Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί η Σκάρλετ Γιόχανσον μηνύει την Disney

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 23:13 Γιατί η Σκάρλετ Γιόχανσον μηνύει την Disney

Μήνυση κατά της Disney υπέβαλε η Σκάρλετ Γιόχανσον, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκαν οι όροι του συμβολαίου της που αφορούσαν στην ταινία "Black Widow".

Όπως αναφέρει το enikos.gr,  η Χολιγουντιανή σταρ υποστηρίζει ότι έχασε περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια επειδή η εταιρεία αποφάσισε να κάνει μετάδοση της ταινίας στην πλατφόρμα της Disney+ ταυτόχρονα με την πρεμιέρα στoυς κινηματογράφους, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Στην αγωγή που κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, η Γιόχανσον υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το συμβόλαιό της, της είχαν εγγυηθεί ότι η προβολή της ταινίας θα γινόταν αποκλειστικά από τους κινηματογράφους και πως η αμοιβή της βασίζεται στις επιδόσεις στα ταμεία και ως εκ τούτου έχασε περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια. "Η Disney σκόπιμα παραβίασε το συμβόλαιο, χωρίς αιτιολόγηση, προκειμένου να εμποδίσει την κυρία Γιόχανσον να αποκομίσει όλο το όφελος της συμφωνίας της με τη Marvel" αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αγωγή της σταρ.

Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι η Disney ήθελε να κατευθύνει το κοινό στην πλατφόρμα της Disney+, "όπου θα μπορούσε να κρατήσει όλα τα έσοδα για τον εαυτό της αυξάνοντας ταυτόχρονα τη βάση συνδρομητών του Disney+, ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να ενισχύσει την τιμή μετοχής της Disney's stock price. Δευτερευόντως, η Disney ήθελε να μειώσει την αξία της συμφωνίας της κυρίας Γιόχανσον και ως εκ τούτου να τη βελτιώσει για την ίδια" σημειώνεται στην αγωγή.