Θέλω να αγοράσω μονόπετρο: Πόσα πρέπει να ξοδέψω;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 10:05 Θέλω να αγοράσω μονόπετρο: Πόσα πρέπει να ξοδέψω;

Θέλεις να βρεις το τέλειο δαχτυλίδι αρραβώνων για να κάνεις πρόταση; Αλλά πόσα πρέπει να ξοδέψετε για το δαχτυλίδι των αρραβώνων σας;

Μπορεί να έχετε ακούσει ανθρώπους να μιλούν για τους «κανόνες» που πρέπει να ακολουθείτε, όταν ορίζετε τον προϋπολογισμό για το δαχτυλίδι αρραβώνων. Συχνά λένε ότι πρέπει να ξοδέψετε το ισοδύναμο μισθού δύο ή τριών μηνών για το δαχτυλίδι αρραβώνων σας. Αλλά, ειλικρινά, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε κάποιο συγκεκριμένο ποσό για το μονόπετρο. Θα πρέπει απλώς να ξοδέψετε το ποσό που λειτουργεί για εσάς και τη μοναδική οικονομική σας κατάσταση.

Για να καθορίσετε τον προϋπολογισμό σας, θα πρέπει να ρίξετε μια σοβαρή και αντικειμενική ματιά στα οικονομικά σας. Στη συνέχεια, πρέπει να σκεφτείτε τις δυνατότητες κόστους του μονόπετρου και τις οικονομικές σας προτεραιότητες.

Πριν αποφασίσετε για το ακριβές ποσό που θέλετε να ξοδέψετε, είναι συνετό να αποκτήσετε μια γενική εικόνα του πόσο μπορεί να κοστίζουν τα μονόπετρα. Ας  δούμε τι επηρεάζει την τιμή του μονόπετρου.

Εάν δεν έχετε αγοράσει ποτέ ξανά δαχτυλίδι αρραβώνων, μπορεί να μην γνωρίζετε ότι αγοράζετε χωριστά μια κεντρική πέτρα και το μεταλλικό τμήμα του δαχτυλιδιού. Η κεντρική πέτρα ενός δαχτυλιδιού αρραβώνων είναι συνήθως πολύ πιο δαπανηρή από την τοποθέτησή του. Οι πολύτιμοι λίθοι υψηλής ποιότητας, υψηλού βάρους σε καράτια είναι ακριβοί. Και όσο καλύτερη είναι η ποιότητα και όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος σε καράτι, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή για τον πολύτιμο λίθο.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα διαμαντένια μονόπετρα. Τα διαμάντια είναι εξαιρετικά ακριβά και μπορούν να αυξηθούν δραματικά η τιμή τους καθώς ανεβαίνεις σε ποιότητα ή μέγεθος διαμαντιού. Το κόψιμο με διαμάντια, το  χρώμα διαμαντιού, η διαύγεια διαμαντιού και το βάρος σε καράτια έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην τιμή ενός μεμονωμένου διαμαντιού. Εάν αγοράζετε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων, πρέπει να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ αυτών των ιδιοτήτων που λειτουργούν για την επιθυμητή αισθητική και τον προϋπολογισμό σας. 

Φυσικά, δεν χρειάζεται να επιλέξετε ένα διαμάντι για την κεντρική πέτρα σας. Τα μονόπετρα δαχτυλίδια  μπορεί να είναι πολύ πιο προσιτά, ειδικά όταν διαθέτουν οικονομικούς πολύτιμους λίθους. Μια άλλη οικονομική επιλογή δαχτυλιδιού αρραβώνων είναι ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, το οποίο διαθέτει μια ομάδα μικρότερων διαμαντιών στο κέντρο του αντί για ένα μεγαλύτερο διαμάντι.

Τα τέσσερα πιο κοινά πολύτιμα μέταλλα που χρησιμοποιούνται για τα δαχτυλίδια αρραβώνων είναι ο λευκός χρυσός, ο κίτρινος χρυσός, ο ροζ χρυσός και η πλατίνα. Όλα αυτά τα κράματα χρυσού βρίσκονται στο ίδιο εύρος τιμών αφού όλα περιέχουν την ίδια ποσότητα καθαρού χρυσού. Η πλατίνα είναι σημαντικά πιο ακριβή από τον χρυσό, αλλά είναι επίσης υποαλλεργική και πολύ ανθεκτική.

Λάβετε υπόψη τις οικονομικές σας προτεραιότητες

Πόσο θα κόστιζε το τέλειο δαχτυλίδι αρραβώνων; Είναι εφικτό εντός του προϋπολογισμού σας; Το να ξοδέψετε το ποσό που θέλετε για το δαχτυλίδι των αρραβώνων σας θα επηρέαζε άλλες οικονομικές προτεραιότητες στη ζωή σας; Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για το δαχτυλίδι σας, ώστε να μπορείτε να τα βάλετε για τον γάμο σας, τα ταξίδια, να πηγαίνετε σε ωραία εστιατόρια κάθε μήνα ή μια προκαταβολή για το σπίτι; Ή μήπως είστε ενθουσιασμένοι που ξοδεύετε πολλά για ένα διαμάντι πολλών καρατίων επειδή το να έχετε ένα λαμπερό δαχτυλίδι είναι πολύ σημαντικό για εσάς ή τον σύντροφό σας;

Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, αλλά είναι σημαντικό να τις αναρωτηθείτε. Μόλις καταλάβετε σε τι θέλετε να δώσετε προτεραιότητα, η απόφαση του τελικού προϋπολογισμού για το μονόπετρο θα γίνει πιο εύκολη.

Εάν αναζητάτε ένα κομψό μονόπετρο για πρόταση γάμου, τότε στο kosmima24.gr θα βρείτε αυτό που επιθυμείτε! Μια υπέροχη συλλογή από χειροποίητα, χρυσά μονόπετρα σε μοναδικά σχέδια και σε ποικιλία πολύτιμων λίθων που ανταποκρίνονται σε κάθε οικονομικό budjet! Κάντε μια ονειρεμένη πρόταση γάμου με την εγγύηση του kosmima24!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση