O πιο εμβληματικός “κακός” στην ιστορία του κινηματογράφου είχε μόνο 34 λεπτά προβολής!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 10:39 O πιο εμβληματικός “κακός” στην ιστορία του κινηματογράφου είχε μόνο 34 λεπτά προβολής!

Ο φανταστικός ήρωας του Τζορτζ Λούκας στην σειρά ταινιών “Ο Πόλεμος των Άστρων”, που ακούει στο όνομα Darth Vader ή Lord Vader, είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες “κακών” στην ιστορία του κινηματογράφου. Είναι ο απόλυτα μοχθηρός αντι-ήρωας που δεν έχει καμία αίσθηση του καλού, της συμπόνοιας και του ελέους. Είναι αυτός που θέλει να κυνηγήσει, να αιχμαλωτίσει, να βασανίσει, ακόμα και να σκοτώσει, όποιον τον εμποδίσει να πετύχει τους στόχους του.

Το όνομα Darth Vader προέρχεται από τα Ολλανδικά και σημαίνει “Σκοτεινός Πατέρας”, ενώ είναι ο πιο σημαντικός χαρακτήρας του “Πόλεμου των Άστρων”. Αν και αρχικά υπήρξε Τζεντάι στο πλευρό του δασκάλου του Όμπι-Ουάν Κενόμπι, έχοντας την ευθύνη να προστατεύει την ισορροπία της Δύναμης, τελικά έπεσε στην σκοτεινή της πλευρά με αποτέλεσμα να υπηρετεί την διαβολική Αυτοκρατορία του Σύμπαντος, ως το δεξί χέρι του Palpatine (Darth Sidious).

Το Αμερικάνο Ινστιτούτο Κινηματογράφου, τον κατατάσσει ως τον τρίτο σπουδαιότερο κακό στην ιστορία του κινηματογράφου, πίσω από τον Hannibal Lecter (πρωταγωνιστή της ταινίας “Η Σιωπή των Αμνών”) και τον Norman Bates (κεντρικός ήρωας της ταινίας “Ψυχώ”).

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που μπορεί να μην ξέρατε και πιστέψτε το ή όχι, στην αρχική τριλογία του “Πόλεμου των Άστρων”, που ουσιαστικά είναι η ιστορία της ηρωικής ανόδου και της τραγικής πτώσης της αλλοτινής σεβάσμιας φιγούρας του Τζεντάι Anakin Skywalker, ο Darth Vader είχε μόνο 34 λεπτά προβολής!

Μιλάμε για 34 λεπτά σε τρεις ταινίες!

Σίγουρα σοκαριστήκαμε όταν το μάθαμε όσο και εσείς που το διαβάζετε τώρα…

Αυτό που μας κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι για ποιον λόγο έχει τέτοιο αντίκτυπο; Το παρακάτω βίντεο εξετάζει και εξηγεί τα κόλπα που αναπτύσσονται από τους κινηματογραφιστές ώστε να αισθάνεσαι ότι ο ρόλος του ήταν παντού. Κοίτα και μάθε.

Πηγή: perpetual.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση