Βραβεία Όσκαρ 2022: Πώς οι χρήστες του Twitter θα έχουν λόγο στη φετινή διοργάνωση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 11:34 Βραβεία Όσκαρ 2022: Πώς οι χρήστες του Twitter θα έχουν λόγο στη φετινή διοργάνωση

Απονομή βραβείου το 2023 ανάμεσα στα δώρα των συμμετεχόντων στη δράση.

Η βραδιά των Όσκαρ είναι γεμάτη λάμψη και αίγλη καθώς συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά ταλέντα του κόσμου -από ηθοποιούς και σκηνοθέτες μέχρι ενδυματολόγους. Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών απένειμε τα πρώτα της βραβεία το 1929 και με το πέρασμα των χρόνων, έχουν δοθεί πάνω από 3.000 χαρακτηριστικά αγαλματίδια Όσκαρ. Πώς όμως επιλέγονται οι νικητές;

Όσκαρ: Πώς επιλέγονται οι νικητές

Φέτος, υπήρχαν πάνω από 9.500 μέλη με δικαίωμα ψήφου, αναφέρει το NPR. Και τα μέλη ψηφίζουν δύο φορές -πρώτα για τους υποψηφίους και μετά για τους νικητές. Κάθε μέλος είναι μέρος ενός από τους δεκαεπτά κλάδους -όπως μακιγιάζ/μαλλιά, υποκριτική, μουσική, κινούμενα σχέδια κ.λπ.- και κάθε κλάδος καθορίζει τους υποψηφίους για τα βραβεία που σχετίζονται με τον κλάδο του, για παράδειγμα, οι ηθοποιοί ψηφίζουν για την κατηγορία της υποκριτικής, αναφέρει το thelist.com. Στη συνέχεια, κάθε μέλος μπορεί να ψηφίσει οποιονδήποτε από τους υποψηφίους για να αποφασίσει τον νικητή.

Αλλά φέτος, δεν είναι μόνο η ελίτ του Χόλιγουντ που θα μπορέσει να έχει φωνή στην τελετή απονομής των βραβείων. Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, για πρώτη φορά, οι χρήστες του Twitter καλούνται να χρησιμοποιήσουν το #OscarsFanFavorite για να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία του 2021 -ακόμα κι αν δεν ήταν υποψήφια για Όσκαρ. Το χρονικό πλαίσιο για να ψηφίσουν είναι μέχρι τις 3 Μαρτίου.

Οι χρήστες του Twitter έχουν δύο επιλογές hashtag για να συμμετάσχουν στα Όσκαρ

Ο νικητής του διαγωνισμού δημοτικότητας δεν θα κερδίσει στην πραγματικότητα Όσκαρ, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, αλλά θα αναγνωριστεί στην τελετή. Και, τρία άτομα που έκαναν tweet την αγαπημένη τους ταινία θα επιλεγούν για να παρευρεθούν στα Όσκαρ και να απονείμουν ένα βραβείο στην τελετή του 2023. Θα λάβουν, επίσης, ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα για το Λος Άντζελες ώστε να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Με το hastag #OscarsCheerMoment οι θαυμαστές της διοργάνωσης μπορούν να μοιραστούν την αγαπημένη τους σκηνή από μια ταινία του 2021. Οι πιο δημοφιλείς σκηνές θα μεταδοθούν στην τελετή μαζί με επιλεγμένα tweets. Στη συνέχεια, πέντε συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν εισιτήρια κινηματογράφου για ένα χρόνο και άλλα βραβεία.

«Η ιδέα ότι ένας θαυμαστής του κινηματογράφου μπορεί να δει το tweet του κατά τη διάρκεια της μετάδοσης των Όσκαρ είναι αρκετά επική», εξήγησε στο The Hollywood Reporter η Sarah Rosen, επικεφαλής των συνεργασιών ψυχαγωγίας και ειδήσεων του Twitter στις ΗΠΑ, «και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με την Ακαδημία».

Το 2019, η ιδέα ενός Όσκαρ για τις πιο δημοφιλείς ταινίες θαυμαστών ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλής, αλλά δεν εφαρμόστηκε στην πράξη. Σύμφωνα με το Slate, είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο, αλλά μέσα σε ένα μήνα, η Ακαδημία δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι το βραβείο θα τεθεί σε αναμονή επειδή «Η Ακαδημία αναγνώρισε ότι η εφαρμογή οποιουδήποτε νέου βραβείου εννέα μήνες μέσα στο έτος δημιουργεί προκλήσεις για ταινίες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει».

Πηγή: The Hollywood Reporter,

Προσαρμοσμένη αναζήτηση