Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε στα 51 του ο σκηνοθέτης Τζον Σίγκλετον

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 09:33 Πέθανε στα 51 του ο σκηνοθέτης Τζον Σίγκλετον

Πέθανε στα 51 του χρόνια στο Λος Άντζελες ένας από τους πλέον γνωστούς και καταξιωμένους Αφροαμερικανούς σκηνοθέτες, ο Τζον Σίγκλετον. 

Ο Σίγκλετον ήταν υποψήφιος για Οσκαρ για την ταινία «Τα παιδιά της γειτονιάς» και νοσηλευόταν από τις 17 Απριλίου έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό.

Τη Δευτέρα, η οικογένειά του, αποφάσισε να αποσύρει τη μηχανική υποστήριξη.

«Ο Τζον έφυγε γαλήνια, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του και τους φίλους του», δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας, που ευχαρίστησε τους γιατρούς που τον φρόντισαν και τους θαυμαστές του για την υποστήριξή τους.

Ο Σίνγκλετον μεγάλωσε σε μία περιοχή του Λος Αντζελες με μεγάλη εγκληματικότητα, πόλεμο συμμοριών και εμπόριο ναρκωτικών. Αυτά τα βιώματά του και τις εικόνες περιέγραφε το σενάριο της ταινίας «Τα παιδιά της γειτονιάς», το οποίο έγραψε ο ίδιος όταν ήταν φοιτητής.το 1992,  στη σχολή κινηματογράφου του περίφημου USC (University of Southern California).

Με το που αποφοίτησε, υπέγραψε συμβόλαιο με την πιο γνωστή εταιρεία ταλέντων στο Χόλιγουντ και γύρισε την ταινία "Τα παιδιά της γειτονιάς", ταινία η οποία του χάρισε υποψηφιότητα για Οσκαρ σκηνοθεσίας. «Ζούσα αυτά που έδειχνε η ταινία πριν καν σκεφτώ να τη γυρίσω», είχε δηλώσει στην επέτειο των 25 χρόνων μετά την προβολή της.

Αργότερα, σκηνοθέτησε τις ταινίες «Μαχητές των Δρόμων 2», το 2003,  «Shaft Ο μαύρος πάνθηρας», «Rosewood», «Baby Boy» και άλλα.

Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την τηλεόραση, στον ρόλο του σκηνοθέτη, του παραγωγού και του σεναριογράφου σε γνωστές σειρές, ενώ γύρισε και βιντεοκλίπ του Μάικλ Τζάκσον, της Τζάνετ Τζάκσον και του Τουπάκ Σακούρ. Το 2003, έλαβε το δικό του αστέρι στη λεωφόρο των αστέρων στο Χόλιγουντ. Σε όλη του την καριέρα, πρόβαλε το έργο, τη ζωή και τα προβλήματα των μαύρων στις ΗΠΑ, ενώ συνεργάστηκε με μερικούς από τους σπουδαιότερους αφροαμερικανούς καλλιτέχνες. 

πηγή: thetoc.gr