Άννα Σόροκιν: Η τελευταία μέρα της στις ΗΠΑ και η απέλασή της στη Γερμανία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 13:56 Άννα Σόροκιν: Η τελευταία μέρα της στις ΗΠΑ και η απέλασή της στη Γερμανία

Ποια είναι η Άννα Σόροκιν που η ιστορία της έγινε η σειρά του Netflix «Inventing Anna».

Η Άννα Σόροκιν, η fake κληρονόμος που κατάφερε να εξαπατήσει την ελίτ της Νέας Υόρκης και έγινε γνωστή με το όνομα «Άννα Ντέλβι» έχει καταφέρει να κρατήσει εδώ και καιρό, αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, μετά την προβολή της σειράς «Inventing Anna» στο Netflix.

Η Σόροκιν πέρασε την τελευταία της μέρα κλεισμένη στο κέντρο κράτησης ICE στη Νέα Υόρκη, περιμένοντας την απέλασή της χθες βράδυ. Μάλιστα χαρακτήρισε την παραμονή της στις φυλακές του Rikers Island «πολυτελή και με ανέσεις».

Η 31χρονη Σόροκιν επρόκειτο να επιστρέψει στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας χθες το απόγευμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «New York Post». Από εκεί, έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο podcast συμβουλών και κωμωδίας «Call Her Daddy» αύριο Τετάρτη.

Η Σόροκιν είχε καταδικαστεί για απάτη το 2019, αφού κατάφερε να αποσπάσει υπέρογκα χρηματικά ποσά προσποιούμενη την πλούσια κληρονόμο με το όνομα «Άννα Ντέλβι».

Αφού εξέτισε σχεδόν τέσσερα χρόνια της ποινής της από τα 12 στα οποία είχε καταδικαστεί, η Σόροκιν αφέθηκε ελεύθερη τον Φεβρουάριο και επέστρεψε στην προηγούμενη ζωή της νοικιάζοντας ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Τσέλσι.

Εβδομάδες αργότερα, καυχήθηκε σε τηλεοπτική της συνέντευξη ότι «το έγκλημα πληρώνει, κατά κάποιο τρόπο», συνελήφθη για παραβίαση της βίζα της. Έκτοτε βρίσκεται υπό κράτηση στο σωφρονιστικό ίδρυμα της κομητείας Orange στο Goshen της Νέας Υόρκης.

Η Σόροκιν ζήτησε άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες - αλλά σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Spiegel Panorama» η έκκλησή της απορρίφθηκε.


Ποια είναι η Άννα Σόροκιν

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ζωή της Άννα Σόροκιν από τα παιδικά της χρόνια στο σήμερα. Μεγάλωσε σε ένα προάστιο της εργατικής τάξης της Μόσχας και είναι κόρη ενός οδηγού φορτηγού ενώ η μητέρα της διατηρούσε ένα μικρό παντοπωλείο. Η οικογένεια μετανάστευσε στη Γερμανία όταν εκείνη ήταν 16 ετών. Δεν είχε πτυχίο κολεγίου ή σημαντική περιουσία.
Ο δρόμος προς την παρανομία άνοιξε το 2013, όταν η Σόροκιν ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να παρευρεθεί στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και τελικά έμεινε, προσποιούμενη την «Άννα Ντέλβι» - μια κληρονόμο με ένα «χαρτοφυλάκιο» 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η απάτη της έχει γίνει σειρά στο Netflix με τίτλο «Inventing Anna», βασισμένη στην ιστορία του περιοδικού της Νέας Υόρκης και της δημοσιογράφου Jessica Pressler, η οποία έφερε στο φως το σχέδιο της.

Πηγή: protothema.gr
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση