Ο Κρίστοφερ Νόλαν τα “έχωσε” στην Warner Bros και το HBO Max

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 18:16 Ο Κρίστοφερ Νόλαν τα “έχωσε” στην Warner Bros και το HBO Max

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος συνεργάζεται με την Warner Bros. από το 2002 και έχει προμηθεύσει το κινηματογραφικό στούντιο με πολλά blockbusters, πρόσφατα εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την απόφαση του στούντιο να διαθέσει όλες του τις ταινίες ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες -όπου αυτές είναι ανοιχτές- και στην πλατφόρμα HBO Max.

Ο σκηνοθέτης του “Tenet”, το οποίο έχει ήδη σαρώσει στο box office και έχει κερδίσει στην Warner Bros. πολλά εκατομμμύρια δολάρια, σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο The Hollywood Reporter, εξέφρασε την απογοήτευση του λέγοντας: “Μερικοί από τους καλύτερους σκηνοθέτες της βιομηχανίας και πολλοί διάσημοι αστέρες του κινηματογράφου, κοιμήθηκαν το προηγούμενο βράδυ πιστεύοντας ότι δουλεύουν για το καλύτερο στούντιο και ξύπνησαν μαθαίνοντας ότι δουλεύουν για την χειρότερη υπηρεσία streaming.”

Αν και η Warner Bros. χαρακτήρισε την απόφαση της ως “σχέδιο ενός έτους” που δημιουργήθηκε ως απάντηση στην πανδημία, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν, ανάμεσα τους και ο Νόλαν, πως είναι ένα “δόλωμα” για να αυξηθούν οι συνδρομητές της πλατφόρμας συνεχούς ροής.

Ο Νόλαν είπε ότι πιστεύει πως οι κινηματογραφικές αίθουσες θα ανακάμψουν και θεωρεί ότι το Χόλιγουντ χρησιμοποιεί την πανδημία για να παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια με βραχυπρόθεσμο όφελος.

“Είναι πολύ ατυχές. Δεν είναι ο σωστός τρόπος να κάνει κανείς μπίζνες και καταστρέφει την υγεία της βιομηχανίας μας. Πιστεύω όμως, ότι μετά το εμβόλιο και όταν όλα επανέλθουν στην κανονικότητα, ο κόσμος θα αρχίσει και πάλι να πηγαίνει στις αίθουσες. Ο κόσμος αγαπάει τον κινηματογράφο και θα το δείτε.”

Ο Νόλαν δεν είναι ο μόνος σκηνοθέτης που είναι απογοητευμένος με την έλλειψη διαφάνειας του κινηματογραφικού στούντιο, καθώς η απροσδόκητη κίνηση της Warner Bros. επικρίθηκε αμέσως και από άλλους συνάδελφους του, όπως τον Τζέιμς Γκαν (The Suicide Squad’s) και τον Ντενί Βιλνέβ (Dune), ο οποίος έστειλε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στο Variety λέγοντας:

“Δεν υπάρχει απολύτως καμία αγάπη για το σινεμά, ούτε για το κοινό σ’ αυτήν την κίνηση. Εχει να κάνει μόνο με την επιβίωση ενός γίγαντα των τηλεπικοινωνιών που, αυτή τη στιγμή, κουβαλάει ένα αστρονομικό χρέος 150 δις δολαρίων. Αρα, παρότι το “Dune” έχει να κάνει με το σινεμά και το κοινό, η AT&T έχει να κάνει με τη δική της επιβίωση στη Γουολ Στριτ. Καθώς η ως τώρα πορεία του HBO Max είναι μια αποτυχία, η AT&T αποφάσισε να θυσιάσει ολόκληρο τον κατάλογο της Warner Bros για το 2021, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή των θεατών.”

πηγή: perpetual.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση