης.

Jim Morrisson

Το 1969 στο Μαϊάμι ο σούπερ σταρ των Doors θέλησε να λυτρώσει τις θαυμάστριές του από το βασανιστήριο να τον ποθούν χωρίς αντίκρυσμα και να τον ονειρεύονται γυμνό. Προσέφερε αυτό που του ζητούσε το κοινό, αποκαλύπτοντας το γεννητικό του μόριο, το οποίο και έσειε από τη σκηνή. Δυστυχώς όμως για τον Jim Morrisson, η τοπική αστυνομία έτυχε να εμφορείται από παραδοσιακές αντιλήψεις περί την αιδώ, οπότε και προχώρησε σε σύλληψη του χαρισματικού -ως προς τα ερμηνευτικά προσόντα, τουλάχιστον- καλλιτέχνη.

Jimi Hendrix

Ο μεγαλύτερος, ίσως, ροκ κιθαρίστας όλων των εποχών, δεν βαρύνεται με κάποιο αηδιαστικό ανδραγάθημα. Σίγουρα όμως του αξίζει μια θέση στο πάνθεον των εντελώς αντισυμβατικών καλλιτεχνών σε live παραστάσεις μετά από ό,τι έκανε το 1967 στο φεστιβάλ του Μοντερέι. Σε κάποια στιγμή έκστασης, ο Jimi ακούμπησε την κιθάρα του στο πάτωμα της σκηνής, την περιέχυσε με εύφλεκτο υγρό και της έβαλε φωτιά. Το φλεγόμενο μουσικό όργανο εξακολούθησε να παράγει τον άγρια παραμορφωμένο ήχο, σαν να συνέχιζε από μόνο του ένα από τα ανυπέρβλητα σόλο του Hendrix, αυτής της μουσικής ιδιοφυίας

The Who

Πρωτοπόροι της ροκ σε κάθε επίπεδο, από τη μουσική έως τη συμπεριφορά. Υπήρξαν από τους πρώτους που έγιναν φόβος και τρόμος για ξενοδόχους, διοργανωτές συναυλιών, εστιάτορες, ιδιοκτήτες μπαρ κ.λπ., καθώς δεν αποχωρούσαν από τις στάσεις της περιοδείας τους εάν δεν κατέστρεφαν τα δωμάτια και τα καμαρίνια τους -ακόμη και τα καθίσματα της διακεκριμένης θέσης των αεροπλάνων με τα οποία περιφέρονταν ανά τον κόσμο. Στο χουλιγκανισμό συμμετείχαν όλα τα μέλη των Who, όμως ο πλέον ασυγκράτητος ήταν ο ντράμερ Keith Moon. Δείγμα της νοοτροπίας του ήταν το περιστατικό σε κάποιο live του συγκροτήματος, όταν είχε προσυμφωνηθεί να διαλύσουν τη σκηνή με μικρές ποσότητες εκρηκτικών. Ο Moon, όμως, ο οποίος γενικώς δεν γνώριζε τι σημαίνει μέτρο (εκτός μουσικής), χρησιμοποίησε πολλαπλάσια εκρηκτικά, τα οποία είχε κρύψει στη «μπότα» της ντραμς του. Στην καθορισμένη στιγμή δόθηκε το έναυσμα και, όντως, η έκρηξη ήταν σαρωτική. Και κυριολεκτικά εκκωφαντική, όμως, καθώς εξαιτίας της πρωτοβουλίας του Keith Moon να αυξήσει τη δόση του δυναμίτη, ο frontman του γκρουπ, Pete Townshend, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη γεμιστή μπότα της ντραμς, έπαθε ανεπανόρθωτη βλάβη στο ένα από τα αυτιά του και έμεινε κατά το ήμισυ κωφός για το υπόλοιπο του βίου του.

Iggy Pop

Όποιος και όποια αγαπά το ροκ αλλά δεν έχει ζήσει από πρώτο χέρι την εμπειρία ενός live του Iggy Pop, θα πρέπει να ανατρέξει σε βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα προκειμένου να καλύψει το κενό γνώσης. Ο Iggy κυλιόταν σε σπασμένα γυαλιά και, όπως ήταν πάντα ημίγυμνος, μάτωνε παντού. Ο ίδιος καλλιτέχνης επίσης έχει επανειλημμένως κάνει εμετό πάνω στη σκηνή, ενώ το 1973 δεν δίστασε να εκκενώσει το παχύ του έντερο πίσω από έναν ενισχυτή και ακολούθως να «τρατάρει» το κοινό με τα όζοντα απόβλητα της πέψης του.

Πηγή: protothema.gr