Θα αναβληθούν τα Όσκαρ του 2021;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 15:40 Θα αναβληθούν τα Όσκαρ του 2021;

Η πανδημία πιθανόν να πλήξει και αυτόν τον θεσμό.

Βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση του 2020 και το 2021 μοιάζει ακόμα αρκετά μακριά. Παρόλα αυτά η ομάδα των βραβείων Όσκαρ έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται τι πρόκειται να γίνει με την επόμενη τελετή απονομής. 

Η Ακαδημία σκέφτεται να αναβάλει τα Όσκαρ εξαιτίας της πανδημίας, όπως αναφέρουν πηγές του Variety. Σύμφωνα με τον κλασικό προγραμματισμό κανονικά πρόκειται να γίνουν στις 28 Φεβρουαρίου του 2021 και να μεταδοθούν από το ABC. 

Ακόμα βέβαια δεν υπάρχουν πλάνα για οριστική αναβολή, όμως η ίδια πηγή αναφέρει ότι ενώ δεν έχει βρεθεί κάποια εναλλακτική ημερομηνία, η συζήτηση σχετικά με το θέμα γίνεται συνεχώς. Μία άλλη πηγή αποκάλυψε στο Variety ότι το ABC δεν γνωρίζει κάτι για κάποια νέα ημερομηνία. 

Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και η Ακαδημία δεν έχει σχολιάσει καμία από τις φήμες που κυκλοφορούν. Επίσης δεν είναι γνωστό αν υπάρχει κάποιο deadline, το οποίο έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία λήψης αποφάσεων. Έτσι είναι μάλλον αδύνατο να γνωρίζει κανείς προς το παρόν τι πρόκειται να συμβεί τελικά. 

Τα Όσκαρ έχουν ήδη συμμορφωθεί  με βάση το νέο τοπίο. Εφόσον οι κινηματογράφοι δεν μπορούν να γεμίζουν πλέον, η Ακαδημία σκέφτεται να κάνει πρεμιέρες εξ’ αποστάσεως μέσα από τα στούντιο που διαθέτει, αντί να διοργανώνει μεγάλα red carpet events για τις νέες ταινίες.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας πάντως David Rubin, είχε πει τον Απρίλιο πως είναι πολύ νωρίς να επιβεβαιώσουμε το αν τα Όσκαρ του 2021 θα καθυστερήσουν. "Είναι δυνατόν να ξέρουμε πώς θα είναι τα πράγματα; Ξέρουμε ότι θέλουμε να γιορτάσουμε τον κινηματογράφο, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα με ποιον ακριβώς τρόπο θα το κάνουμε."

Πηγή: bazaar.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση