Ρούπερτ Μέρντοχ: Ο χωρισμός - έκπληξη, η περιουσία των 14 δισ. και η αυτοκρατορία των ΜΜΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 11:00 Ρούπερτ Μέρντοχ: Ο χωρισμός - έκπληξη, η περιουσία των 14 δισ. και η αυτοκρατορία των ΜΜΕ

Πώς το τέταρτο διαζύγιο του μεγιστάνα των media μπορεί να επηρεάσει την αμύθητη περιουσία του.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ και η ηθοποιός Τζέρι Χολ παίρνουν διαζύγιο μετά από έξι χρόνια κοινής ζωής, όπως ανακοινώθηκε χθες, σύμφωνα με τη Daily Mail, με τους φίλους του 91χρονου μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και του 65χρονου μοντέλου να μένουν «έκπληκτοι» από τον ξαφνικό χωρισμό.

Ο γάμος τους ήταν ο τέταρτος για τον μεγιστάνα, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 14 δισ. λίρες. Για τη δεσποινίδα Χολ ήταν τεχνικά ο πρώτος γάμος, μετά από 22 χρόνια σχέσης -και τέσσερα παιδιά- με τον Μικ Τζάγκερ.

Οι παρευρισκόμενοι στο καλοκαιρινό πάρτι του Μέρντοχ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχαν διαπιστώσει την απουσία της δεσποινίδας Χολ, αναφέρει το δημοσίευμα. Ένας από τους παρευρισκόμενους στην Serpentine Gallery στο Λονδίνο το βράδυ της Δευτέρας δήλωσε: «Μου φάνηκε περίεργο που δεν ήταν εκεί. Είναι μια κοινωνική πεταλούδα και γενικά θα ήταν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Παρατήρησα, επίσης, ότι κανένας από την πλευρά της οικογένειάς της δεν ήταν εκεί, ούτε οι φίλοι της».

Ο κ. Μέρντοχ και η δεσποινίς Χολ εθεάθησαν για τελευταία φορά μαζί δημόσια στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2021, όταν φωτογραφήθηκαν να φτάνουν χωριστά για ένα δείπνο.

Οι New York Times επικαλέστηκαν δύο πηγές για την ιστορία του χωρισμού τους (και οι δύο μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας) με φίλους του ζευγαριού να αποκαλύπτουν στην εφημερίδα ότι κατά τις πρώτες ημέρες του γάμου του με τη δεσποινίδα Χολ, ο κ. Μέρντοχ «αφιέρωνε ευχαρίστως περισσότερο χρόνο στη νέα του σύζυγο», αφήνοντας τον γιο Λάχλαν -τον εκλεκτό διάδοχό του στο τιμόνι της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης- και τα άλλα παιδιά του να «διεκδικήσουν την κορυφή της εταιρικής ιεραρχίας».

Τι περιλαμβάνει ο κολοσσός του Μέρντοχ

Οι επιχειρήσεις του κ. Μέρντοχ περιλαμβάνουν την τηλεόραση Sky και τις εφημερίδες Sun και Times. Του ανήκουν, επίσης, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και η Wall Street Journal, μαζί με διάφορες επιχειρήσεις στη γενέτειρά του, την Αυστραλία.

Το χρονικό της γνωριμίας του ζευγαριού

Ο κ. Μέρντοχ γνώρισε τη δεσποινίδα Χολ μετά τον χωρισμό του από τη δεσποινίδα Ντενγκ, 53 ετών, με την οποία χώρισε το 2014 μετά από 14 χρόνια γάμου. Επιχειρηματίας και επενδυτής, η δεσποινίς Ντενγκ έγινε πρωτοσέλιδο το 2011 όταν χαστούκισε έναν άνδρα που είχε πετάξει μια πίτα με κρέμα στον σύζυγό της σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή κατά τη διάρκεια του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών.

Όταν το ζευγάρι χώρισε, υπήρχαν εικασίες -τις οποίες διέψευσε η κ. Ντενγκ- ότι είχε έρθει κοντά με τον Τόνι Μπλερ, νονό της κόρης της και του κ. Μέρντοχ, της Γκρέις.

Ο κ. Μέρντοχ συνάντησε τη δεσποινίδα Χολ στην Αυστραλία το 2015. Μετά από εβδομάδες εικασιών, το ζευγάρι εθεάθη στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου ράγκμπι στο Twickenham του Λονδίνου τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Ο κ. Μέρντοχ φωτογραφήθηκε να φιλάει τη Χολ στο μάγουλο, ενώ εκείνη χαμογελούσε πλατιά.

Έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί στις Χρυσές Σφαίρες το 2016 με φίλους του να δηλώνουν τότε, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως «Ο Ρούπερτ δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος. Δεν φέρεται σαν ένας ηλικιωμένος που είναι ερωτευμένος με μια έφηβη. Απλά φαίνεται πολύ, πολύ ευτυχισμένος. Είναι υπέροχο πράγμα».

Ανακοινώνοντας τον αρραβώνα του στο Twitter, ο κ. Μέρντοχ αποκάλεσε τον εαυτό του «τον πιο τυχερό και ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο», ενώ η πρόταση στη μελλοντική του σύζυγο έγινε με ένα δαχτυλίδι 20 καρατίων που πιστεύεται ότι αξίζει πάνω από 2,4 εκατομμύρια λίρες.

