Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ray Liotta: Οι 5 πιο γνωστές ταινίες του σπουδαίου ηθοποιού που πέθανε στα 67 του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 21:47 Ray Liotta: Οι 5 πιο γνωστές ταινίες του σπουδαίου ηθοποιού που πέθανε στα 67 του

Έφυγε από τη ζωή ο Ray Liotta σε ηλικία 67 ετών ενώ βρισκόταν στην Δομινικανή Δημοκρατία για γυρίσματα ταινίας. Οι 5 δουλειές μέσα από τις οποίες ξεχώρισε.

Θλίψη επικράτησε στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα με την είδηση του θανάτου του σπουδαίου Αμερικανού ηθοποιού και παραγωγού κινηματογράφου Ray Liotta σε ηλικία 67 ετών.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, "έφυγε" στον ύπνο του ενώ βρισκόταν στην Δομινικανή Δημοκρατία για τα γυρίσματα της ταινίας "Dangerous Waters".

Απόφοιτος της σχολής υποκριτικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, ο Liotta διακρίθηκε αρχικά συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο σίριαλ "Στην Εντατική", λαμβάνοντας ένα βραβείο Emmy κι ένα Prism.

Ακολούθως, ασχολήθηκε με το σινεμά αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τη συμμετοχή του στην ταινία του Τζοναθαν Ντέμι με τίτλο "Άγριο Θηλυκό" (Something Wild, 1986), όπου έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Οι ταινίες μέσα από τις οποίες ξεχώρισε:

 

5. Something Wild

Ένας συντηρητικός νεαρός γιάπι, στέλεχος επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη, γνωρίζεται με μία σέξι, έξαλλη κοπέλα, η οποία τον φλερτάρει και περνούν μαζί ένα τρελό Σαββατοκύριακο. Τον πείθει να παραστήσει το σύζυγό της, επισκέπτονται τη μαμά της, πηγαίνουν μαζί στη συνάντηση της τάξης του σχολείου της και έρχονται και σε βίαιη αντιπαράθεση με τον πρώην άντρα της, έναν ψυχοπαθή κατάδικο που μόλις αποφυλακίστηκε. Ένας τολμηρός έρωτας και μια βόλτα στην άγρια πλευρά της περιπέτειας, μας συστήνουν μία αξέχαστη ρομαντική κωμωδία, που ήταν υποψήφια για τρεις Χρυσές Σφαίρες.

4. No Escape

Το 2022, το ποινικό σύστημα διοικείται από εταιρείες και οι κρατούμενοι θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία. Ο άριστα εκπαιδευμένος πρώην πεζοναύτης John Robbins φυλακίζεται ισόβια για τη δολοφονία του διοικητή του, αφού του δόθηκε εντολή να σκοτώσει αθώους πολίτες στη Βεγγάζη. Έχοντας δραπετεύσει από δύο φυλακές υψίστης ασφαλείας επιπέδου 5, στέλνεται σε μια εγκατάσταση Επιπέδου 6. Ένας συγκρατούμενος του λέει για το "Absolom", ένα νησί όπου στέλνουν τους χειρότερους κρατούμενους και τον φοβούνται περισσότερο από τη φυλακή. Ο φύλακας, αφού κρατήθηκε υπό την απειλή του όπλου από τον Ρόμπινς, πείθεται ότι αποτελεί απειλή και τον εξορίζει στο νησί.

3. Field of Dreams

Ο Ρέι Κινσέλα, αγρότης στην Αϊόουα, ακούει φωνές! Και οι φωνές αυτές του λένε: «Εάν το κατασκευάσεις, τότε θα έρθουν». Χωρίς να καταλαβαίνει, ο Ρέι αποφασίζει να υπακούσει στις εντολές των φωνών και μετατρέπει μέρος της φάρμας του σε… γήπεδο του μπέιζμπολ! Τότε είναι που παρουσιάζονται μπροστά του τα φαντάσματα του θρυλικού «Ξυπόλητου» Τζόε Τζάκσον και επτά συμπαικτών του από την ομάδα των Χουάιτ Σοκς του Σικάγο! Όταν οι φωνές συνεχίζουν να του δίνουν εντολές, ο Ρέι ζητά τη βοήθεια ενός συγγραφέα για να καταλάβει το νόημα των μηνυμάτων και το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το γήπεδο.

2. Copland

Το Γκάρισον, μια μικρή πόλη στο Νιου Τζέρσεϊ, κατοικείται κυρίως από αστυνομικούς μιας συγκεκριμένης Αστυνομικής Διεύθυνσης. Ο Φρέντι Χέφλιν, σερίφης της πόλης, δεν φαίνεται να έχει πολύ δουλειά αφού φαίνεται ότι έχει πάρει μετάθεση στην πιο «νόμιμη» περιοχή των ΗΠΑ. Όταν, όμως, ένα «επαγγελματικό ατύχημα», στο οποίο εμπλέκεται άμεσα ο ανιψιός του ισχυρότερου κατοίκου της πόλης, γίνεται αιτία να καταφθάσει στην πόλη το ανακριτικό τμήμα των Εσωτερικών Υποθέσεων, ο Φρέντι καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη συνείδησή του και το ψέμα. Έτσι τελικά διαλέγει το πρώτο, παρόλο που γνωρίζει καλά πως θα έχει σοβαρά μπλεξίματα

1. Goodfellas

Ο Χένρι Χιλ (Ray Liotta), ένα παιδί που μεγαλώνει στην ιταλοαμερικανική γειτονιά του Μπρούκλιν, φιλοδοξεί να κατορθώσει κάποτε να διεισδύσει και αναρριχηθεί στο κύκλωμα των ισχυρών της Μαφίας. Το πάθος του τον οδηγεί από μικρό, στις πρώτες του δουλειές, στα δίχτυα της Μαφίας. Η είσοδός του στη φαμίλια δεν αργεί και οι συνεργασίες με τον Τόμι ΝτεΒίτο (Joe Pesci) ξεκινάνε. Τα χρόνια περνάνε και ο Χένρι μπαίνει ακόμη πιο βαθιά στα κόλπα της Μαφίας μέχρι η τύχη να τον φέρει κοντά στον Τζέιμς Κόνγουεϊ (Robert De Niro). Τρείς τους θα γίνουν καλοί φίλοι και θα προσπαθήσουν να ανέβουν στην ιεραρχία με τρόπους θεμιτούς στην Μαφία…ή και όχι!

πηγή: news247.gr