Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οδηγός για να επιλέξετε τα κατάλληλα χρυσά κοσμήματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 13:34 Οδηγός για να επιλέξετε τα κατάλληλα χρυσά κοσμήματα

Το να ταιριάξει κανείς τα σωστά κομμάτια σε ένα ενδυματολογικό σύνολο είναι ήδη μεγάλος κόπος. Πόσο μάλλον αν πρέπει για την «αρμονία» του συνόλου να συμπληρώσει κανείς σε αυτά και τα κατάλληλα χρυσά κοσμήματα. Άραγε η χρυσή αλυσίδα θα ταιριάξει με τη ρόζ μπλούζα για το πάρτι του γραφείου ή ο λευκόχρυσος ενδείκνυται; Η επιλογή του ιδανικού κοσμήματος είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς μπορεί να κάνει ένα όμορφο σύνολο να δείχνει κάπως πληθωρικό. Ακολούθως αναφέρονται μερικές παράμετροι, που πρέπει να εξετάσει κάποιος προτού επιλέξει τα κομμάτια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση.

1. Επιλέξτε κοσμήματα βάσει περίστασης

Τα διαμαντένια δαχτυλίδια και τα λεπτά, διακριτικά, απαστράπτοντα βραχιόλια θα κερδίσουν τις εντυπώσεις, ειδικά σε ένα τρυφερό τετ α τετ. Το καλό με τα κοσμήματα, που έχουν διαμάντια, είναι ότι δε σας δεσμεύουν ως προς τις χρωματικές επιλογές. Μπορούν να φορεθούν με διάφορα χρώματα και κάνουν ένα συνολάκι να ξεχωρίζει από το πλήθος.

Αν πάλι πρόκειται να φορέσετε κάτι λιτό και μονόχρωμο, τα χρυσά κοσμήματά σας μπορούν να δώσουν χαρακτήρα στο σύνολο. Ογκώδη κολιέ και χειροπέδες δείχνουν εξαιρετικά, όταν συνδυάζονται με ένα απλό μονόχρωμο φόρεμα ή ακόμη και με ένα shirt και σορτς.

Όταν δε μιλάμε για τα work-friendly κοσμήματα εκεί θα βρούμε εξίσου αμέτρητες επιλογές. Είτε η δουλειά σας έχει επίσημο ενδυματολογικό κώδικα είτε όλοι ντύνονται πιο χαλαρά, το μόνο που πρέπει να θυμάστε, είναι να ταιριάζουν κοσμήματα και ρούχα.

2. Αν τα διαμάντια σας «μιλούν», προτιμήστε τα!

Τα διαμάντια είναι κοσμήματα που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση σχεδόν. Αν για παράδειγμα προτιμάτε στυλ γραφείου στην γκαρνταρόμπα σας, τότε τα καρφωτά διαμαντένια σκουλαρίκια, είναι ότι πρέπει. Στον αντίποδα για όσες τιμούν το τζιν με οποιαδήποτε μπλούζα, τα ογκώδη κοσμήματα- statement ταιριάζουν. Μπορεί να έχουν κι αυτά διαμάντια και φυσικά να τονίζουν το στυλ σας.

Γενικότερα αν ένα στυλ είναι το αγαπημένο σας, μη φοβηθείτε να το στηρίξετε, ακόμη κι αν η βιομηχανία της μόδας το αποκηρύσσει ως ξεπερασμένο. Επιλέξτε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα κολιέ, ένα δαχτυλίδι ή ένα βραχιόλι, που να ανδεικνύει την προσωπικότητά σας. Αν για παράδειγμα λατρεύετε τα 60s και τα 70s, μη διστάσετε να φορέσετε μποέμ ρούχα και vintage κοσμήματα. Η μόδα αλλάζει ταχύτατα, οπότε είτε μιλάμε για κοσμήματα είτε για ρούχα οι επιλογές σας πρέπει να έχουν βασικό γνώμονα το να τονίζουν το ποιοι είστε.

3. Διαλέξτε χρυσά κοσμήματα και σμαράγδια βάσει χρώματος

Το μαύρο, το λευκό, το γκρι και οι nude αποχρώσεις είναι κλασικά χρώματα σε μια γκαρνταρόμπα, που ταιριάζουν με τα περισσότερα πολύτιμα μέταλλα και λίθους. Αν ωστόσο προτιμάτε να έχετε μια χρωματική παλέτα σαν μπούσουλα για να ξέρετε, πώς θα κινείστε στις επιλογές σας, τότε μπορείτε να έχετε υπόψη ότι:

  • Το λευκό και παλ αποχρώσεις του καφέ, όπως μπεζ ταιριάζουν με: σμαράγδια, κίτρινο χρυσό
  • Το γαλάζιο του νερού και παλ γαλανές αποχρώσεις ταιριάζουν με: πέρλες, κίτρινο χρυσό και ασήμι
  • Το ροζ και αποχρώσεις του μωβ ταιριάζουν με: λευκόχρυσο και κίτρινο χρυσό
  • Το καστανό και βαθυκόκκινες αποχρώσεις ταιριάζουν με: κίτρινο χρυσό και ασήμι
  • Πράσινοι και γαλαζοπράσινοι τόνοι ταιριάζουν με: λευκόχρυσο, κίτρινο χρυσό και ασήμι

Επειδή δεν υπάρχει λάθος και σωστό, όταν μιλάμε για κοσμήματα, μπορείτε πάντα να ταιριάζετε τα κομμάτια. Ο συνδυασμός μετάλλων είναι ήδη μια τάση στη μόδα και μπορεί πράγματι να κάνει ένα σύνολο να δείχνει μοναδικό.

4. Και ο υποτόνος της επιδερμίδας παίζει ρόλο

Οι παραδοσιακά γνωστοί ως τώρα τόνοι της επιδερμίδας είναι ζεστός, ψυχρός και ουδέτερος. Το πόσο ανοιχτή ή σκούρα είναι η επιδερμίδα σας, δεν παίζει ρόλο, καθώς αποτελεί διαφορετικό κεφάλαιο στη χρωματολογία. Ελέγχοντας το χρώμα από τις φλέβες σας μπορείτε να καθορίσετε τον υποτόνο σας.

Έτσι:

  • Αν το χρώμα τους είναι προς το πράσινο, τότε ο υποτόνος σας είναι ζεστός
  • Αν είναι προς το μπλε ή έχουν μια μωβ απόχρωση, τότε είναι ψυχρός
  • Αν ταιριάζουν στο χρώμα της επιδερμίδας σας, τότε είναι ουδέτερος

Γνωρίζοντας τον υποτόνο της επιδερμίδας σας μπορείτε να επιλέξετε καλύτερα κοσμήματα ή ρολόγια, που θα σας κολακεύουν. Μην ξεχνάμε, ότι κι ένα ρολόι μπορεί να φορεθεί ως κόσμημα συμπληρώνοντας μια επίσημη εμφάνιση. Τα στολισμένα με λίθους ή τα αποτελούμενα από πολύτιμα μέταλλα είναι συνήθως ακριβά. Ωστόσο με μια αναζήτηση στα μεταχειρισμένα ρολόγια, μπορεί να βρει κανείς κομμάτια μεγάλων οίκων και αυθεντικά και σε ελαφρώς πιο προσιτή τιμή, αρκεί να γνωρίζει τι να αναζητήσει και που.

Αυτό που πρέπει να έχετε υπόψη, πριν συμπληρώσετε την εμφάνισή σας με ένα κόσμημα, είναι ότι το να αισθάνεστε όμορφη και με αυτοπεποίθηση είναι αυτό που μετράει.