Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα διεθνή Μέσα αποθέωσαν τον “Ιρλανδό” του Σκορτσέζε

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 22:24 Τα διεθνή Μέσα αποθέωσαν τον “Ιρλανδό” του Σκορτσέζε

Ο “Ιρλανδός” του Μάρτιν Σκορτσέζε, ήδη θεωρείται από αρκετούς κριτικούς η καλύτερη ταινία του Οσκαρικού σκηνοθέτη. Μετά την πρεμιέρα της την Παρασκευή το βράδυ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, η ταινία έχει ήδη λάβει άριστες κριτικές από τα διεθνή Μέσα και όλοι μιλούν για ένα αριστούργημα του Σκορσέζε, με μοναδικές ερμηνείες από τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζο Πέσι.

Η ταινία έχει επίσης ένα τέλειο ποσοστό 100% στο Rotten Tomatoes, με όλους κριτικούς να επαινούν την δραματική ταινία των 3μιση ωρών του σκηνοθέτη των ταινιών “Ταξιτζής”, “Τα Καλά Παιδιά” και “Καζίνο”.

Για την ταινία χρησιμοποιήθηκαν ειδικά έφε που δείχνουν τους ηθοποιούς σε διάφορα ηλικιακά στάδια, γεγονός που ανησύχησε αρκετά τον σκηνοθέτη καθώς δεν ήξερε πόσο ρεαλιστικό θα ήταν το αποτέλεσμα. Τελικά, όπως φάνηκε από τις διθυραμβικές κριτικές, το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από άρτιο.

Το Variety χαρακτήρισε την ταινία έναν “ψυχρά εντυπωσιακό θρίαμβο” και ένα “μεγαλοπρεπές γκανγκστερικό έπος, τόσο εντυπωσιακό, που σου κόβει την ανάσα”. Οι New York Times λένε ότι “Η ταινία είναι μεγάλη και σκοτεινή: μεγάλη σαν ένα μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι ή του Ντρέισερ, και σκοτεινή σαν πίνακα του Ρέμπραντ…” ενώ προσθέτουν πως είναι “ένα δώρο για τους σινεφίλ, όμως παράλληλα και μια αναγνώριση των περιορισμών που πρέπει να έχουμε”. Το Hollywood Reporter αποκάλεσε την ταινία “μια γκανγκστερική saga που μετατρέπεται σε ένα πλούσιο σε συναίσθημα και νοσταλγικο φιλμ”.

Η ταινία ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για το Netflix, καθώς παρά τον αρχικό προϋπολογισμό της ταινίας (125 εκατομμύρια δολάρια), έπρεπε να καταβάλλει 305 εκατομμύρια δολάρια τόσο για τα δικαιώματα διανομής όσο και για την πραγματική χρηματοδότηση της ταινίας. Μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Σκορσέζε είπε ότι το Netflix ήταν ο μοναδικός παραγωγός που προθυμοποιήθηκε να χρηματοδοτήσει την ταινία.

Ο “Ιρλανδός” θα εμφανιστεί στο κλείσιμο του BFI London Film Festival στις 13 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα προβληθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα στους κινηματογράφους από την 1η Νοεμβρίου και θα στριμάρει στο Netflix στις 27 Νοεμβρίου.

πηγή: perpetual.gr