Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κουέντιν Ταραντίνο επέλεξε την καλύτερη ταινία της τελευταίας δεκαετίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 15:37 Ο Κουέντιν Ταραντίνο επέλεξε την καλύτερη ταινία της τελευταίας δεκαετίας

Όπως είπε χαρακτηριστικά κατατροπώνει όλες τις υπόλοιπες.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Premiere" ο Quentin Tarantino αποκάλυψε την καλύτερη ταινία του 2010. Πρόκειται για το "The Social Network" του David Fincher, το οποίο αφηγείται την δημιουργία και την άνοδο του Facebook, από τον δισεκατομμυριούχο και πρώην φοιτητή του Harvard, Mark Zuckerberg.

Σεναριογράφος είναι ο Aaron Sorkin με τον Tarantino να τον θεωρεί ως  "τον σπουδαιότερο εν ενεργεία δημιουργό διαλόγων". Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Jesse Eisenberg σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και προτάθηκε για οκτώ Όσκαρ μεταξύ άλλων στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, ενώ κέρδισε τρία. "Είναι το νούμερο ένα, επειδή είναι η καλύτερη, τις κατατροπώνει όλες στην αναμέτρηση." τόνισε. Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που ο διάσημος σκηνοθέτης εγκωμιάζει τον David Fincher. Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει η ταινία "The Fight Club" βρίσκεται στη λίστα με τις καλύτερες της περιόδου 1992-2009.

 

 

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Αμερικανός σκηνοθέτης είχε δηλώσει επίσης ότι η ταινία "Δουνκέρκη" (Dunkirk) του Christopher Nolan είναι για εκείνον η δεύτερη καλύτερη της περασμένης δεκαετίας.

Πηγή: madamefigaro.gr