Πέθανε ο γνωστός σκηνοθέτης του "Μπάτμαν Για Πάντα" και "House of Cards" Τζόελ Σουμάχερ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 10:14 Πέθανε ο γνωστός σκηνοθέτης του "Μπάτμαν Για Πάντα" και "House of Cards" Τζόελ Σουμάχερ

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του λεγόμενου εμπορικού σινεμά, ο Τζόελ Σουμάχερ.

Οι επιτυχίες στη φιλμογραφία του καθιέρωσαν διάσημα ονόματα της δεκαετίας του '80 στα πρώτα τους κινηματογραφικά βήματα, όπως ο Ρομπ Λόου και ο Εμίλιο Εστεβέζ, αλλά και μεγάλες σταρ στη δεκαετία του '90, όπως η Τζούλια Ρόμπερτς.

Ο Σουμάχερ πέθανε στη Νέα Υόρκη, αφού έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον χώρο της μόδας, πριν βρεθεί στον κινηματογράφο ως ενδυματολόγος σε ταινίες του Γούντι Άλεν ("Sleeper", "Interiors"). Στη συνέχεια έγραψε σενάρια για τις ταινίες "Sparkle" και "Car Wash", για να φτάσει να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1981 με την ταινία "The Incredible Shrinking Woman" ("Η γυναίκα που ζαρώνει") με τη Λίλι Τόμλιν.

Πέθανε ο γνωστός σκηνοθέτης του "Μπάτμαν Για Πάντα" και "House of Cards" Τζόελ Σουμάχερ

Το όνομα του έγινε γνωστό με το "Μπαράκι του Σαν Έλμο" με πρωταγωνιστές τους Ρομπ Λόου, Εμίλιο Έστεβεζ, Άλι Σίντι και Ντέμι Μουρ και "The Lost Boys" ("Τα παιδιά της νύχτας") με τους Τζέισον Πάτρικ, Κόρεϊ Χάιμ και Νταϊάν Γουίστ.

Στην αρχή της δεκαετίας του 1990 έβαλε την υπογραφή του στο επιδραστικό θρίλερ "Flatliners" ("Ταξιδιώτες στην άλλη ζωή"), που έβγαλε στο προσκήνιο την κατοπινή μούσα του Χόλιγουντ, Τζούλια Ρόμπερτς, την οποία και σκηνοθέτησε ξανά στο δακρύβρεχτο δράμα "Για πάντα νέοι".

Ο Σουμάχερ συνεργάστηκε με τον Μάικλ Ντάγκλας στην αμφιλεγόμενη ταινία εκδίκησης "Ξεχωριστή μέρα" (1993) και μπήκε στη δεκαετία του '90 με φόρα, υπογράφοντας δύο φιλμ στο franchise του Μπάτμαν, τα "Batman Forever" ("Μπάτμαν για πάντα") και "Batman & Robin" ("Μπάτμαν & Ρόμπιν"), ταινίες τις οποίες χρεώθηκε όμως ως καλλιτεχνικές αποτυχίες αλλά εμπορικά σουξέ.

Παρόλα αυτά έκλεισε συνεργασίες με κορυφαία ονόματα, όπως τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, τον νϊκολας Κέιτζ ("Οκτώ χιλιοστά").

Από τις πιο μεγάλες και φιλόδοξες στιγμές στη φιλμογραφία του στάθηκε η κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Βέμπερ "Το φάντασμα της όπερας" (2004).

Ο Τζόελ Σουμάχερ έκανε τη δική του διαδρομή στον χώρο του θεάματος ως ανοιχτά ομοφυλόφιλος. Τελευταία του σημαντική δουλειά ήταν τα επεισόδια του τηλεοπτικού χιτ του Netflix "House of Cards".

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση