Επτά βραβεία BAFTA για την "Ευνοούμενη" του Γιώργου Λάνθιμου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 09:53 Επτά βραβεία BAFTA για την "Ευνοούμενη" του Γιώργου Λάνθιμου

Όλα όσα έγιναν και οι νικητές της 72ης απονομής των βραβείων BAFTA. Μεγάλος νικητής ο Γιώργος Λάνθιμος και η Ευνοούμενη.

Στην 72η τελετή απονομής βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που έγιναν στο RoyalAlbertHall, μεγάλοι αστέρες διεκδίκησαν βραβεία σε περισσότερες από 20 κατηγορίες. Με οικοδέσποινα τη Τζοάνα Λάμλεϊ, παρουσιάστηκαν βραβεία και υποψήφιοι με τις περισσότερες υποψηφιότητες να έχει συγκεντρώσει η ταινία "Η Ευνοούμενη" του Γιώργου Λάνθιμου με συνολικά 12 στις κορυφαίες κατηγορίες.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ήταν υποψήφια στις κατηγορίες της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερου Α' Γυναικείου ρόλου (για την Κόλμαν) και δύο υποψηφιότητες για το βραβείο Καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριες της Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Μακιγιάζ και Καλύτερου Μοντάζ.

Tony McNamara and Deborah Davis οι σεναριογράφοι της Ευνοούμενης
Tony McNamara and Deborah Davis οι σεναριογράφοι της Ευνοούμενης

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου απέσπασε συνολικά 7  BAFTA

Μακιγιάζ:  Nadia Stacey

Σχεδιασμός Παραγωγής Fiona Crombie and Alice Felton

Καλύτερη Βρετανική ταινία: Andrew Lowe, Tony McNamara, Deborah Davis, Lee Magiday, Ceci Dempsey, Yorgos Lanthimos and Ed Guiney 

Βραβείο Καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου: Ρέιτσελ Βάις

Καλύτερου σεναρίου:TonyMcNamara, DeborahDavis

Σχεδιασμός Κοστουμιών: Sandy Powell

Βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου: Ολίβια Κόλμαν

Προσαρμοσμένη αναζήτηση