Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο αντίκτυπος των μεταχειρισμένων ρούχων στο περιβάλλον και πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 13:07 Ο αντίκτυπος των μεταχειρισμένων ρούχων στο περιβάλλον και πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα

Είναι ένας τρόπος να ανακαλύψετε μοναδικά επώνυμα ρούχα, που σίγουρα δε θα τα φοράει κανείς άλλος. Θα πετύχετε επίσης εξαιρετικές τιμές, καθώς αρκετά συχνά θα βρείτε κουπόνια, προωθητικές προσφορές και άλλες ενέργειες που έχουν ως στόχο να σας βοηθήσουν στις αγορές σας.

Συνεχώς ακούμε γύρω μας πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση συσκευασιών και περιτυλιγμάτων όπως το χαρτί, το πλαστικό και το γυαλί. Όμως, τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται και με την ανακύκλωση ή μεταπώληση ρούχων μέσω του διαδικτύου. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να γίνει αυτό είναι μέσω της ιστοσελίδας remixshop.com, στην οποία μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε μεταχειρισμένα ρούχα (second hand) αλλά και να πουλήσετε τα ρούχα που δε χρησιμοποιείτε πλέον.

Είναι ένας τρόπος να ανακαλύψετε μοναδικά επώνυμα ρούχα, που σίγουρα δε θα τα φοράει κανείς άλλος. Θα πετύχετε επίσης εξαιρετικές τιμές, καθώς αρκετά συχνά θα βρείτε κουπόνια, προωθητικές προσφορές και άλλες ενέργειες που έχουν ως στόχο να σας βοηθήσουν στις αγορές σας.

Τα πλεονεκτήματα της αγοροπωλησίας μεταχειρισμένων ρούχων για το περιβάλλον

Πέρα από τους προφανείς οικονομικούς λόγους για τους οποίους θα μπορούσε να προβεί κάποιος σε πώληση (ή αγορά) μεταχειρισμένων ρούχων, έχει επίσης σημασία η διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές έρευνες που καταδεικνύουν ένα μόνο πράγμα, ότι η βιομηχανία της μόδας προκαλεί ζημιά στο περιβάλλον και ότι το αποτύπωμα των εργοστασίων παραγωγής ρούχων θα πρέπει να μειωθεί τα επόμενα χρόνια. Αξίζει να τονίσουμε ότι το ποσοστό των υλικών που ανακυκλώνονται για να δημιουργηθούν νέα ρούχα, είναι κάτω από το 20%, ενώ παράλληλα στην Ευρώπη συγκεντρώνονται κάθε χρόνο περίπου 8 τόνοι από υφάσματα- σκουπίδια που δεν πρόκειται να μεταποιηθούν.

Ακόμη, οι μελέτες δείχνουν ότι η παραγωγή ενδυμάτων (συγκεκριμένα η κλωστοϋφαντουργία) δημιουργεί πιο πολλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από ότι άλλες «βαριές» βιομηχανίες όπως είναι η ναυτιλία και η αεροπορία.

Έτσι, τα ρούχα από δεύτερο χέρι μπορούν να μειώσουν αισθητά την επίδραση που έχει ο άνθρωπος στο περιβάλλον. Κάτι που για έναν άνθρωπο δεν είναι πλέον χρήσιμο, μπορεί να βρει νέο νόημα στα χέρια κάποιου άλλου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ποιοτικά ρούχα που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν υποβαθμίζεται η ποιότητά τους, αλλά ούτε και το στυλ τους.

Άλλωστε, πολλοί είναι αυτοί που έχουν πλέον υιοθετήσει ένα vintage στυλ στο ντύσιμό τους και αναζητούν διακαώς ρούχα από άλλες δεκαετίες. Αγοράζοντας ρούχα από δεύτερο χέρι μπορούν να αποκτήσουν ρούχων γνωστών σχεδιαστών σε προσιτές τιμές, που διαφορετικά δε θα είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν, ενώ παράλληλα συμβάλουν στην προστασία της γης.

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα ρούχα από δεύτερο χέρι

Η αγορά μεταχειρισμένων ρούχων είναι σίγουρα μια καλή λύση για να προσθέσετε νέα κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σας, αλλά πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις αγορές σας προκειμένου αυτά που θα αγοράσετε να είναι όντως σε καλή (ή και εξαιρετική) κατάσταση και να μη χάσετε τα χρήματά σας.

Το πρώτο βήμα για να γίνει αυτό είναι να αποφασίσετε ποιο στυλ ντυσίματος θέλετε να υιοθετήσετε. Ρίξτε μια ματιά στην ντουλάπα σας και αποφασίστε ποια ρούχα θέλετε να κρατήσετε, ποια θέλετε να πουλήσετε και ποια κομμάτια σας λείπουν για να δημιουργήσετε το στυλ που επιθυμείτε.

Αφού γνωρίζετε περίπου τι είδους κομμάτια από δεύτερο χέρι ψάχνετε, τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Περιηγηθείτε στα διαθέσιμα κομμάτια χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα φίλτρα για  να βρείτε το νούμερο, το χρώμα και τη μάρκα που θέλετε. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, έτσι ώστε να δείτε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για το εκάστοτε προϊόν. Τέλος, προσθέστε τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν στο καλάθι αγορών σας και ολοκληρώστε την παραγγελία σας επιλέγοντας την κατάλληλη μέθοδο πληρωμής.

Σε περίπτωση που δε βρείτε αμέσως αυτό που ψάχνετε, μην απογοητευτείτε. Επισκεφτείτε την πλατφόρμα σε μερικές ημέρες, καθώς η λίστα με τα διαθέσιμα προϊόντα ανανεώνεται τακτικά και προστίθενται συνεχώς νέα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα χρήματα, μπορεί να ανεβάσετε προς πώληση τα προϊόντα που δεν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε ξανά. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το γεγονός ότι μπορείτε να μάθετε από την αρχή πόσα χρήματα θα κερδίσετε για το κάθε ρούχο εισάγοντας πληροφορίες για αυτό. Επίσης, εσείς ως πωλητής έρχεστε σε επαφή μόνο με την πλατφόρμα και όχι με κάθε ενδιαφερόμενο και έτσι οι συναλλαγές σας είναι εγγυημένες.