Τζόνι Ντεπ vs Χερντ: Ποιος ήταν το "τέρας" σε αυτό το γάμο; - Απίστευτες σκηνές βίας, αλκοόλ και ναρκωτικών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαΐου 2022 16:39 Τζόνι Ντεπ vs Χερντ: Ποιος ήταν το "τέρας" σε αυτό το γάμο; - Απίστευτες σκηνές βίας, αλκοόλ και ναρκωτικών

Ξεσπάσματα βίας εξαιτίας πολλής κοκαΐνης και αλκοόλ, υποτιμητικά σχόλια και χαστούκια.

Στο απόλυτο ξεγύμνωμα επιδίδονται οι δύο πρώην σύζυγοι Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ, στην εκδίκαση της μήνυσης που έχει καταθέσει ο σταρ του Χόλιγουντ σε βάρος της πρώην αγαπημένης του για συκοφαντική δυσφήμιση. Η ιστορία τους ξεκίνησε με πάθος το 2011, αλλά 11 χρόνια μετά ο ένας κατασπαράσσει τον άλλο.

Ο Τζόνι Ντεπ ζητά αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε το 2018 στην εφημερίδα Washington Post. Ήταν μια προσωπική μαρτυρία της Χερντ στην οποία περιέγραφε τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης. Στην κατάθεσή του, ο Ντεπ αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Ντεπ, το κείμενο αναφερόταν ξεκάθαρα σε αυτόν και είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό της καριέρας του καθώς έπληξε "ανυπολόγιστα" τη φήμη του.

Η Άμπερ Χερντ επί δύο ώρες ξεδίπλωσε στο δικαστήριο τη δική της εκδοχή αυτής της πολυτάραχης σχέσης. Είπε ότι ο πρώην σύζυγος, ο 58χρονος σήμερα Τζόνι Ντεπ, τη χτυπούσε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια οργισμένων ξεσπασμάτων του, που πυροδοτούνταν από τη χρήση ναρκωτικών και την κατανάλωση αλκοόλ, κάτι που, όπως είπε, είχε μετατρέψει τον ηθοποιό σε "απαίσιο πράγμα".

"Ήμουν παντρεμένη με έναν καταχρηστικό ναρκισσιστή", δήλωσε στο δικαστήριο της Βιρτζίνια. Κρατώντας το βλέμμα χαμηλωμένο, ο Τζόνι Ντεπ δεν την κοίταζε όσο κατέθετε, κάτι που την έκανε να αναστατώνεται ακόμη περισσότερο.

Η Άμπερ Χερντ ισχυρίστηκε ότι το επαναλαμβανόμενο μοτίβο της βίας ξεκίνησε το 2012.

"Παλεύω να βρω τις λέξεις για να περιγράψω πόσο οδυνηρό είναι αυτό… είναι φρικτό για μένα να κάθομαι εδώ για εβδομάδες και να ξαναζώ τα πάντα", είπε η Χερντ στο αμερικανικό δικαστήριο.

 

Μια ιστορία αγάπης που ξεκίνησε το 2011

Μετά από αρκετές ώρες κατάθεσης, η 36χρονη Χερντ θυμήθηκε τις πρώτες της επαφές με τον "χαρισματικό" Τζόνι Ντεπ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του The Rum Diary στο Πουέρτο Ρίκο.

Η Άμπερ Χερντ είπε ότι "ερωτεύτηκαν" στην περιοδεία για την προώθηση της ταινίας που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2011.

Η ευτυχία στο ξεκίνημα της σχέσης τους, είπε στο δικαστήριο η Χερντ, σύντομα αμαυρώθηκε από απαξιωτικά σχόλια που άρχισε να κάνει ο Ντεπ το 2012. Είναι η χρονιά που η Χερντ ισχυρίζεται ότι ο Ντεπ την χτύπησε για πρώτη φορά.

Στην πολύ έντονα συναισθηματικά φορτισμένη κατάθεση, η Χερντ είπε ότι είχε γελάσει όταν ο Ντεπ της εξήγησε ότι ένα τατουάζ στο χέρι του έγραφε "Wino" - μια παραλλαγή σε ένα τατουάζ που είχε κάνει κατά τη διάρκεια προηγούμενης σχέσης του με την ηθοποιό Γουινόνα Ράιντερ.

"Γέλασα γιατί νόμιζα ότι αστειευόταν", θυμάται. "Και με χαστούκισε στο πρόσωπο". "Απλώς τον κοίταξα κάπως γελώντας, σκεπτόμενη ότι θα αρχίσει να γελάει κι εκείνος, για να μου πει ότι ήταν ένα αστείο", πρόσθεσε η Χερντ. "Μα δεν το έκανε. Με χαστούκισε ξανά. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ".

Ο Ντεπ αρνήθηκε ότι έλαβε χώρα το περιστατικό και είπε στη δική του κατάθεση ότι ο ισχυρισμός "δεν είχε ποτέ νόημα" γι' αυτόν.

Στην κατάθεσή της την Τετάρτη, η Χερντ προσπάθησε να απεικονίσει τον Ντεπ ως κάποιον που μπορούσε να είναι ζεστός και ευγενικός, αλλά που θα εξαγριωνόταν όταν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών. Είπε ότι προσπαθούσε να κρύψει την κατάχρηση ουσιών του, η οποία κυμαινόταν από αλκοόλ έως λήψη "πολλής" κοκαΐνης.

Μετά τους καβγάδες, η Χερντ είπε ότι ο Τζόνι Ντεπ "εξαφανιζόταν". "Θα επέστρεφε καθαρός και νηφάλιος και θα ήταν πολύ καλός και πολύ απολογητικός και θα ήμασταν πάλι καλά", πρόσθεσε.

Σκληρή βία καταγγέλει η Χερντ

Η Άμπερ Χερντ ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Ντεπ διεξήγαγε "έρευνα στον κόλπο της" μετά από καυγά κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στην έρημο, στο Χίκσβιλ της Καλιφόρνια, αναζητώντας, κατά τη δήλωσή της, αν είχε κρύψει ναρκωτικά μέσα στο σώμα της.

Στη δική του κατάθεση, ο Τζόνι Ντεπ είχε υποστηρίξει ότι δεν χτύπησε ποτέ την Άμπερ Χερντ και τη χαρακτήρισε μια γυναίκα που έχει "ανάγκη" τη σύγκρουση και τη βία και πως επιζητεί τέτοιες συγκρούσεις.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα.

Πηγή: Reuters

Προσαρμοσμένη αναζήτηση