Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε δημοπρασία κιθάρα του Τζορτζ Χάρισον από τις εμφανίσεις του στο Cavern Club

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 10:40 Σε δημοπρασία κιθάρα του Τζορτζ Χάρισον από τις εμφανίσεις του στο Cavern Club

Το ποσό που αναμένεται να αγγίξει.

Η κιθάρα του Τζορτζ Χάρισον, με την οποία έκανε τις τελευταίες εμφανίσεις του στο θρυλικό Cavern Club, στη Λίβερπουλ πωλείται σε δημοπρασία σε τιμή που αναμένεται να αγγίξει τα 500.000 δολ.

Ο αστέρας των Beatles έπαιξε πρώτη φορά με τη Maton Mastersound MS-500, όταν είχε στείλει την Gretsch Country Gentleman για επισκευή στο Barratts του Μάντσεστερ και ο ιδιοκτήτης του έδωσε την κιθάρα ως προσωρινή αντικατάσταση.

Ο Άγγλος κιθαρίστας και τραγουδιστής, όταν του επιστράφηκε η Gretsch, αποφάσισε να κρατήσει και τη Maton την οποία χρησιμοποιούσε σε πολλές εμφανίσεις των Beatles – συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου σόου στο Cavern Club στις 3 Αυγούστου του 1963.

Ο οίκος δημοπρασιών, Gardiner Houlgate στην Αγγλία χαρακτηρίζει την κιθάρα ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας της ροκ, που θα μπορούσε να πωληθεί έως και 500.000 δολ.

«Αφού η Maton επιστράφηκε στο Barratts, ο κιθαρίστας των «Dave Berry and The Cruisers», Ρόι Μπάρμπερ την άλλαξε δίνοντας τη Fender Stratocaster του», αναφέρεται στον κατάλογο των πωλήσεων.

Η κιθάρα πουλήθηκε προηγουμένως από τη χήρα του Μπάρμπερ σε δημοπρασία του οίκου Sotheby΄s το 2002 και στη συνέχεια έγινε έκθεμα στο Μουσείο Ιστορίας των Beatles, στη Λίβερπουλ από το 2014 έως σήμερα.

Στην ίδια δημοπρασία διατίθεται προς πώληση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, ένας ενισχυτής που χρησιμοποιήθηκε κάποτε από τους Pink Floyd και μια κιθάρα που άνηκε στον Μόρις Γκιμπ των Bee Gees.

Νωρίτερα φέτος, η πρώτη ηλεκτρική κιθάρα του Τζορτζ Χάρισον πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 430.000 δολαρίων, ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η τιμή της δεν θα ξεπερνούσε τα 300.000 δολ.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: newsbeast.gr