Πειρατές της Καραϊβικής: Γιατί κόντεψε να απολυθεί ο Τζόνι Ντεπ;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 17:36 Πειρατές της Καραϊβικής: Γιατί κόντεψε να απολυθεί ο Τζόνι Ντεπ;

Τι μπορεί να συνέβη;

Ο Johnny Depp είναι ένα από τα μεγαλύτερα και περιζήτητα αστέρια του Χόλιγουντ για περισσότερα από 30 χρόνια.

Ένα πράγμα δε για το οποίο είναι περισσότερο γνωστός είναι η ικανότητά του να μεταμορφώνεται για διάφορους ρόλους.
 

O 57χρονος ηθοποιός έχει υπάρξει πρωταγωνιστής πολλών επιτυχημένων blockbuster και franchise. Ωστόσο κανένα από αυτά δεν ήταν πιο επιτυχημένο από τους Πειρατές της Καραϊβικής (Pirates of the Caribbean).

Έχοντας βασίσει τον χαρακτήρα του στον κιθαρίστα των Rolling Stones, Keith Richards, ο Depp υποδύθηκε έναν αλκοολικό, τρελό πειρατή που όμως διαθέτει μια σταθερή πυξίδα ηθικής. Ο Depp στον ρόλο του μοιάζει κάποιες φορές στον Buster Keaton κι άλλοτε θυμίζει λίγο από το κατεργάρικο πνεύμα του Bugs Bunny. Όλα αυτά κάνουν τον Sparrow έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες των τελευταίων ετών στον κινηματογράφο.

Γιατί τότε κόντεψε να απολυθεί;

Σύμφωνα με το Box Office, καμία από τις πέντε ταινίες των Πειρατών της Καραϊβικής δεν κέρδισε λιγότερα από 172 εκατομμύρια δολάρια. Το υψηλότερο κέρδος έφερε η δεύτερη ταινία της σειράς, το Dead Man’s Chest, η οποία εισέπραξε 423 εκατομμύρια δολάρια.

Ενώ λοιπόν οι ταινίες διαθέτουν πολύχρωμους χαρακτήρες, συναρπαστική δράση και υπέροχα σετ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο λόγος που ευθύνεται περισσότερο για την επιτυχία τους είναι ο Johnny Depp.

Αν κι είναι δύσκολο να φανταστούμε κάποιον άλλο πέρα από τον Depp στον ρόλο του Captain Jack, η αλήθεια είναι ότι τα στελέχη της Disney σχεδόν τον απέλυσαν γιατί ανησυχούσαν για τον τρόπο που ο ηθοποιός έπαιζε τον χαρακτήρα του.

Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Disney, Michael Eisner, ήταν ιδιαίτερα μπερδεμένος. Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει ο Depp στο Ε!,  είπε ότι σχεδόν τον απέλυσαν επειδή έκανε τον χαρακτήρα του να φαίνεται πολύ.. gay!

«Ναι, ήθελαν να με απολύσουν… Μου είπαν ότι ο [πρώην διευθύνων σύμβουλος της Disney] Michael Eisner γκρίνιαζε συνέχεια για το πώς ο γα**μένος Τζόνι Ντεπ καταστρέφει την ταινία! Είναι μεθυσμένος; Είναι γκέι; Οπότε ναι, περίμενα να απολυθώ».

Ο Depp δεν μάσησε στην κριτική, λέγοντας στα στελέχη ότι όλοι οι χαρακτήρες του ήταν gay. Φυσικά, δεν απολύθηκε, και τόσο η Disney όσο και ο Depp έβγαλαν πάρα πολλά χρήματα. 

Επιπλέον, πόσο κακό είναι αν ο Captain Sparrow ήταν όντως ομοφυλόφιλος;

πηγή: watchandchill.gr

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση