Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοίβος: Σε δημοπρασία το χειρόγραφο με τους στίχους από το «Ατόφιο Χρυσάφι»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 15:44 Φοίβος: Σε δημοπρασία το χειρόγραφο με τους στίχους από το «Ατόφιο Χρυσάφι»

Το πρώτο NFT από την ελληνική μουσική σκηνή υπογράφει ο συνθέτης και παραγωγός των μεγαλύτερων ελληνικών επιτυχιών, Φοίβος.

Ανοίγει το προσωπικό του αρχείο και διαθέτει σε δημοπρασία στο Spania.io το χειρόγραφο με τους στίχους από το «Ατόφιο Χρυσάφι», όπως ακριβώς τους αποτύπωσε, τη στιγμή της έμπνευσης του τραγουδιού. Το τραγούδι ερμήνευσε η Καίτη Γαρμπή.

Οι λεπτομέρειες για τη δημοπρασία

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στο Spania.io και θα διαρκέσει 6 ημέρες, από την Τετάρτη 16/2 έως την Τρίτη 22/2. Θα αφορά σε ένα μοναδικής έκδοσης (1/1) video, βασισμένο στο χειρόγραφο. Η μουσική που επενδύει το NFT είναι νέα και ακυκλοφόρητη ακουστική version από το “Ατόφιο Χρυσάφι”.

Ο νικητής της δημοπρασίας αποκτά μαζί με το video και το αυθεντικό χειρόγραφο, με την υπογραφή του Φοίβου σε πολυτελή κορνίζα ενώ θα έχει και meet and greet με το συνθέτη στο studio του.

Ο Φοίβος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και παραγωγούς μουσικής. Με τις μοναδικές συνθέσεις και το χαρακτηριστικό μουσικό στυλ του, που συνδυάζει παραδοσιακούς ήχους με μοντέρνα στοιχεία ποπ, ροκ και dance, ο Φοίβος ανανέωσε την ελληνική μουσική σκηνή, δημιούργησε επιτυχίες που ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας και έγραψε τραγούδια που έγιναν διαχρονικά.

O Φοίβος θα είναι καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο “Ενώπιος Ενωπίω” αυτή την Πέμπτη στις 23:45. Ο κορυφαίος συνθέτης αφηγείται τη διαδρομή του. Πώς και γιατί άφησε πίσω του τη Νομική και το όνειρο του πατέρα του να τον διαδεχθεί στη δικηγορία.

Oι καλλιτέχνες που τον πίστεψαν, τα τραγούδια που άφησαν εποχή και η αιτία του καλλιτεχνικού του διαζυγίου με τη Δέσποινα Βανδή.

Πηγή: enikos.gr