Space Jam 2: Γιατί "κόπηκε" από την ταινία ο χαρακτήρας του Πέπε Λε Πιου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 13:14 Space Jam 2: Γιατί "κόπηκε" από την ταινία ο χαρακτήρας του Πέπε Λε Πιου

Μια σκηνή επίμονου ερωτικού φλερτ με πρωταγωνιστή τον χαρακτήρα του Γάλλου ασβού, εξελίχθηκε σε πέτρα του σκανδάλου για το "Space Jam 2".

Ο Πέπε Λε Πιού, ο Γάλλος ασβός που φημίζεται για το επίμονο φλερτ του, βρισκόταν στο σενάριο της πρώτης ταινίας Space Jam, με πρωταγωνιστή τον Michael Jordan, που προβλήθηκε το 1996. Όμως η παρουσία του στο sequel του Space Jam με τίτλο "A New Legacy", είχε άδοξο τέλος.

Η αρχή έγινε με κείμενο του σχολιαστή των New York Times, Charles M. Blow, ο οποίος τόνιζε πως ο χαρακτήρας των Looney Tunes με την ανυπόφορη μυρωδιά και το επίμονο φλερτ, αποτελούσε τμήμα "της κουλτούρας του βιασμού".

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline, μια σκηνή που μοιραζόταν ο Πέπε Λε Πιού με την ηθοποιό Greice Santo, η οποία είχε γυριστεί τον Ιούνιο του 2019, βρέθηκε εκτός του τελικού μοντάζ. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Terrence Nance, επίσης διέκοψε αιφνιδίως τη συνεργασία του με την παραγωγή, παραδιδόντας τη σκυτάλη στον Malcolm D.Lee. Το ερώτημα αν αυτές οι αλλαγές σχετίζονταν με το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times, δεν επιβεβαιώθηκε ούτε διαψεύστηκε ποτέ. Τι έδειχνε όμως η επίμαχη σκηνή που οδήγησε στο "κόψιμο" του Πέπε Λε Πιού;

"Εντολή περιοριστικών μέτρων"

Ο Πέπε θα εμφανιζόταν σε μια ασπρόμαυρη σκηνή, νουάρ αισθητικής, με αναφορές στην ταινία "Casablanca". Ο Πέπε, ως μπάρμαν θα φλέρταρε με την Santo, η οποία θα έπινε αμέριμνη το ποτό της στην άκρη της μπάρας. Θα της φιλούσε το χέρι, εκείνη θα έκανε πίσω. Με ένα χαστούκι θα τον ακινητοποιούσε και ύστερα θα τον πετούσε στην διπλανή καρέκλα για να τον λούσει με το ποτό της. Το μαρτύριο της αποτυχημένης ερωτικής προσέγγισης του Πέπε θα σταματούσε ο ξαφνικός ερχομός του ΛεΜπρόν Τζέιμς και του Μπαγκς Μπάνι. Σε μεταξύ τους στιχομυθία, ο ΛεΜπρόν και ο Μπαγκς ρωτούσαν τον Πέπε αν έχει δει την Λόλα Μπάνι και ο ίδιος τους έλεγε πως η Πηνελόπη η γάτα (χαρακτήρας των Looney Tunes που κυνηγάει ερωτικά με κάθε τρόπο ο Πέπε Λε Πιου), έχει υποβάλλει περιοριστικά μέτρα εναντίον του. Στο τέλος της σκηνής, ο Τζέιμς είχε την τελευταία ατάκα, θυμίζοντας στον Πέπε πως δεν πρέπει να πλησιάζει άλλα Looney Tunes χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Αντιδράσεις

Αν και η Santo έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και έχει ιδρύσει τη δική της ΜΚΟ για την ενίσχυση όσων έχουν υπάρξει θύματα οικιακής βίας, όταν έμαθε για το κόψιμο της σκηνής, αντέδρασε έντονα. Σε δήλωση του εκπροσώπου της ανέφερε πως: "Αν κάποιος σε αυτή την ταινία έπρεπε να χαστουκίσει ένα θύτη σεξουαλικής παρενόχλησης, η Greice ήθελε να είναι εκείνη. Τώρα όμως η σκηνή έχει κοπεί και η Greice δεν έχει τη δύναμη να εμπνεύσει τον κόσμο μέσω των νέων γενεών που θα δουν το Space Jam 2, δεν θα μπορέσει να δείξει σε νέα αγόρια και κορίτσια πως η συμπεριφορά του Πέπε είναι μη αποδεκτή".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline, o Πέπε Λε Πιου δεν πρόκειται να εμφανιστεί σε κανένα από τα επερχόμενα κινηματογραφικά/τηλεοπτικά projects με χαρακτήρες από το σύμπαν των Looney Tunes.

Πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση