Γιώργος Καπουτζίδης: Οι gay δε ζητούν να πάρουν τα δικά σας δικαιώματα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 16:47 Γιώργος Καπουτζίδης: Οι gay δε ζητούν να πάρουν τα δικά σας δικαιώματα

«Θα σας άρεσε να έρθω εδώ και να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει;» ρώτησε ο ηθοποιός.

Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» βρέθηκε καλεσμένος ο Γιώργος Καπουτζίδης ο οποίος μίλησε για τη νέα σειρά «Σέρρες» η οποία φέρει την υπογραφή του και προβάλλεται στη πλατφόρμα του Ant1. Ο ηθοποιός και σεναριογράφος, αρχικά αναφέρθηκε στον καλό του φίλο, Πάνο Νάτση ο οποίος πρωταγωνιστεί στην σειρά και έχασε τόσο άδικα την ζωή του σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα.

Στην συνέχεια της συζήτησης με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα, ο Γιώργος Καπουτζίδης τόνισε πως ο πρωταγωνιστικός ρόλος του μοιάζει πάρα πολύ και πως: «Πιστεύω ότι το μόνο που έχει να κάνει ένας γονιός είναι ένα κλικ μέσα του και να πει “το παιδί μου είναι αυτό, πάει και τελείωσε. Το αγαπάω, δεν ακούω κανέναν”. Είναι μια απόφαση που μπορείς να την πάρεις άμεσα. Και στην σειρά, αυτοί συμφιλιώνονται από το δεύτερο επεισόδιο».

Σε άλλο σημείο, ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα.

«Ένας λόγος που το έδωσα στην πλατφόρμα και όχι στην ελεύθερη τηλεόραση είναι για να είναι διαθέσιμο να το δει όταν αυτός το επιλέξει και όταν είναι έτοιμος» είπε για την σειρά του «Σέρρες» «λόγω του ότι νιώθω ότι είναι μια σειρά που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες μέσα σε μια οικογένεια».

Τι του έλεγε η μητέρα του και τι του λέει σήμερα

Για τη δική του περίπτωση ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε πως: «Όταν το είπα στους γονείς μου είναι πολλά πολλά χρόνια πίσω, ήταν λίγο ζόρικο, το 1995 ήταν, με άλλη κοινωνία. Με αγκάλιασαν και η μαμά μου είχε πει τότε “θα ήθελα να είσαι λίγο πιο διακριτικός”. Τώρα πια η ίδια γυναίκα μου λέει “να συνεχίσεις αυτόν τον αγώνα που κάνεις, ίσως γι’ αυτό να σε έφερε ο Θεός στον κόσμο”. Πολύ μεγάλη εξέλιξη.

«Θα σας άρεσε να έρθω εδώ και να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει;»

Πρέπει να φτάσουμε στην ισότητα. Άνοιξε το οικογενειακό ή το κληρονομικό δίκαιο και θα δεις ότι δεν υπάρχει πουθενά εκεί μέσα. Ο πολιτικός γάμος και η δημιουργία οικογένειας είναι πλήρης ισότητα και καταλαβαίνω ότι αυτό δυσκολεύει τους Έλληνες. Αλλά πρέπει να κάνουμε και πολλά βήματα μέσα μας σαν κοινωνία στη συμπεριφορά μας.

Όταν βγαίνει ο άλλος και λέει ότι εμένα με ενοχλεί όταν βλέπω δύο άντρες να φιλιούνται και τι θα πω στα παιδιά μου και με προσβάλει αυτό το θέαμα ή την αισθητική… Θα σας άρεσε να έρθω εδώ και να σας πω η εικόνα σας με αηδιάζει; Εγώ, λοιπόν και όλοι οι gay άνθρωποι το ακούμε κάθε μέρα. Δεν θέλω να κάνω και κάτι φοβερό, να του πιάσω το χέρι στον δρόμο θέλω. Δεν μπορεί να θες να πιάσεις το χέρι στον σύντροφό σου και να κινδυνεύεις να φας ξύλο ή να σε βρίσουν.

Για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία πρέπει η πολιτεία να πει παιδιά ως εδώ ήταν. Οι gay δεν ζητούν να πάρουν τα δικά σας δικαιώματα, θέλουν απλά κι αυτοί να έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν αν θέλουν. Νομίζω ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο σε αυτούς τους ανθρώπους που αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και όχι να ζητιανεύουν την ψήφο των ανθρώπων που έχουν μίσος μέσα τους και λένε μην δώσετε κανένα δικαίωμα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να τους ακούμε αυτούς πια, μόνο πίσω μας πηγαίνουν. Νομίζω ότι σαν χώρα μας κρατάνε πίσω σε πολλά πράγματα. Αλλάζει ο κόσμος, πρέπει να εξελιχθούμε, πρέπει να θέλουμε να είμαστε στην προηγμένη πλευρά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση