Μπραντ Πιτ: Υποστηρίζει ότι πάσχει από "προσωπαγνωσία" - Τι είναι αυτή η σπάνια πάθηση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 15:03 Μπραντ Πιτ: Υποστηρίζει ότι πάσχει από "προσωπαγνωσία" - Τι είναι αυτή η σπάνια πάθηση

Ο διάσημος ηθοποιός υποστηρίζει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία και ανησυχεί ότι η πάθηση αυτή έχει κάνει πολλούς να τον θεωρούν απόμακρο.

Μια σπάνια πάθηση που λέγεται "προσωπαγνωσία" υποστηρίζει ο Μπραντ Πιτ ότι έχει. Την εκτίμησή του την γνωστοποίησε σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό GQ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επισήμως διάγνωση.

Ο διάσημος ηθοποιός ανέφερε ότι δυσκολεύεται να αναγνωρίσει πρόσωπα και ανησυχεί ότι η διαταραχή του έχει οδηγήσει πολλούς να τον θεωρούν απόμακρο. "Κανείς δεν με πιστεύει! Θέλω να γνωρίσω κάποιον άλλον με αυτή την πάθηση", είπε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πιτ αναφέρει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία, καθώς το ίδιο είχε υποστηρίξει και στο Esquire το 2013.

Τι είναι η προσωπαγνωσία

Προσωπαγνωσία (πρόσωπο + αγνωσία) ή αλλιώς "τύφλωση του προσώπου" αποτελεί διαταραχή του εγκεφάλου κατά την οποία παρατηρείται αδυναμία αναγνώρισης προσώπων. Διακρίνονται δύο τύποι προσωπαγνωσίας, η επίκτητη και η συγγενής (αναπτυξιακή).

Η επίκτητη προσωπαγνωσία είναι αποτέλεσμα βλάβης στον ινιακό-κροταφικό λοβό και συναντάται πιο συχνά στους ενήλικες. Στη συγγενή προσωπαγνωσία, ο ασθενής δεν αναπτύσσει επαρκώς την ικανότητα να αναγνωρίζει πρόσωπα. Αρχικά ο όρος αναφερόταν σε περιπτώσεις έπειτα από οξεία εγκεφαλική βλάβη. Παρόλα αυτά, η συγγενής ή η αναπτυξιακή μορφή της διαταραχής, μπορεί να επηρεάσει το 2,5% του πληθυσμού.

Η περιοχή του εγκεφάλου η οποία συνδέεται με τη διαταραχή της προσωπαγνωσίας είναι η ατρακτοειδής έλικα η οποία σχετίζεται με την οπτική επεξεργασία των αντικειμένων. Δεν έχει βρεθεί κάποια θεραπεία.

Πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση