13 απίστευτα πράγματα που δεν γνωρίζατε για διάσημες ταινίες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 21:41 13 απίστευτα πράγματα που δεν γνωρίζατε για διάσημες ταινίες

Τα τελευταία χρόνια οι σκηνοθέτες μας έχουν εκπαιδεύσει καλά στο να παρακολουθούμε προσεκτικά  και την παραμικρή λεπτομέρεια στις ταινίες τους, και εισάγουν στοιχεία με σκοπό να μας “κλείσουν” το μάτι και να μας πουν: “Είδες τι έκανα μόλις τώρα;”. Και ενώ εμείς, σαν κινηματογραφόφιλοι που είμαστε, συλλέγουμε με προσοχή όλα αυτά τα στοιχεία, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τις αγαπημένες μας ταινίες.

Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι μια από τις σπουδαιότερες ταινίες της Pixar παραλίγο να διαγραφεί; Ή ότι το σενάριο της πιο σημαντικής ταινίας του 1976 γράφτηκε μέσα σε δύο εβδομάδες; Παρακάτω σας αποκαλύπτουμε όλα αυτά και ακόμα περισσότερα άγνωστα γεγονότα, που σχετίζονται με ταινίες που όλοι μας αγαπήσαμε.
 

Το γυμνό πορτρέτο της Κέιτ Γουίνσλετ στον “Τιτανικό”

Το πραγματικό γυμνό σκίτσο της Γουίνσλετ, καθώς και όλα όσα παρουσιάζονται στην ταινία, τα ζωγράφισε ο σκηνοθέτης, Τζέιμς Κάμερον, καθώς εάν θέλεις κάτι να γίνει σωστά, μερικές φορές απλά πρέπει να το κάνεις μόνος σου.
 

Το “Ψυχώ” ήταν η πρώτη αμερικάνικη ταινία στην οποία βλέπουμε το καζανάκι μιας τουαλέτας

Αν και εκείνη την εποχή δεν θεωρούνταν πρέπον να δείχνει μια ταινία να τραβάει κάποιος το καζανάκι μιας τουαλέτας, ο Χίτσκοκ το βρήκε σαν μια ευκαιρία να προσθέσει επιπλέον στοιχεία που να σοκάρουν στην ήδη σοκαριστική του ταινία.
 

Το Τoy Story 2 παραλίγο να διαγραφεί

Μια λανθασμένη εντολή που εισήχθη στο μηχάνημα όπου φυλασσόταν η ταινία κινουμένων σχεδίων Τoy Story 2, είχε ως αποτέλεσμα να διαγραφεί το 90% της δουλειάς που είχε κάνει η ομάδα της Pixar. Η Pixar δεν είχε αντίγραφο των αρχείων του Toy Story 2 στους server της. Ευτυχώς, ο τεχνικός διευθυντής είχε ένα αντίγραφο στο σπίτι του και μεγάλο μέρος της ταινίας αποκαταστάθηκε.
 

Η αγορά ποντικιών ως κατοικίδια αυξήθηκαν κατακόρυφα με την ταινία “Ρατατουής”

Μετά την επιτυχία της ταινίας Ρατατουής του 2007, η οποία περιγράφει την ιστορία του Ρεμί, ενός καλοφαγά ποντικού που θέλει να γίνει μάγειρας στο καλύτερο εστιατόριο του Παρισιού, τα παιδιά σε όλο τον κόσμο ζητούσαν από τους γονείς τους να πάρουν για κατοικίδιο έναν ποντικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αρκετές αλυσίδες κατοικιδίων ζώων να δουν αύξηση 50% στις πωλήσεις ποντικιών.
 

Το σενάριο του “Ταξιτζή” γράφτηκε μέσα σε 2 εβδομάδες

Ο σεναριογράφος του “Ταξιτζή” Πολ Σρέιντερ, έχει δηλώσει πως του πήρε περίπου δύο εβδομάδες για να ολοκληρώσει το σενάριο της θρυλικής ταινίας.
 

Ο Κρίστιαν Μπέιλ πήρε έμπνευση από τον Τομ Κρουζ για το “American Psycho”

Ο Κρίστιαν Μπέιλ έχει δηλώσει ότι πήρε έμπνευση για τον ρόλο του στο “American Psycho” από μια συνέντευξη που είχε δώσει ο Τομ Κρουζ στον Ντέιβιντ Λέτερμαν, καθώς του έκανε εντύπωση η έντονη φιλικότητα του ηθοποιού, χωρίς να υπάρχει τίποτα άλλο πίσω από τα μάτια του.
 

Η σκηνή έκρηξης της γέφυρας στο “Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος” έπρεπε να γυριστεί 2 φορές

Στο ιταλικό Σπαγκέτι Γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε, η κλασική σκηνή όπου ο Τούκο και ο Ξανθούλης ανατινάζουν την γέφυρα που οδηγεί στο νεκροταφείο που πιστεύεται ότι είναι θαμμένος ο χρυσός, έπρεπε να γυριστεί 2 φορές. Μια παρεξήγηση οδήγησε στην ανατίναξη της γέφυρας πριν ξεκινήσουν οι κάμερες να τραβάνε, με αποτέλεσμα να πρέπει η γέφυρα να ξαναχτιστεί και η σκηνή να ξαναγυριστεί.
 

Στο “Παρασκευή και 13” ο Τζέισον ήταν να λέγεται Τζος

Στο “Παρασκευή και 13” το αρχικό όνομα που προτάθηκε για τον δολοφόνο με την γνωστή μάσκα, ήταν Τζος. Επειδή όμως το όνομα αυτό δεν ακουγόταν και τόσο τρομακτικό, κατέληξαν στο “Τζέισον”.
 

Ο Τζιν Χάκμαν προοριζόταν για τον ρόλο του Χάνιμπαλ Λέκτερ

Ο ρόλος που χάρισε στον Άντονι Χόπκινς το Όσκαρ, παρά το γεγονός ότι διαρκεί μόνο 16 λεπτά, στην αρχή προοριζόταν για τον ηθοποιό Τζιν Χάκμαν, ο οποίος είχε αγοράσει τα δικαιώματα της “Σιωπής των Αμνών” και σχεδίαζε να σκηνοθετήσει την ταινία ο ίδιος. Αποχώρησε από το όλο project καθώς αποφάσισε ότι ο ρόλος ήταν πολύ σκοτεινός για τα γούστα του.
 

Ένας από τους πιο διάσημους μονόλογους ήταν αυτοσχεδιασμός

Ο διάσημος μονόλογος στα “Σαγόνια του Καρχαρία”, ήταν στην πραγματικότητα αυτοσχεδιασμός. Ο Ρόμπερτ Σο βγάζει έναν αργόσυρτο λόγο για την επίθεση που δέχτηκε το πολεμικό Indianapolis πίσω στα 1945, καθώς και τις εμπειρίες του με τους καρχαρίες εκείνη τη νύχτα. Ο ηθοποιός ήταν τόσο μεθυσμένος, που τον κουβάλησαν για να κάνει την σκηνή και μόλις τελείωσε έπεσε αναίσθητος.
 

Θρυλική σκηνή στη “Λάμψη”

Η θρυλική σκηνή του Τζακ Νίκολσον στη “Λάμψη” με την περιβόητη ατάκα “Heeeeere’s Johnny!” χρειάστηκε 3 μέρες και 60 πόρτες για να ολοκληρωθεί!
 

Ο Μπιλ Μάρεϊ ήταν υποψήφιος για τον ρόλο του Μπάτμαν

Εκτός από τους Κέβιν Κόστνερ, Πιρς Μπρόσναν και Μελ Γκίμπσον, ο Μπιλ Μάρεϊ ήταν ένας από τους ηθοποιούς που ήθελε ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον για να παίξουν τον ρόλο του Μπάτμαν στην ταινία του 1989. Τελικά ο ρόλος πήγε στον Μάικλ Κίτον.
 

Ο Τζον Τραβόλτα έβγαλε μια βελόνα από το στήθος της Ούμα Θέρμαν

Η σκηνή της ταινίας “Pulp Fiction” όπου ο Τζον Τραβόλτα τρυπάει το στέρνο της Ούμα Θέρμαν με μια ένεση αδρεναλίνης, είναι στην πραγματικότητα γυρισμένη ανάποδα, καθώς ο Τζόν Τραβόλτα βγάζει από το στήθος της Θέρμαν την ένεση.

 

Πηγή: perpetual.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση