Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bruce Willis: Αρνείται ότι πούλησε τα δικαιώματα χρήσης της εικόνας του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 21:07 Bruce Willis: Αρνείται ότι πούλησε τα δικαιώματα χρήσης της εικόνας του

Ο μάνατζερ του Bruce Willis διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον σταρ να έχει πουλήσει τα δικαιώματα χρήσης του προσώπου του σε εταιρεία που ασχολείται με deepfakes.

Τις προηγούμενες ημέρες ένα ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail αποκάλυπτε πως ο Bruce Willis είναι ο πρώτος ηθοποιός που πουλά τα δικαιώματα για χρήση της εικόνας του σε εταιρεία που ασχολείται με deepfakes.

Ωστόσο, ο μάνατζερ του ηθοποιού διέψευσε την πληροφορία στο BBC, δηλώνοντας πως δεν έχει γίνει καμία τέτοια συμφωνία. Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Deepcake, της εταιρείας στην οποία ήθελε το δημοσίευμα να έχουν παραχωρηθεί τα δικαιώματα του προσώπου του Willis.

Ο ηθοποιός ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον κινηματογράφο τον Μάρτιο, αφού διαγνώστηκε με αφασία, μία διαταραχή που επηρεάζει τον λόγο.

Τα Deepfakes χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογίες μηχανικής μάθησης, προκειμένου να δημιουργήσουν ρεαλιστικά βίντεο συνήθως με πολιτικούς ή σελέμπριτις. Για ηθοποιούς που έχουν χάσει τη δυνατότητά τους να εργάζονται μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να φανεί καθοριστικής σημασίας.

Το αρχικό δημοσίευμα της Daily Mail, αναπαράχθηκε από δεκάδες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και η Telegraph, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο Bruce Willis έγινε ο πρώτος ηθοποιός του Χόλιγουντ που πούλησε τα δικαιώματα χρήσης του προσώπου του".

Πράγματι, η εικόνα του ηθοποιού χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να δημιουργηθεί μια διαφήμιση για τη ρωσική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Megafon. Επιπλέον, το τεχνολογικό κομμάτι της διαφήμισης είχε αναλάβει επίσης η Deepcake. Ωστόσο, ο Willis δεν φέρεται να έχει πουλήσει τα δικαιώματά του προσώπου του αποκλειστικά στην εταιρεία.

πηγή: news247.gr