Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Netflix είναι έτοιμο να σπάσει ένα ρεκόρ 85 ετών στα Όσκαρ του 2021

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 11:30 Το Netflix είναι έτοιμο να σπάσει ένα ρεκόρ 85 ετών στα Όσκαρ του 2021

Το Netflix είναι έτοιμο να γράψει ιστορία στα Όσκαρ του 2021, καθώς το περιεχόμενο του αυτή την χρονιά είναι πολύ πιθανό να συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία “Καλύτερη Ταινία” και να σπάσει ένα ρεκόρ που κατέχει από το 1937 η Metro-Goldwyn-Mayer.

Η Metro-Goldwyn-Mayer συγκέντρωσε πέντε υποψηφιότητες για την κατηγορία “Καλύτερη Ταινία” στην 9η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 1937. Το επίτευγμα αυτό το κατάφερε μια εποχή που 10 ταινίες ήταν υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Το “The Great Ziegfeld” ήταν ο μεγάλος νικητής, κερδίζοντας τρία χρυσά αγαλματίδια, ενώ οι άλλες ταινίες της MGM που ήταν υποψήφιες ήταν οι: “Libeled Lady”, “Romeo and Juliet”, “San Francisco” και “A Tale of Two Cities”.

Εκείνη την εποχή η Metro-Goldwyn-Mayer ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του Χόλιγουντ, δεδομένου ότι ήταν το “σπίτι” κορυφαίων ταλέντων, όπως η Σίρλεϊ Τεμπλ, ο Κλαρκ Γκέιμπλ, η Τζούντι Γκάρλαντ, ο Σπένσερ Τρέισι και η Κάθριν Χέπμπορν. Το ρόστερ της ήταν γεμάτο από πρωτοκλασάτους ηθοποιούς και αυτός ήταν ο λόγος που καυχιόταν λέγοντας ότι “έχει περισσότερα αστέρια από τον ουρανό”.

Μετά την αποτυχία του “Ιρλανδού” του Μάρτιν Σκορτσέζε, ο γίγαντας του streaming έχει μεγάλες πιθανότητες να δικαιωθεί την επόμενη χρονιά, δεδομένου ότι αυτή την στιγμή διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά “οπλοστάσια” στην βιομηχανία. Εκτός από το γεγονός ότι δημιουργεί, αγοράζει και κυκλοφορεί ποιοτικό περιεχόμενο εδώ και χρόνια, σίγουρα η πανδημία και η αδυναμία των κινηματογραφικών στούντιο να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους στους κινηματογράφους, είναι ένας από τους λόγους που η πλατφόρμα συνεχούς ροής πιθανόν να έχει πολλές υποψηφιότητες στα επερχόμενα Όσκαρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 θα είναι η τελευταία χρονιά που η ψηφοφορία θα γίνει με αναλογική κλίμακα. Ο κανόνας αυτός υιοθετήθηκε το 2011 και η κατηγορία είχε 8 ή 9 υποψήφιες ταινίες. Από το 2022, η Ακαδημία θα επιστρέψει στον “κανόνα των 10”, δηλαδή τα μέλη της Ακαδημίας θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 10 ταινιών αυτή που θεωρούν καλύτερη.

Το “Mank” του Ντέιβιντ Φίντσερ και το πολιτικό θρίλερ “Η Δίκη των 7 του Σικάγο” του Άαρον Σόρκιν, είναι οι δύο ταινίες που θεωρούνται φαβορί, δεδομένου ότι και δύο έχουν λάβει πολύ καλές κριτικές και διαθέτουν πολλά από τα στοιχεία που συνήθως αναγνωρίζονται από την Ακαδημία.

Επόμενο στη λίστα είναι το “Ma Rainey’s Black Bottom” του Τζορτζ Σι Γουλφ, με πρωταγωνιστή τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, ο οποίος είναι φαβορί για το Όσκαρ Α′ Ανδρικού Ρόλου και έχει ως πιο ισχυρό αντίπαλο τον Άντονι Χόπκινς για τον ρόλο του στο “The Father” της Sony Pictures Classics. Σίγουρα οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Μπόουζμαν θα λάβει το βραβείο, δεδομένου ότι έχει ξανασυμβεί ηθοποιοί που έχουν “φύγει” από την ζωή να λαμβάνουν ένα μεταθανάτιο Όσκαρ, όπως ο Χιθ Λέτζερ, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από τον τιτανομέγιστο Άντονι Χόπκινς, σε αυτή την κούρσα είναι και άλλα πολύ μεγάλα ονόματα, όπως ο Γκάρι Όλντμαν, ο Στίβεν Γέουν και ο Ντελρόι Λίντο.

Μετά από αυτές τις τρεις ταινίες το τοπίο είναι πιο θολό, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς, μεγάλες πιθανότητες έχει το “Da 5 Bloods” του Σπάικ Λι, το “The Midnight Sky” του Τζορτζ Κλούνεϊ που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 23 Δεκεμβρίου και το μιούζικαλ “The Prom” του Ράιν Μέρφι, το οποίο δέχτηκε θερμές κριτικές από το κοινό.

Παρ’ όλα αυτά, με πέντε μήνες να έχουν απομείνει πριν την λαμπερή τελετή, είναι αρκετά νωρίς να πούμε με σιγουριά ότι το Netflix θα σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ.

Με πληροφορίες από το Variety