Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κρις Χέμσγουορθ σταματά προσωρινά την υποκριτική

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 16:45 Ο Κρις Χέμσγουορθ σταματά προσωρινά την υποκριτική

Επιβεβαιώθηκε «ο μεγαλύτερος φόβος μου».

Ο Κρις Χέμσγουορθ θα κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική, αφού ανακάλυψε ότι έχει αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει Αλτσχάιμερ. 

Μόλις ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις για την προώθηση της εκπομπής του, Limitless για το Disney+, ο 39χρονος ηθοποιός σκοπεύει να επιστρέψει στο σπίτι του και να κάνει ένα διάλειμμα. «Να είμαι με τα παιδιά και την σύζυγό μου», συμπλήρωσε, μιλώντας στο Vanity Fair. 

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της εκπομπής ο Χέμσγουορθ έμαθε ότι έχει γενετική προδιάθεση για Αλτσχάιμερ, αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Αυτές, επιβεβαίωσαν «τον μεγαλύτερο φόβο μου», εξομολογήθηκε. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει δύο αντίγραφα του γονιδίου APOE4, από τον πατέρα και τη μητέρα του, το οποίο έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση Αλτσχάιμερ. 

Σύμφωνα με μελέτη του 2021, μόνο 2-3% των ανθρώπων έχουν τα δύο αντίγραφα του γονιδίου. Ο παππούς του ηθοποιού έχει διαγνωστεί με Αλτσχάιμερ και ο ίδιος έχει 8-10 περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει τη νόσο. 

Όμως «δεν είναι σαν να έχω υποβάλει την παραίτησή μου», τόνισε και επεσήμανε ότι τα γυρίσματα του Limitless- εκπομπή στην οποία εξερευνά το κυνήγι της μακροζωίας- τον ενέπνευσαν να κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική.

«Είναι μια ισχυρή ένδειξη», είπε αναφερόμενος στο γονίδιο και σημείωσε ότι πριν από δέκα χρόνια θεωρούνταν πιο καθοριστικός παράγοντας. «Αν δείτε την πρόληψη από το Αλτσχάιμερ, το όφελος από τα προληπτικά μέτρα είναι πως επηρεάζουν την υπόλοιπη ζωή σου. Αφορά τη διαχείριση του ύπνου, του στρες, τη διατροφή, την κίνηση. Είναι τα ίδια εργαλεία που πρέπει να εφαρμόζονται με σταθερό τρόπο», επεσήμανε.

Με πληροφορίες από Vanity Fair, Guardian