Ο επίσημος γάμος τους ήταν μια μικρή υπόθεση, μια εβδομάδα πριν από τα 85α γενέθλια του κ. Μέρντοχ, με την παρουσία λίγων στενών φίλων. Λίγες ημέρες αργότερα, πραγματοποίησαν δημόσια τελετή στην εκκλησία St Bride’s στην Fleet Street του Λονδίνου με καλεσμένους μεταξύ άλλων τους Bob Geldof, Andrew Lloyd Webber, Tom Stoppard, Tracey Emin και Michael Caine. Η δεσποινίς Χολ φόρεσε ένα μεταξωτό φόρεμα Vivienne Westwood, το οποίο πιστεύεται ότι κόστισε περίπου 8.000 λίρες.

Αρχοντικά αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών μπορεί να αποτελέσουν μέρος του διακανονισμού

Οι εικασίες, σύμφωνα με τη Daily Mail, οργιάζουν σχετικά με το πώς θα επηρεαστεί ο τεράστιος πλούτος του Ρούπερτ Μέρντοχ από το διαζύγιο. Δεν είναι σαφές πόσο από την περιουσία των 14 δισεκατομμυρίων λιρών του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης μπορεί να πάει στη Τζέρι Χολ. Ο δικηγόρος Mark Stephens, της εταιρείας Howard Kennedy, δήλωσε ότι ο κ. Μέρντοχ μπορεί να έχει υπογράψει ένα «αρκετά γενναιόδωρο» προγαμιαίο συμβόλαιο.

Αυτό θα είχε συνταχθεί με την «πρόβλεψη να μην παρεμποδιστεί η γραμμή διαδοχής», για την επιχειρηματική αυτοκρατορία του μεγιστάνα.

Ωστόσο, τα ακίνητα που έχει αποκτήσει το ζευγάρι από τότε που παντρεύτηκε μπορεί να αποτελέσουν μέρος του διακανονισμού για το διαζύγιό του. Το 2019 αγόρασαν ένα γεωργιανό ακίνητο αξίας 11,25 εκατομμυρίων λιρών κοντά στο Henley-on-Thames στο Oxfordshire, ενώ ένα χρόνο αργότερα απέκτησαν και το Great Tew Manor, στο Cotswolds αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών. Τον περασμένο Δεκέμβριο το ζευγάρι ξόδεψε 228 εκατομμύρια λίρες για ένα ράντσο 340.000 στρεμμάτων κοντά στο πάρκο Yellowstone στις ΗΠΑ.

Οι άλλες ιδιοκτησίες της οικογένειας περιλαμβάνουν ένα ράντσο στην Καλιφόρνια, ένα οινοποιείο στο Λος Άντζελες και μια φάρμα με πρόβατα και βοοειδή στη γενέτειρα του κ. Μέρντοχ, την Αυστραλία.

Η δεσποινίς Χολ έκανε μια περιουσία από την καριέρα της ως μοντέλο, καθώς έγινε το πρόσωπο εμπορικών σημάτων όπως τα καλλυντικά Revlon. Είχε, επίσης, μικρούς ρόλους σε ταινίες όπως ο Batman. Ο χωρισμός της από τον Μικ Τζάγκερ της άφησε έναν εκτιμώμενο διακανονισμό ύψους έως και 18 εκατομμυρίων λιρών.

Τέταρτη φορά διαζύγιο για εκείνον, πρώτη για εκείνη

Πριν παντρευτεί την Τζέρι Χολ, ο μεγιστάνας των media είχε ήδη στη «φαρέτρα» του τρία διαζύγια, το πρώτο εκ των οποιών, με την αείμνηστη Πατρίσια Μπούκερ.

Για την τελευταία σύζυγό του, ωστόσο, αυτό θα είναι το πρώτο της διαζύγιο, διότι, αν και είχε μια σχέση δεκαετιών με τον frontman των Rolling Stones το ζευγάρι δεν είχε παντρευτεί ποτέ και κατέληξε σε οικονομικό διακανονισμό μετά από 22 χρόνια κοινής ζωής το 1999, όταν ο Μικ Τζάγκερ απέκτησε ένα παιδί με το μοντέλο Luciana Gimenez από τη Βραζιλία.

Ο κ. Μέρντοχ παντρεύτηκε τη δεσποινίδα Μπούκερ το 1956 και χώρισαν το 1967. Η κόρη τους Prudence εργαζόταν για την ταμπλόιντ εφημερίδα News of the World του πατέρα της. Αργότερα, το 1967, ο Μέρντοχ παντρεύτηκε τη σκωτσέζα δημοσιογράφο Άννα Τορβ. Αυτός θα ήταν ο μακροβιότερος γάμος του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά: την Elisabeth, τον Lachlan -τον εκλεκτό κληρονόμο του- και τον James, ενώ το ζευγάρι χώρισε, τελικά, το 1999.

Ο κ. Μέρντοχ παντρεύτηκε την κατά 38 χρόνια νεότερή του Γουέντι Ντενγκ, 17 ημέρες μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου του με την Άννα, το οποίο κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια. Η κυρία Ντενγκ εργαζόταν για την Star TV, μια από τις εταιρείες του Μέρντοχ εκείνη την εποχή, ενώ παρέμειναν παντρεμένοι για 14 χρόνια και απέκτησαν μαζί δύο παιδιά.

Χώρισαν μετά από έλεγχο του mail της που αποκάλυψε σημειώματα προς τον εαυτό της για το «καλό σώμα» και τα «πραγματικά, καλά πόδια και πισινό» του Τόνι Μπλερ. Η ίδια, ωστόσο, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι είχε έρθει κοντά με τον πρώην πρωθυπουργό.

Πριν παντρευτεί τον Μέρντοχ, η δεσποινίς Χολ απέκτησε τέσσερα παιδιά με τον σερ Μικ, ενώ πριν από από τον frontman των Rolling Stones, ανάμεσα στους συντρόφους της ήταν και ο frontman των Roxy Music, Bryan Ferry.

Πηγή: Daily Mail

Προσαρμοσμένη αναζήτηση