Ξεχασμένο σε παλιά βαλίτσα βρέθηκε το Dior φόρεμα που φορούσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στα Όσκαρ του 1961

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 17:14 Ξεχασμένο σε παλιά βαλίτσα βρέθηκε το Dior φόρεμα που φορούσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στα Όσκαρ του 1961

Το συγκεκριμένο φόρεμα, καθώς και άλλα της ρούχα, τα είχε δωρίσει η ίδια σε μια οικογενειακή της φίλη, δεκαετίες πριν, και μοιραία τα θρυλικά αυτά κομμάτια θάφτηκαν στη λήθη. 

Η Τέιλορ κέρδισε τη θρυλική αυτή δημιουργία του Κριστιάν Ντιόρ την ίδια νύχτα που κέρδισε το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ταινία «Ζήσαμε στην Αμαρτία» (Βutterfield 8) του 1960.

Αργότερα έμελλε να χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο φόρεμα «γούρικο».

Περίπου μία δεκαετία από τα Όσκαρ εκείνα, η Τέιλορ φέρεται να κάλεσε τη φίλη της Αν Σανζ στη σουίτα της στο Dorchester Hotel του Λονδίνου. 

Η μεγάλη ηθοποιός τής είπε να πάρει «όσα φορέματα ήθελε» από τη γκαρνταρόμπα της. 

Τα 15 κομμάτια που πήρε η Σανζ τότε, βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο Kerry Taylor του Λονδίνου στις 6 Δεκεμβρίου. 

«Η οικογένεια επικοινώνησε μαζί μου για αυτή τη συλλογή. Τα ρούχα ήταν φυλαγμένα σε μια μεγάλη βαλίτσα σε ξενών. Νομίζω πως στο πέρασμα των χρόνων, τα έβγαζαν κάθε Χριστούγεννα για να τα θαυμάσουν και μετά τα έβαζαν ξανά στη βαλίτσα, οπότε είναι σχεδόν άθικτα, σε άριστη κατάσταση» σημειώνει ο Κέρι Τέιλορ. 

«Υπήρχαν ένα ή δύο κομμάτια που φόρεσε η Αν, όμως δε φόρεσε τίποτα σε haute couture. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν τα είδα όλα. Αναγνώρισα αμέσως το φόρεμα Soir e Rio, αλλά νόμιζα πως κρατείτο στη συλλογή του Ντιόρ. Εκείνοι είχαν ένα αντίγραφο, χρειάστηκε να επικοινωνήσω μαζί τους  και να τους πω 'φοβάμαι πως δεν έχετε το αυθεντικό, επειδή το έχω εγώ'» πρόσθεσε ο ίδιος. 

«Είναι μια συλλογή ζωής και νιώθω τιμή που ήρθε σ'εμένα - οποιοσδήποτε δημοπράτης θα έδινε την ψυχή του για τη διάσημη αυτή συλλογή. Κάποια από τα κομμάτια αυτά θα ενθουσιάσουν τους φασιονίστας, όσο και τους θαυμαστές της Ελίζαμπεθ Τέιλορ» κατέληξε. 

Πηγή: Lifo

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση