Οι πέντε πιο μικρές σε διάρκεια ευχαριστήριες ομιλίες νικητών βραβείων Όσκαρ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 12:52 Οι πέντε πιο μικρές σε διάρκεια ευχαριστήριες ομιλίες νικητών βραβείων Όσκαρ

Όταν η Greer Garson κέρδισε το Βραβείο Ακαδημίας Καλύτερης Ηθοποιού το 1943 για την ταινία «Mrs. Miniver», απέκτησε ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ομιλία αποδοχής Όσκαρ, με μια ομιλία που άγγιξε τα 5,5 λεπτά. Περισσότερο, δηλαδή, και από το δπλάσιο χρόνο από την ομιλία της Γκουίνεθ Πάλτροου το 1999 για το ίδιο βραβείο στην ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ». Το 2010 οι παραγωγοί των Όσκαρ επέβαλαν χρονικό όριο 45 δευτερολέπτων στις ομιλίες, έναν περιορισμό που δεν θα χρειαζόταν κάθε νικητής, ή τουλάχιστον οι νικητές που ακολουθούν παρακάτω με τις ομιλίες τους να κυμαίνονται από δύο μέχρι πέντε λέξεις!

Άλφρεντ Χίτσκοκ

 

Είκοσι δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για τον Άλφρεντ Χίτσκοκ το 1968 να ανέβει στη σκηνή της τελετής απονομής των βραβείων της Ακαδημίας και να παραλάβει το τιμητικό βραβείο Irving G. Thalberg Memorial. Ωστόσο, για να εκφράσει δημοσίως τις ευχαριστίες του χρειάστηκαν μόλις έξι δευτερόλεπτα για να πει «Ευχαριστώ» και να προσθέσει «Πάρα πολύ».

Τζο Πέσι

Παρακολουθώντας το βίντεο κανείς του δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Τζο Πέσι είχε πολλά περισσότερα να πει όταν το 1991 έλαβε το βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Goodfellas» από το «Είναι τιμή μου, σας ευχαριστώ». Αλλά σίγουρα κανείς δεν ήθελε να δει ένα από τα «σκληρότερα» παιδιά του κινηματογράφου να δακρύζουν. Οπότε τα όσα είπε ήταν αρκετά για τον Πέσι.

Πάτι Ντιουκ

Η μικρότερη στην ιστορία του θεσμού ομιλία παραλαβής βραβείου Όσκαρ ανήκει στην ηθοποιό Πάτι Ντιουκ. Το 1963 η ηθοποιός απέσπασε το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για το «The Miracle Worker» ευχαριστώντας κοινό και κριτικούς με ένα απλό, αλλά σαφώς εγκάρδιο, «Ευχαριστώ»!

Γουίλιαμ Χόλντεν

Όταν ο Χόλντεν κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου για την ταινία «Stalag 17» το 1954, εξέφρασε τις ευχαριστίες του με ένα απλό, αλλά διπλό, «Ευχαριστώ, ευχαριστώ».

Γκλόρια Γκράχαμ

Η ηθοποιός που το 1954 κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην ταινία «The Bad and the Beautiful» είπε ένα πολύ γρήγορο «Σας ευχαριστώ πολύ» χωρίς να καθίσει ούτε λεπτό παραπάνω στη σκηνή για να απολαύσει έστω αυτήν τη μοναδική στιγμή.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση