H Κιμ Καρντάσιαν λέει ότι θα έτρωγε «μέχρι περιττώματα» για να δείχνει πιο νέα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 13:51 H Κιμ Καρντάσιαν λέει ότι θα έτρωγε «μέχρι περιττώματα» για να δείχνει πιο νέα

Η Κιμ Καρντάσιαν δήλωσε πρόθυμη να φάει μέχρι και περιττώματα- αρκεί να την βοηθούσαν να διατηρηθεί νέα.

«Θα δοκιμάσω τα πάντα», λέει η 41χρονη σταρ σε συνέντευξη στους New York Times, με αφορμή την κυκλοφορία της νέας σειράς καλλυντικών περιποίησης δέρματος Skkn by Kim που θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το μήνα. «Αν μου έλεγες ότι έπρεπε κυριολεκτικά να τρώω κακά [sic] κάθε μέρα και θα έδειχνα νεότερη, ίσως να το έκανα. Ίσως», αστειεύτηκε.

Μέχρι στιγμής πάντως, τα περιττώματα δεν είναι ένα από τα συστατικά της νέας σειράς της Κιμ Καρντάσιαν, σχολιάζουν οι New York Times, προσθέτοντας πως περιέχουν μεταξύ άλλων συστατικά όπως βιταμίνη C, γλυκολικό και γαλακτικό οξύ και βούτυρο καριτέ, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του.

Άλλωστε η περιποίηση και φροντίδα του δέρματος είναι βασική προτεραιότητα για την Κιμ Καρντάσιαν και τα εννέα πρώτα προϊόντα της σειράς είναι ουσιαστικά ο «καθρέφτης» της προσωπικής ρουτίνας ομορφιάς της.

Γιατί όμως μια γυναίκα που σύστησε την ιδέα του contouring στον κόσμο, προτιμά να ξεκινήσει με την περιποίηση του δέρματος αντί για το contouring στην επιστροφή της στην βιομηχανία της ομορφιά; Είναι απλό: Η Κιμ Καρντάσιαν θέλει να αναδείξει τον τόνο και την υφή του δικού της δέρματος, που από κοντά, είναι ενυδατωμένο, λείο και άκρως λαμπερό. 

«Ήθελα απλώς να μείνω πιστή σε αυτό ακριβώς που χρησιμοποιώ, ακόμη κι αν όλοι λένε ότι είναι υπερβολικό», εξηγεί στην συνέντευξη. 

Το «σύστημα 9 βημάτων» μπορεί να φαίνεται τρομακτικό σε κάποιους, σημειώνει η διάσημη influencer. «Γι' αυτό είμαι εδώ - για να το αναλύσω, σας λέω: "Είναι όλα απαραίτητα". Αν πρέπει να παραλειφθεί κάποιο βήμα, αυτό είναι τα προϊόντα απολέπισης (υπάρχουν δύο), τα οποία, ανάλογα με την επιδερμίδα σας, δεν απαιτούν καθημερινή χρήση», προσθέτει.

Η Κιμ Καρντάσιαν ποζάρει στους ΝΥΤ και λέει ότι θα έτρωγε «μέχρι περιττώματα» για να δείχνει πιο νέα

Η σειρά SKKN είναι μακράν ακριβότερη από τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης -είτε έχουν φτιαχτεί από διασημότητες είτε όχι-και συνολικά κοστίζουν 630 δολάρια, τιμή πιθανώς απρόσιτη για πολλούς φιλόδοξους πελάτες της και τους 313 εκατομμύρια followers της στο Instagram. 

Ωστόσο η Κιμ Καρντάσιαν δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για όσους δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την σειρά καλλυντικών της.

«Για να έχω τα συστατικά που ήθελα, ήταν αναγκαίο», λέει. «Τα προϊόντα που χρησιμοποιούσα συγκριτικά ήταν πολύ πιο ακριβά. Προσπάθησα να εξασφαλίσω ποιότητα στην καλύτερη τιμή που μπορούσα, ειδικά τον ορό βιταμίνης C».

