Ξεχάστε τα Όσκαρ που ξέρατε! Μεγάλες αλλαγές στην επόμενη απονομή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 14:03 Ξεχάστε τα Όσκαρ που ξέρατε! Μεγάλες αλλαγές στην επόμενη απονομή

Μεγάλες θα είναι οι αλλαγές στην επόμενη απονομή των Όσκαρ, αφού η Ακαδημία θα συμπεριλάβει και ταινίες που προβλήθηκαν μόνο από πλατφόρμες (π.χ Netflix).

Η Ακαδημία αποφάσισε να χαλαρώσει προσωρινά τον κανονισμό αποδοχής υποψήφιων ταινιών για τα Όσκαρ, που προέβλεπε ότι ένα κινηματογραφικό έργο μπορεί να είναι υποψήφιο για Όσκαρ αν έχει τουλάχιστον τρεις προβολές την ημέρα για επτά συνεχόμενες ημέρες σε μία κινηματογραφική αίθουσα του Λος Άντζελες.

Τώρα το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας ανακοίνωσε ότι διευρύνει την κατηγορία των επιλέξιμων ταινιών συμπεριλαμβάνοντας προβολές στους κινηματογράφους της Νέας Υόρκης, του Μαϊάμι, του Σικάγο, της Ατλάντα και της ευρύτερης περιοχής του Σαν Φρανσίσκο.

Η χαρά… του Netflix

Επιπλέον, δικαίωμα υποψηφιότητας στα Όσκαρ δίνεται και σε ταινίες, των οποίων η πρεμιέρα αναβλήθηκε στις αίθουσες, λόγω των κλειστών κινηματογράφων και κυκλοφόρησαν μέσω υπηρεσιών streaming ή video-on-demand, όπως είναι το Netflix το οποίο παράγει μόνο του πολλές ταινίες.

Για να επιλεγεί μία ταινία πρέπει να πληροί όλες τις άλλες προϋποθέσεις καταλληλότητας και να διατίθεται στο ασφαλές site streaming Academy Screening Room εντός 60 ημερών από την κυκλοφορία της σε πλατφόρμα streaming ή σε VOD.

Προσωρινό

Ο νέος κανόνας θα ισχύει έως ότου ανοίξουν ξανά οι κινηματογράφοι με έγκριση των ομοσπονδιακών ή πολιτειακών αρχών των ΗΠΑ.

Μόλις τα μέτρα αυτο-απομόνωσης χαλαρώσουν ή αρθούν πλήρως, θα τεθεί σε ισχύ ξανά ο κανονισμός της Ακαδημίας για τις ταινίες που επιδιώκουν υποψηφιότητα.

«Η Ακαδημία πιστεύει ακράδαντα ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να βιώσεις τη μαγεία των ταινιών παρά να τις παρακολουθήσεις σε έναν κινηματογράφο. Η δέσμευσή μας σ’ αυτό είναι αμετάβλητη και ακλόνητη. Ωστόσο, η ιστορικά τραγική πανδημία του COVID-19 απαιτεί αυτήν την προσωρινή εξαίρεση από τους κανόνες επιλεξιμότητας για τα βραβεία μας.

Η Ακαδημία υποστηρίζει τα μέλη και τους συναδέλφους μας σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας. Αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το έργο τους να βλέπεται και επίσης να τιμάται, ειδικά τώρα, όταν το κοινό εκτιμά τις ταινίες περισσότερο από ποτέ» τόνισαν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ακαδημίας, Ντέιβιντ Ρούμπιν και ο διευθύνων σύμβουλος, Ντον Χάντσον.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση