Ο Χορταρέας έβγαλε τα ράσα και έγινε ξανά μέντιουμ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 14:51 Ο Χορταρέας έβγαλε τα ράσα και έγινε ξανά μέντιουμ

Σαν βόμβα είχε σκάσει η είδηση πριν από τέσσερα περίπου χρόνια ότι ο Νίκος Χορταρέας άφησε τα εγκόσμια και χειροτονήθηκε ιερέας με το όνομα “πατέρας Κυπριανός”.

Το γνωστό μέντιουμ ήταν εξαφανισμένος απ’ όλους και όλα, καθώς ιερουργούσε στον Λαγκαδά, με τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους να τον ψάχνουν για μήνες για μία δήλωση.

Ο Νίκος Χορταρέας μίλησε στην εφημερίδα Espresso για τον λόγο που αποφάσισε να γίνει ιερέας, τα χρόνια που έζησε ως κληρικός ενώ αποκάλυψε και τον λόγο που αποφάσισε να αφήσει τα ράσα και να ασχοληθεί ξανά με τις εκπομπές και την Αστρολογία.

Το διάσημο μέντιουμ έχει ξυρίσει το μούσι και έκανε τα μαλλιά του ξανθά, όπως τον είχε συνηθίσει ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια.

“Βρίσκομαι σε μια φάση αλλαγής, θεληματικά ή άθελα. Ξεκινάω ξανά να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα απ’ όλους, εκπομπές στην τηλεόραση και να λύνω μάγια. Οι εκπομπές μου θα παίζουν σε διάφορα κανάλια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ξεκινάω και στην Κύπρο στο κανάλι Plus” ανέφερε ο Νίκος Χορταρέας.

Νίκος Χορταρέας: Η απόφαση να γίνει ιερέας 

“Είχε φύγει η μητέρα μου από τη ζωή και ένιωσα την ανάγκη να το κάνω. Όχι ότι ήταν κακό αυτό που έκανα πριν γίνω ιερέας, απλά έτσι αισθάνθηκα. Δεν είναι κακό να λύνεις μάγια, και ως ιερέας, κάθε Τετάρτη έκανα παράκληση του αγίου Κυπριανού και ερχόταν ο κόσμος και διαβάζαμε ευχές για το λύσιμο της μαγείας και της γλωσσοφαγίας γιατί όλα αυτά τα παραδέχεται η θρησκεία μας. Μάγια έλυνα και πριν, μάγια έλυνα και ως ιερέας, τι διαφορά έχει; Απλά η ευχή αλλάζει. Είχε τόσο κόσμο που ανοίγαμε τις πόρτες γιατί δεν χωρούσαν. Είχα βγάλει την Ιερατική Σχολή και ήταν πόθος μου να γίνω ιερέας. Έγινα διάκος, ιερέας, αρχιμανδρίτης και πήγαινα για δεσπότης αλλά με έκοψαν στο τέταρτο θαύμα” υποστήριξε.

Όσο για τον αν έγινε αποδεκτός από τον κλήρο και τους πιστούς, ο Νίκος Χορταρέας σημείωσε: “Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε σε εκείνα τα μέρη. Γεμίζαμε τις εκκλησίες από τον κόσμο. Ένιωσα πραγματική αγάπη από τους πιστούς και από τον κλήρο. Είχα φτάσει να κάνω 40 εξομολογήσεις την ημέρα”.

Σχετικά με τα σχόλια ότι έγινε ιερέας για οικονομικούς λόγους ο ίδιος απάντησε: “Εγώ δεν πήρα από πουθενά λεφτά. Ό,τι έκανα ήταν από δικούς μου πόρους και με τη βοήθεια των πιστών, που δεν μου έδιναν λεφτά αλλά έφερναν πράγματα, υλικά δηλαδή και τα μοιράζαμε σε όσους είχαν ανάγκη. Σαν μέντιουμ για να κάνω ένα λύσιμο μαγείας παίρνω περίπου ένα χιλιάρικο, ως ιερέας δεν έπαιρνα τίποτα. Από τη δουλειά μου παίρνω μια χαρά λεφτά, δεν πήγα να γίνω ιερέας για τα χρήματα.

Εδώ και 30 χρόνια που κάνω τηλεόραση έχω ακούσει τόσες κακοήθειες. Γέλασα πραγματικά όταν έβλεπα ένα δελτίο ειδήσεων και η πρώτη είδηση ήταν ο Μητσοτάκης και η δεύτερη είδηση ότι έγινα ιερέας. Είναι δυνατόν να αποτελεί τόσο μεγάλη είδηση; Ο κόσμος δεν έχει να φάει κι έκαναν εμένα δεύτερη είδηση; Ε ναι λοιπόν, ο Χορταρέας είχε τα κότσια και έγινε από μέντιουμ ιερέας” δήλωσε μεταξύ άλλων.

Νίκος Χορταρέας: Γιατί αποφάσισε να βγάλει τα ράσα

“Η απόφαση ήταν εν μέρει δική μου. Αρχικά εγώ έμενα στη Μητρόπολη Λαγκαδά και ήμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όλη την ημέρα ήμασταν μαζί με τον μητροπολίτη και ενώ έγινε η χειροτονία μου δεν υπέγραψε τα χαρτιά. Ήταν κάτι τόσο τυπικό που δεν δώσαμε σημασία. Συγχωρέθηκε κι έφυγε πολύ γρήγορα και τα χαρτιά έμειναν ανυπόγραφα. Ο επόμενος λέει ‘εγώ δεν σε χειροτόνησα, πώς να υπογράψω;’. Ούτε κανείς θα έβαζε το χέρι του να υπογράψει για τον Χορταρέα. Δεν τους κατηγορώ, είναι οι καλύτεροι ιεράρχες, είναι πολύ αξιόλογοι. Μου είπαν να κάνω δικαστήριο με τις φωτογραφίες που έχω και με μάρτυρες τους πιστούς και τους κληρικούς για να πάρω τα χαρτιά μου. Ιερέας δεν είναι όμως το χαρτί σου, ιερέας είναι η χειροτονία και εγώ χειροτονήθηκα τρεις φορές” εξήγησε.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα συνέχιζε εάν υπήρχαν τα χαρτιά, ο Νίκος Χορταρέας απάντησε: “Φυσικά δεν ήθελα να σταματήσω. Το έργο που ξεκίνησα στην Παναγία Περπατούσα και στο γηροκομείο ήθελα να το συνεχίσω”.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση