Οι 3 πιο ακριβές κιθάρες δημοφιλών ροκ σταρ που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασίες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 12:20 Οι 3 πιο ακριβές κιθάρες δημοφιλών ροκ σταρ που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασίες

Στα 6 εκατομμύρια ευρώ εκείνη που έσπασε κάθε ρεκόρ.

Όταν πρόκειται για δημοπρασίες κιθάρας, η λατρεία του εκάστοτε αγοραστή προς τον καλλιτέχνη- ιδιοκτήτη τους καθορίζει κατά κάποιο τρόπο και το ποσό που είναι διατεθειμένος να προσφέρει κανείς.

Οι πιο ακριβές κιθάρες του κόσμου, σύμφωνα με το therichest.com, παρόλο που εδώ και πολλά χρόνια έχουν μείνει σε αχρησία, είναι τόσο πολύτιμες ώστε το ποσό της αγοράς τους να αγγίζει ακόμη και τα 6 εκατομμύρια δολάρια!

Η Martin D-18E του Kurt Cobain – 6 εκατομμύρια δολάρια

Το καλοκαίρι του 2020 δεν υπήρχαν πολλά πράγματα να κάνει κανείς εκτός από το να παίζει κιθάρα και να συμμετέχει σε διαδικτυακές δημοπρασίες, γεγονός που ίσως εξηγεί γιατί η κιθάρα του Kurt Cobain έσπασε κάθε ρεκόρ. Η D-18E χρησιμοποιήθηκε για τη θρυλική εμφάνιση των Nirvana στο MTV Unplugged, η οποία περιλάμβανε μια διασκευή του The Man Who Sold the World του David Bowie. Αυτό το θρυλικό όργανο έχει ταυτιστεί αμετάκλητα με τον Kurt Cobain λόγω του γεγονότος ότι η συναυλία μεταδόθηκε και καταχειροκροτήθηκε παγκοσμίως. Ο Peter Freedman, Αυστραλός επιχειρηματίας, έδωσε 6 εκατομμύρια δολάρια για την αποκτήσει!

Η Reach Out to Asia – 2,7 εκατομμύρια δολάρια

Η Reach Out to Asia Strat, η οποία δεν υπήρξε στην ουσία ποτέ στην κατοχή κάποιου σούπερ σταρ, δημοπρατήθηκε για την ενίσχυση των θυμάτων του τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό το 2004. Οι Mick Jagger, Keith Richards, Eric Clapton, Jimmy Page, David Gilmour, Brian May, Mark Knopfler, Ray Davies, Jeff Beck, Pete Townsend, Liam Gallagher, Tony Iommi, Angus και Malcolm Young, Paul McCartney, Ronnie Wood, Ritchie Blackmore, Def Leppard, Sting και Bryan Adams υπέγραψαν την κιθάρα και γι’ αυτό η αξία της έφτασε τα 2,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η Gibson J160E του John Lennon – 2,4 εκατομμύρια δολάρια

Η λαμπρή απόφαση της Gibson να εγκαταστήσει ένα pickup σε μια βασική ακουστική κιθάρα έδωσε στους rock ‘n’ rollers αυτό ακριβώς που χρειάζονταν για να απογειωθούν. Ανάμεσά τους και ο Τζον Λένον που χρησιμοποίησε αυτή την κιθάρα για να συνθέσει επιτυχίες όπως το «I Want to Hold Your Hand» και για να ηχογραφήσει τα περισσότερα ακουστικά περάσματα στα τραγούδια του δημοφιλούς συγκροτήματος Beatles από το 1962 έως το 1963.

Η ακουστική κιθάρα συμπεριλήφθηκε στο πρώτο νούμερο ένα των Beatles στις ΗΠΑ, το «Love Me Do», αλλά κλάπηκε το 1963 κατά τη διάρκεια μιας χριστουγεννιάτικης συναυλίας. Ο Λένον την αντικατέστησε και οι Beatles συνέχισαν να χρησιμοποιούν την J-160E για το υπόλοιπο της καριέρας τους -γι’ αυτό και δημοπρατήθηκε για 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση