Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Αντιδράσεις για τα φορέματα με αληθοφανείς κεφαλές άγριων ζώων στην εβδομάδα υψηλής ραπτικής

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 22:32 Γαλλία: Αντιδράσεις για τα φορέματα με αληθοφανείς κεφαλές άγριων ζώων στην εβδομάδα υψηλής ραπτικής ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η φιλοζωική οργάνωση PETA κατήγγειλε τις σουρεαλιστικές δημιουργίες του οίκου Σκιαπαρέλι που παρουσιάστηκαν σήμερα κατά την έναρξη της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι. Ο λόγος ήταν ότι τα φορέματα είχαν πάνω ομοιώματα κεφαλών άγριων ζώων, σε φυσικό μέγεθος και εξαιρετικά αληθοφανή.

Η Ναόμι Κάμπελ ανέβηκε στην πασαρέλα με κεφάλι λύκου ενσωματωμένο στο παλτό της. Κεφαλές λιονταριών δέσποζαν στο μπούστο των φορεμάτων που παρουσίασαν η Ιρίνα Σάικ και η Κάιλι Τζένερ, με τα σχόλια στα Social Media να παίρνουν «φωτιά».

 

 

«Η διαβεβαίωση του οίκου Σκιαπαρέλι ότι “κανένα ζώο δεν κακοποιήθηκε” κατά τη δημιουργία αυτής της κολεξιόν είναι αντικειμενικά ψευδής», σχολιάζει η PETA σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Η φιλοζωική οργάνωση υπογραμμίζει ότι τα επίμαχα φορέματα εξυμνούν το κυνήγι κεφαλών άγριων ζώων, καταγγέλλοντας παράλληλα τη χρήση μεταξιού και μαλλιού – υλικά για τα οποία «μεταξοσκώληκες ζεματίστηκαν ζωντανοί και πρόβατα έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης».

 

 

 

 

Ο Ντάνιελ Ρόουζμπερι, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας, εξήγησε πως οι δημιουργίες με τις ψεύτικες κεφαλές ζώων είναι εμπνευσμένες από την κόλαση του Δάντη. «Η λεοπάρδαλη, το λιοντάρι και ο λύκος αντιπροσωπεύουν τη λαγνεία, την αλαζονεία και τη φιλαργυρία, αντίστοιχα», δήλωσε.

πηγή: newsit.gr