Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπάνια φωτογραφία: η στιγμή που κατέρρευσε η Αλίκη στο σπίτι στον Θεολόγο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 12:17 Σπάνια φωτογραφία: η στιγμή που κατέρρευσε η Αλίκη στο σπίτι στον Θεολόγο

"Ο Παπαμιχαήλ είχε αδειάσει το σπίτι παίρνοντας σχεδόν όλα της τα έπιπλα και τα προσωπικά αντικείμενα. Κατέρρευσε…".

Το καταφύγιό της Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν πάντα το εξοχικό της σπίτι στον Θεολόγο. Για εκείνη σε αυτό το μέρος ήταν πάντα καλοκαίρι. Από το 1968 που το ανακάλυψε, μέχρι το τέλος της ζωής της αυτό το σπίτι ήταν το πιο σημαντικό για εκείνη.

Μία απλή καθημερινή ζωή τα καλοκαίρια μαζί με τους στενούς της φίλους, Νόρα Βαλσάμη και Ερρίκο Ανδρέου, Ζωή Λάσκαρη και Αλέξανδρο Λυκουρέζο, αλλά και πολλούς ακόμα που έχουν φιλοξενηθεί εκεί, ήταν αυτό που την έκανε να νιώθει ζωντανή. Σε αυτό το σπίτι, όμως, έμελλε να ζήσει την πιο πικρή στιγμή της.

Στο αφιέρωμα που παρουσιάστηκε στην «Ελένη» αναφέρεται: "Ήταν το 1975, την άνοιξη. Είχε μόλις χωρίσει με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και η σχέση τους ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί. Η Αλίκη είχε κανονίσει με τον Κλεισθένη, τον φωτογράφο και φίλο της, να ποζάρει στον Θεολόγο για ένα εξώφυλλο. Φτάνοντας όμως μέχρι εκεί, ανακάλυψε ότι ο Παπαμιχαήλ είχε αδειάσει το σπίτι παίρνοντας σχεδόν όλα της τα έπιπλα και τα προσωπικά αντικείμενα. Κατέρρευσε…

Εκείνο το απόγευμα ο Κλεισθένης έκανε ένα μόνο κλικ. Όχι τη σταρ Βουγιουκλάκη, την Αλίκη γυναίκα που τηλεφωνούσε κλαίγοντας στην αστυνομία. Μια σπάνια φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα χρόνια μετά τον θάνατό της".

Δείτε το βίντεο:

thetoc.gr