Ο Αργυρός τραγούδησε με φόντο τα γλυπτά του Παρθενώνα μπροστά σε ένα "βουνό" από λουλούδια - Έντονες αντιδράσεις (vid)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 16:01 Ο Αργυρός τραγούδησε με φόντο τα γλυπτά του Παρθενώνα μπροστά σε ένα "βουνό" από λουλούδια - Έντονες αντιδράσεις (vid)

Δεν άρεσε ιδιαίτερα η καλλιτεχνική επιμέλεια στο τραγούδι "Αθήνα μου".

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έκανε πρεμιέρα στο νυχτερινό μαγαζί που εμφανίζεται με την Ελένη Φουρέιρα ωστόσο η καλλιτεχνική επιμέλεια την ώρα που ερμήνευσε το τραγούδι “Αθήνα μου”, προκάλεσε αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Αργυρός ερμηνεύει το συγκεκριμένο τραγούδι με φόντο τα γλυπτά του Παρθενώνα και μπροστά του ένα βουνό από κάνιστρα και λουλούδια.

Όπως είναι φυσικό το συγκεκριμένο θέαμα σχολιάστηκε από χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα που κάνουν λόγο για επιτομή του κιτς, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που σχολιάζουν ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν μας επιστρέφει τα μάρμαρα του Παρθενώνα το Βρετανικό Μουσείο.

Αντιδράσεις και στην εκπομπή “Το Πρωινό”

Το ζήτημα σχολιάστηκε και στην εκπομπή “Το Πρωινό”, με τον Γιώργο Λιάγκα και τον Βαγγέλη Περρή να είναι ιδιαίτερα επικριτικοί και να κάνουν λόγο για επιτομή του κιτς και πως θα είναι μία άσχημη εικόνα εάν τη δει κάποιος από το βρετανικό μουσείο.

“Κάποιος που κάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια επέλεξε από πίσω σ’ ένα λαϊκό μαγαζί, μπουζούκια να βάλει τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Δεν πειράζει θα το αλλάξουν οι άνθρωποι, θα το καταλάβουν κι οι ίδιοι. Κάποιος το σκέφτηκε με θετική διάθεση αλλά δεν είναι ωραίο σε αυτόν τον χώρο του λαϊκού τραγουδιού να προβάλουμε αυτό το πράγμα. Αν πάρει κάποιος αυτή την εικόνα και την πάει στο βρετανικό μουσείο θα πει “κοιτάξτε πως οι Έλληνες αντιμετωπίζουν τα γλυπτά“, είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

“Αυτό δεν είναι μπροστά. Αυτό μας πάει πίσω. Πιστεύω θα πρέπει να το καταπιούμε. Να του κάνουμε φωτομοντάζ, να πούμε ότι δεν είναι αλήθεια. Φαντάσου τώρα αυτό το πράγμα να φτάσει δεν λέμε που. Από τη στιγμή που κάνεις μία προσπάθεια να γυρίσουν πίσω τα μάρμαρα. Το βασικό επιχείρημα των Άγγλων είναι ότι δεν είμαστε αντάξιοι των μαρμάρων. Αυτή η εικόνα μπορεί να συντελεί και στην εικόνα που έχουν. Είναι συνδυασμός δύο πραγμάτων που δεν μπορούν να συνδυαστούν και όταν συνδυάζονται πράγματα τα οποία είναι κακόγουστα είναι κιτς. Το αποτέλεσμα αυτό είναι κιτς. Γι’ αυτό να το μαζέψουμε“, σχολίασε ο Βαγγέλης Περρής.

Από την πλευρά της η Φαίη Σκορδά στάθηκε στο πλευρό των καλλιτεχνών, λέγοντας ότι “οι εποχές έχουν αλλάξει, εάν δεις την αισθητική, το πώς ντύνεται ο Αργυρός, πώς ντύνεται η Φουρέιρα, τα βιτντεάκια που έχουν κάνει, τη σκηνοθεσία, οι χορογραφίες είναι πολύ πιο μπροστά απ’ ότι έχουμε συνηθίσει”, ωστόσο τόνισε ότι το συγκεκριμένο σκηνικό δεν της άρεσε και είναι λίγο περίεργο και ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν συνάδουν με ένα χώρο όπως τα μπουζούκια και την κατανάλωση αλκοόλ.

Πηγή: debater.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση