SAG: Οι ηθοποιοι «έδειξαν» τους νικητές των Όσκαρ!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 14:55 SAG: Οι ηθοποιοι «έδειξαν» τους νικητές των Όσκαρ!

Τα βραβεία, SAG θεωρούνται βαρόμετρο για τα Όσκαρ.

Η ταινία θριάμβευσε kai στις Χρυσές Σφαίρες. Έτσι, τοποθετείται πλέον ανάμεσα στα φαβορί για τα Όσκαρ, μαζί με «Το Σχήμα του νερού», που κέρδισε το βραβείο των παραγωγών του Χόλιγουντ το Σάββατο.

Η σπουδαία Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, είναι η πρωταγωνίστρια στις «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι». Η ταινία αναφέρεται σε μια μάνα η οποία νοικιάζει τρεις διαφημιστικές πινακίδες στην είσοδο της πόλης. Μέσω αυτών, δηλώνει την αγανάκτησή της για την βραδύτητα με την οποία η αστυνομία ερευνά τον θάνατο της κόρης της. Στα βραβεία SAG, έφυγε με το αγαλματίδιο της καλύτερης ηθοποιού.

Έχοντας ήδη αποσπάσει και την Χρυσή Σφαίρα, η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ θεωρείται φαβορί για το Όσκαρ του α’ γυναικείου ρόλου. Επίσης, ο Γκάρι ‘Ολντμαν θεωρείται φαβορί για τον α’ ανδρικό ρόλο. Ο 59χρονος Βρετανός απέσπασε ένα SAG για τον ρόλο του Ουίνστον Τσόρτσιλ που ερμήνευσε στην ταινία «Η πιο σκοτεινή ώρα».

Τα βραβεία SAG κρίνουν τα Όσκαρ

Τα ετήσια Βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών (Screen Actors Guild/SAG) θεωρούνται αξιόπιστος δείκτης για τα Όσκαρ. Αυτό, καθώς 1.200 από τα σχεδόν 6.000 μέλη του ψηφίζουν στην αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Ο Σαμ Ρόκγουελ, που υποδύεται τον αστυνομικό στην ταινία «Τρεις Πινακίδες», έφυγε με το βραβείο του καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Μόνο γυναίκες απένειμαν τα βραβεία

Σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες ανέβηκαν στη σκηνή για να δώσουν τα βραβεία στο αμφιθέατρο Shrine, νοτίως του Λος ‘Αντζελες, σε ένδειξη τιμής και στο Time’s up που έχει στόχο να χρηματοδοτήσει την υπεράσπιση των θυμάτων σεξουαλικών επιθέσεων και στο κίνημα #Metoo.

Στην τηλεόραση, το οικογενειακό δράμα «This is Us» που θίγει και το θέμα των φυλετικών διακρίσεων πήρε το βραβείο του καλύτερου συνόλου ηθοποιών.

Προνόμια των ανδρών

Ο Στέρλινγκ Κ. Μπράουν βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ηθοποιός δραματικής τηλεοπτικής σειράς. Όταν ρωτήθηκε για το κίνημα Time’s up, απάντησε ότι «πάντα η ευθύνη της πλειονότητας είναι να μπαίνει στη θέση της μειονότητας».

Συνήθως «οι μαύροι πρέπει να μαθαίνουν να ζουν σε έναν κόσμο λευκών, οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να μαθαίνουν να ζουν σε έναν κόσμο ετεροφυλόφιλων, ενώ με το Time’s up, συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν πράγματα που δεν είχα αντιληφθεί» για τα «προνόμια των οποίων επωφελούνται οι άνδρες», εξήγησε ο Μπράουν.

Η Νικόλ Κίντμαν βραβεύτηκε για την μίνι σειρά «Big Little Lies» όπου υποδύεται μια γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ο ‘Αλεξ Σκάρσγκαρντ, που υποδύεται τον βίαιο σύζυγό της, βραβεύτηκε επίσης για την ερμηνεία του στα «Μεγάλα Μικρά Ψέματα».

«Είναι απίστευτα σπουδαίο για μένα αυτή τη στιγμή της καριέρας μου και με όλα όσα συμβαίνουν στη βιομηχανία μας», δήλωσε η Κίντμαν.

Η σειρά «Veep» που παρουσιάζει μια ανεπιτήδεια και κακόβουλη γυναίκα πολιτικό, απέσπασε τα αγαλματίδια της καλύτερης κωμικής σειράς και της καλύτερης κωμικής ηθοποιού για την πρωταγωνίστριά της Τζούλια Λούις Ντρέιφους. Δυστυχώς η Ντρέϊφους δεν ήταν παρούσα αφού αναρρώνει μετά από επέμβαση για καρκίνο στο μαστό.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση