Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσές Σφαίρες: Ο Λάνθιμος με το "The Favourite" σάρωσε τις υποψηφιότητες!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 16:52 Χρυσές Σφαίρες: Ο Λάνθιμος με το "The Favourite" σάρωσε τις υποψηφιότητες!

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία του The Favourite απέσπασαν 5 υποψηφιότητες. Οι Χρυσές Σφαίρες είναι προάγγελος των βραβείων Όσκαρ. Δείτε σε ποιες κατηγορίες είναι υποψήφια η ταινία The Favourite.

Έντονο ελληνικό χρώμα έχουν φέτος οι Χρυσές Σφαίρες. Ο Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος με την ταινία του The Favourite απέσπασε 5 υποψηφιότητες στα φετεινά βραβεία που είναι προάγγελος των βραβείων Όσκαρ. Η ταινία έχει ήδη αποσπάσει πολλά βραβεία όπου έχει προβληθεί αλλά το γεγονός ότι θα είναι υποψήφια σε πέντε κατηγορίες στις Χρυσές Σφαίρες είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Το «Τhe Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφιο στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου μιούζικαλ ή κωμωδίας, α’ γυναικείου ρόλου και με δυο πρωταγωνίστριες υποψήφιες για το βραβείο του β’ γυναικείου ρόλου.
Οι ηθοποιοί που είναι υποψήφιες είναι η Ολίβια Κόουλμαν για το βραβείο Α γυναικείου ρόλου και οι δυο υποψηφιότητες για τα βραβεία Β γυναικείου ρόλου είναι για τις Έμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.
Οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες ανακοινώθηκαν σήμερα και ο Γιώργος Λάνθιμος μπορεί να μην προτάθηκε για το βραβείο σκηνοθεσίας αλλά οι υποψηφιότητες που απέσπασε η ταινία του είναι ρεκόρ για Έλληνα σκηνοθέτη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας The Favourite

 

Πηγή: newsit.gr