Όπως εξηγεί, η εικόνα δεν είναι μόνο μέρος της δουλειάς της, «είναι αυτό που είμαι». «Τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να συμπεριφέρονται σαν να μην τους ενδιαφέρει η εμφάνισή τους», δήλωσε. «Δεν το παίζω ότι μου βγαίνει πιο εύκολα ή ότι είναι όλα φυσικά. Αλλά δεν ξυπνάς και χρησιμοποιείς το ο,τιδήποτε. Ξυπνάς και χρησιμοποιείς συστατικά. Περιποιήσεις προσώπου με βλαστοκύτταρα, λέιζερ - όλα αυτά είναι δουλειά».

Ολόκληρη η επιχείρηση της Κιμ Καρντάσιαν στηρίζεται στην εικόνα, κάτι που παίρνει πολύ σοβαρά. Η περιουσία της, που εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, βασίζεται στο σώμα της, το πρόσωπό της, την εμφάνισή της και τα υπόλοιπα αποτελούν απλώς μια προέκταση όλου αυτού.

 

Κατά καιρούς έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης με τις ενίοτε ακραίες θεραπείες ομορφιάς που επιλέγει, όπως όταν δημοσίευσε μια selfie με το ματωμένο πρόσωπό της μετά από ένα «Vampire Facial», ενώ συχνά πιστώνεται την αλλαγή των σύγχρονων προτύπων ομορφιάς. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, δεν είναι ούτε δερματολόγος ούτε αισθητικός. Γιατί, λοιπόν, να πάρει κάποιος στα σοβαρά τα προϊόντα περιποίησης της;

«Νομίζω η αξιοπιστία της γνώσης ότι πήρα τις καλύτερες συμβουλές μερικών από τους ανθρώπους που σέβομαι περισσότερο», απαντά. Εξάλλου, μες στα χρόνια, έχει δοκιμάσει σχεδόν κάθε προϊόν και θεραπεία για την περιποίηση του δέρματος.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, η δημοσιογράφος Rachel Strugatz, την ακολουθεί κάποια στιγμή στο μπάνιο, όπου η Κιμ πηγαίνει για να αφαιρέσει το μακιγιάζ της φωτογράφισης. «Πάντα πηγαίνω μέχρι το στήθος και τις θηλές», λέει, ενώ εφαρμόζει ένα καθαριστικό γαλάκτωμα. 

 

Η Κιμ Καρντάσιαν απάντησε επίσης στα αρνητικά σχόλια για το φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε, που επέλεξε για το φετινό Met Gala, όταν έγινε γνωστό που έχασε αρκετό βάρος προκειμένου να χωρέσει.

«Σκέφτηκα, "Εντάξει, ο Κρίστιαν Μπέιλ μπορεί να το κάνει για έναν κινηματογραφικό ρόλο και είναι αποδεκτό". Ακόμα και η Ρενέ Ζελβέγκερ πήρε βάρος για έναν ρόλο. Για μένα είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν είπα, "Ε, παιδιά, γιατί δεν πάτε όλοι να χάσετε τόσο βάρος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;"».

Στο μυαλό της, είχε να κάνει με την δέσμευση, όπως εκείνη ενός πυγμάχου που πρέπει να πάρει βάρος για έναν αγώνα. Έχασε περίπου 16 κιλά σε ένα μήνα, μέσω δίαιτας, σάουνας και τρεξίματος δύο φορές την ημέρα. «Δεν έκανα τίποτα ανθυγιεινό», είπε.

Και αν δεν έχανε το βάρος που ήθελε για το Met; «Απλώς δεν θα μπορούσα να πάω, δεν πειράζει. Ήταν απλώς σημαντικό για μένα να πετύχω αυτόν τον στόχο», εξηγεί. 

Με πληροφορίες από New York Times

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση