Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Πώς κατέληξε στην κατοχή του το πρώτο Όσκαρ του Μάρλον Μπράντο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 10:03 Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Πώς κατέληξε στην κατοχή του το πρώτο Όσκαρ του Μάρλον Μπράντο

Και ένας αυθεντικός Πικάσο, τα οποία τελικά αγοράστηκαν με κλεμμένα χρήματα και του προσφέρθηκαν ως δώρο.

Ο Μάρλον Μπράντο κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ για την συναρπαστική του ερμηνεία στο «On the Waterfront» του 1954 ως λιμενεργάτης που αντιστέκεται στη διαφθορά των συνδικάτων. Το συγκεκριμένο Όσκαρ, ωστόσο, σήμερα βρίσκεται στα χέρια του Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Και αυτή είναι η απίστευτη ιστορία του χρυσού αγαλματιδίου.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Πώς κατέληξε στην κατοχή του το πρώτο Όσκαρ του Μάρλον Μπράντο

Στην τελετή απονομής των Όσκαρ του 1955, ο διάσημος ηθοποιός παρατήρησε ότι το άγαλμα του Όσκαρ ήταν «πολύ βαρύτερο από ό,τι φανταζόμουν», σύμφωνα με το grunge.com. «Δεν νομίζω ότι ποτέ στη ζωή μου τόσοι πολλοί άνθρωποι ήταν τόσο άμεσα υπεύθυνοι για το ότι είμαι τόσο πολύ, πολύ χαρούμενος», είπε χαρακτηριστικά κατά την αποδοχή του.

Αν και ο Μπράντο μπορεί να ήταν ενθουσιασμένος που έλαβε το βραβείο εκείνη την εποχή, αργότερα αρνήθηκε να δεχτεί το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου το 1973 για το «Νονό». Ο Μπράντο αναγνώρισε στην αυτοβιογραφία του το 1994, «Songs My Mother Teach Me», ότι «δεν ήξερε τι συνέβη με το Όσκαρ που μου έδωσαν για το “On the Waterfront”». Όπως εξήγησε, «Κάπου στο πέρασμα του χρόνου, εξαφανίστηκε». Αργότερα, ωστόσο, έμαθε για την τύχη του βραβείου όταν κάποιος ήθελε να το βγάλει σε δημοπρασία.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Πώς κατέληξε στην κατοχή του το πρώτο Όσκαρ του Μάρλον Μπράντο

Πώς εμπλέκεται στην ιστορία ο, επίσης βραβευμένος με Όσκαρ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο; Το Όσκαρ του Μάρλον Μπράντο επανήλθε αργότερα όταν ο Τζο Λόου, ένας Μαλαισιανός χρηματοδότης, αγόρασε το άγαλμα από έναν έμπορο αναμνηστικών ταινιών για 600.000 δολάρια, σύμφωνα με το grunge.com. Ο Λόου ήταν γνωστός για την αγορά περίτεχνων, ακριβών δώρων που δώριζε σε διασημότητες, και το Όσκαρ του Μπράντο δεν αποτελούσε εξαίρεση. Τελικά έδωσε το Όσκαρ στον ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Συγκεκριμένα, ο Λόου βοήθησε στην ίδρυση της Red Granite Pictures, η οποία παρείχε τη χρηματοδότηση που χρειαζόταν στον Ντι Κάπριο για να κάνει την ταινία του 2013 «Wolf of Wall Street» σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε.

Ωστόσο, το Όσκαρ του Μπράντο δεν ήταν καν το πιο ακριβό δώρο που πήρε ο Ντι Κάπριο από τον Λόου. Σύμφωνα με το βιβλίο «Billion Dollar Whale», ο Λόου χάρισε στον Ντι Κάπριο έναν πίνακα του Πικάσο αξίας 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα κολάζ του Jean-Michel Basquiat αξίας 9,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό που δεν ήξερε ο Ντι Κάπριο για αυτά τα πολυτελή δώρα ήταν ότι ο Λόου τα πλήρωσε με κλεμμένα χρήματα. Ο Λόου είχε πάρει χρήματα από ένα επενδυτικό ταμείο που ανήκε στην κυβέρνηση της Μαλαισίας για να υποστηρίξει τις συνήθειές του στις δαπάνες και την Red Granite Pictures, και τελικά ερευνήθηκε για κατάχρηση κεφαλαίων.

Το 2017, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο παρέδωσε το Όσκαρ του Μπράντο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο εξέταζε πιθανές δραστηριότητες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες της Red Granite Pictures, εξηγεί το grunge.com. Σε δήλωση του εκπροσώπου του Ντι Κάπριο, ο ηθοποιός επέστρεψε το έργο τέχνης και το Όσκαρ του Μπράντο, «το οποίο δόθηκε στον κ. Ντι Κάπριο ως δώρο από την Red Granite για να τον ευχαριστήσει για τη δουλειά του στο “The Wolf Of Wall Street”».

Πηγή: grunge.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση