Michael Keaton: Αποκάλυψε γιατί αρνήθηκε να υποδυθεί τον Batman στην τρίτη ταινία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 17:32 Michael Keaton: Αποκάλυψε γιατί αρνήθηκε να υποδυθεί τον Batman στην τρίτη ταινία

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Michael Keaton, ένας από τους ηθοποιούς που ταυτίστηκαν όσο κανείς με τον Bruce Wayne εξήγησε γιατί αρνήθηκε να πρωταγωνιστήσει στην τρίτη ταινία του Batman σε σκηνοθεσία Joel Schumacher.

Αν ένας ηθοποιός έχει ταυτιστεί περισσότερο με έναν από τους πιο δημοφιλείς και σημαντικούς χαρακτήρες του μαγικού κόσμου της DC, τον Batman, αυτός είναι αναμφισβήτητα ο Michael Keaton.

Κάνοντας το ντεμπούτο του ως ο "άνθρωπος - νυχτερίδα" στις εμβληματικές ταινίες του Tim Burton το 1989, πρωταγωνιστώντας δίπλα στον Jack Nicholson, ο οποίος ενσάρκωσε τον Joker, ο Keaton μιλώντας στο The Hollywood Reporter εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να πρωταγωνιστήσει στην τριλογία της ταινίας, "Batman Forever".

Η επιλογή όπως ανέφερε στη συνέντευξή του ήταν καθαρά δική του, εξηγώντας πως ο σκηνοθέτης Joel Schumacher είχε μια εντελώς διαφορετική οπτική στην τρίτη ταινία από αυτές του Burton, καθώς ο σκηνοθέτης εστίαζε περισσότερο στον ήρωα Batman και όχι στον Bruce Wayne, όπως έκανε στις δυο προηγούμενες ταινίες ο Tim Burton.

"Ήταν χάλια", είπε χαρακτηριστικά ο Keaton στο The Hollywood Reporter. "Το σενάριο δεν ήταν ποτέ καλό. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ήθελε να κάνει αυτό που ήθελε να κάνει", πρόσθεσε.

Το σενάριο της ταινίας του 1995 είχε την υπογραφή των Lee Batchler, Janet Scott Batchler και Akiva Goldsman ενώ σύμφωνα με αναφορές, η Warner Bros πρόσφερε στον Κίτον 15 εκατομμύρια δολλάρια για να υποδυθεί τον Σκοτεινό Ιππότη, όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για να πειστεί. Σύμφωνα με τον Κίτον το πρόβλημα δεν ήταν αποκλειστικά το σενάριο, με τον ηθοποιό να ρίχνει εξ ολοκλήρου το βάρος στους ώμους του Schumacher.

Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου για την προώθηση της ταινίας Birdman το 2015, ο Michael Keaton εξομολογήθηκε πως ήταν ενθουσιασμένος που υποδύθηκε τον Batman, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ήταν απίστευτα! Ποιος μπορεί να παίξει τον Batman; Οι ταινίες αυτές ανήκουν πια στην ιστορία του κινηματογράφου. Αυτό που έκανε ο Tim Burton ήταν ότι ανακάλυψε εκ νέου τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αυτοί οι σύγχρονοι υπερήρωες. Ξεκίνησε ένα ολόκληρο πράγμα, και ήμουν μέρος του πρωτοποριακού εγχειρήματός του".

Ωστόσο, για τους λάτρεις τόσο του ίδιου του Batman όσο και του Keaton, τα νέα είναι ευχάριστα καθώς ο ηθοποιός ετοιμάζεται να επαναλάβει τον ρόλο του ως Batman - και ως Μπρους Γουέιν - στη δεύτερη ταινία στο Εκτεταμένο Σύμπαν της DC, στο «Batgirl».

Σύμφωνα με το THR, ο Michael Keaton θα παρουσιάσει για άλλη μια φορά τη δική του εκδοχή του «Σταυροφόρου με την Κάπα», η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στην ταινία Batman του 1989 του Τιμ Μπάρτον και ξανά στο "Batman Returns" του 1992.

Η επερχόμενη ταινία "Batgirl", η οποία θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο HBO Max, θα εστιάζει στον αγαπημένο χαρακτήρα των θαυμαστών, την Μπάρμπαρα Γκόρντον, καθώς γίνεται υπερήρωας.

Στην ταινία, η οποία είναι ήδη στο στάδιο της παραγωγής την Μπάρμπαρα Γκόρντον θα υποδυθεί η Λέσλι Γκρέις, η οποία πρωταγωνίστησε στο φετινό "In The Heights".

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση