Άννα Σόροκιν: Η απατεώνισσα του Instagram ξεκινάει... νέα καριέρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 14:46 Άννα Σόροκιν: Η απατεώνισσα του Instagram ξεκινάει... νέα καριέρα

Η πασίγνωστη ψεύτικη κληρονόμος που ξεγέλασε την ελίτ της Νέας Υόρκης κάνει στροφή στην «καριέρα» της και έχει πολλούς υποστηρικτές.

Η Άννα Ντέλβι ή όπως είναι το πραγματικό της όνομα,  Άννα Σόροκιν, γνωστή ως η ψεύτικη κληρονόμος που ξεγέλασε την ελίτ της Νέας Υόρκης και αποτέλεσε έμπνευση για τη σειρά «Inventing Anna», επανέρχεται στο προσκήνιο με νέο επαγγελματικό προσανατολισμό.

Η προσωπικότητα της Ρωσίδας κρατούμενης, αποτυπώθηκε με μεγάλη ακρίβεια στη δημοφιλή σειρά του Netflix. Οι δημιουργοί φρόντισαν να συμπεριλάβουν και τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες και την ιδιαίτερη αγάπη της για διάσημους πίνακες.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η τάση της Σόροκιν προς την τέχνη είναι αδιαμφισβήτητη, μιας και όπως όλα δείχνουν, είναι ο δρόμος που θέλει να ακολουθήσει από εδώ και στο εξής.

Η ίδια, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, παραχώρησε σχέδιά της, τα οποία είχε δημιουργήσει όσο βρισκόταν στη φυλακή, σε μία ομαδική έκθεση στο Μανχάταν, ονόματι «Free Anna Delvey».

Στην έκθεση συμμετέχουν ακόμη 33 καλλιτέχνες, οι οποίοι υποστηρίζουν, ότι η ιστορία της αποτέλεσε έμπνευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Times», όλα τα μέλη της έκθεσης, πιστεύουν στις ικανότητες της Ντέλβι και σε μία πολλά υποσχόμενη καριέρα, αλλά το γεγονός ότι η Σόροκιν βρίσκεται υπό κράτηση και προς απέλαση, μπορεί να αποτελέσει μεγάλο εμπόδιο.

Ανάμεσα σε εκείνους, που προωθούν το δικαίωμα της Σόροκιν να εξελιχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, είναι και μία εκ των επιμελητριών της έκθεσης. Η Τζούλια Μόρισον συγκεκριμένα, πιστεύει, ότι η Ντέλβι δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ούτε ως κακιά ούτε ως ηρωίδα, αλλά ως αφηγήτρια της ιδιαίτερης ιστορίας της. Αυτό θα έβρισκε σύμφωνη τη Σόροκιν, η οποία έχει δηλώσει πως στον κόσμο της τέχνης υπάρχει πολύ έγκλημα, αλλά όχι επικριτικά σχόλια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι κάθε έργο πωλείται στην τιμή των 10.000 δολαρίων και έπειτα από κοινή απόφαση των αρμόδιων, το 25% από τα έσοδα, θα διατεθεί για τα δικαστικά έξοδα της Άννας Σόροκιν.

Είναι γνωστό, ότι η Σόροκιν, δεν είναι μία κρατούμενη χωρίς «φωνή», αφού έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις, που μεταξύ άλλων έχει σχολιάσει και την ηθοποιό, που την υποδύθηκε στη σειρά, Τζούλια Γκάρνερ.

Εντύπωση είχε προκαλέσει μάλιστα, η βαθμολογία, που έβαλε στην Γκάρνερ για την προφορά της.

Η Σόροκιν εξήγησε πως της φάνηκε πολύ καλή, αλλά εξακολουθεί να της φαίνεται πάρα πολύ περίεργο να βλέπει κάποια που προσπαθεί να μιμηθεί ακόμα και την προφορά της.

«Είναι πάρα πολύ περίεργο να ακούς κάποιος να μιλάει όπως εσένα και να προσπαθεί να μιμηθεί μέχρι και τη χροιά σου. Είναι πολύ διαφορετικό από το να ακούς εσένα την ίδια στην τηλεόραση», είχε  δηλώσει. Αν έπρεπε να βαθμολογήσει την «ρωσική προφορά» που πέτυχε η Τζούλια Γκάρνερ, θα της έβαζε 6 στα 10, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της.

Η Σόροκιν είχε καταδικαστεί για απάτη το 2019, αφού κατάφερε να αποσπάσει υπέρογκα χρηματικά ποσά, προσποιούμενη την πλούσια κληρονόμο με το όνομα «Άννα Ντέλβι».

Η ίδια εξέτισε σχεδόν τα 4 από τα 12χρόνια, στα οποία είχε καταδικαστεί και αφέθηκε ελεύθερη τον Φεβρουάριο. Σχεδόν αμέσως επέστρεψε στον προηγούμενο τρόπο ζωής της, νοικιάζοντας ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Τσέλσι.

Εβδομάδες αργότερα, συνελήφθη για παραβίαση της βίζα της και τέθηκε υπό κράτηση στο σωφρονιστικό ίδρυμα της κομητείας Orange στο Goshen της Νέας Υόρκης, ενώ το αίτημά της για άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες απορρίφθηκε.

Ο δρόμος προς την παρανομία άνοιξε για τη Σόροκιν το 2013, όταν ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη εν όψει της Εβδομάδας Μόδας και τελικά έμεινε, προσποιούμενη την «Άννα Ντέλβι» - μια περσόνα - κληρονόμο 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση